cynthia houben legday benen trainen gymjunkies

WAAROM JE LEGDAY NOOIT MOET OVERSLAAN

Als je begint met krachttraining is het belangrijk dat je alles traint. Veel mensen, vooral mannen, slaan legday over. Ze trainen liever hun bovenlichaam, maar raken daardoor compleet uit balans. De verhoudingen kloppen dan niet meer en dit kan er heel gek uitzien. Ook heeft legday meerdere voordelen en die leggen we je vandaag uit!

Benen en billen trainen is voor mij persoonlijk de leukste dag, maar dat is dus niet voor iedereen zo. Vandaag leg ik je uit, waarom het belangrijk is om je benen te trainen en welke voordelen je er allemaal uit kunt halen.

DE GROOTSTE SPIEREN IN JE BENEN

Hieronder de grootste spieren in je benen en welke oefeningen je kunt doen om die te trainen. Maak een goed schema voor jezelf zodat je optimaal kunt trainen en groeien.

Glutes (billen)
Oefeningen: glute kickback, glute bridge, one-legged cable kickback.

Quadriceps (voorkant bovenbenen)
Oefeningen: leg extension, lunge, squat.

Hamstrings (achterkant bovenbeen)
Oefeningen: deadlift, seated leg curl, lying leg curl.

Calfs (kuiten)
Oefeningen: standing calf raise, leg-press toe raise, donkey calf raise.

Kom je er zelf niet aan uit? Voor vrouwen hebben wij het ultieme booty programma voor 8 weken ontwikkeld ( 10% korting met de code ”gymjunkies10”. ) Mannen kunnen ons mailen voor een workout op maat ( info@gymjunkies.nl).

Wil je echt dat je benen/billen gaan groeien? Dan is het aan te raden om minimaal 2 keer per week benen te trainen. Ik trainde een tijd lang drie keer per week en toen ging het enorm hard! Inmiddels terug gegaan naar twee om het bij te houden.

vet verliezen, vet verbranden, cynthia houben, transformatie, online coaching, schema op maat

Ik train al 7 jaar met zware gewichten, als vrouw hoef je niet bang te zijn voor grote spieren

VOORDELEN LEGDAY

Je benen vormen de grootste spiergroep in je lichaam en als je deze spieren belast, stimuleert dit zelfs indirect de groei van je bovenlichaam! Door je benen te trainen verhoog je het gehalte van testosteron en groeihormonen sterk in je lichaam waardoor de groei van alle spieren gestimuleerd wordt.

Dit geldt alleen voor mannen want vrouwen maken deze stoffen nauwelijks aan. Anders zouden alle vrouwen die aan krachttraining doen net zo’n gespierd lichaam hebben als mannen 🙄. Een voordeel voor zowel mannen als vrouwen bij het trainen van de beenspieren is dat de vetverbranding in rust sterk omhoog gaat. Dit komt omdat de benen je grootste spiergroep vormen.

IS DE SQUAT DE BESTE OEFENING?

Je gebruikt bij de squat veel spiergroepen namelijk, je quadriceps, hamstrings, bilspieren en je kuiten. En als je rechtop gaat staan stabiliseer je met je buikspieren je bovenlichaam. Ook je balans wordt sterk verbeterd. Het is een hele goede oefening, maar het betekent niet dat het de enige is of de beste. Het gaat om een combinatie van alle oefeningen, zodat je alle spiervezels goed mee traint. Je benen en billen trainen is dus belangrijk voor meerdere redenen. En tot slot krijg je er nog prachtige volle benen van ook 💪😊.

Sla legday dus nooit over!

Liefs, Cynthia

Je kunt mij volgen via InstagramFacebook , YouTube Bloglovin’

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

booty workout online bestellen

 

 

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.