Trust the process

Even een blogje voor iedereen die keihard werkt, maar (nog) geen tot weinig resultaat ziet. Ik kan me nog goed herinneren dat ik soms erg gefrustreerd kon worden. Ik sportte veel, at gezond en het ging zooo langzaam voor mijn gevoel. In dit wereldje moet je echt geduld hebben, het is een proces en soms een langzaam proces omdat je ook nog veel moet leren. 

Ik heb in het begin veel fouten gemaakt, qua voeding en training. Als je nog je weg moet vinden is dat logisch, als je beginnend sporter bent zul je vast ook wat fouten maken. Vraag daarom altijd hulp aan mensen die er al meer verstand van hebben! Hoe sneller je leert, hoe sneller je bij je doel bent.

Ik begon deze fitjourney, omdat ik het beu was om met mijn gewicht op en neer te schommelen. Ik was ongelukkig met mijn lichaam en had een haat-liefde verhouding met eten. Ook met mijn suikerziekte ging het heel slecht door alle eetbuien. In eerste instantie was mijn doel om dat perfecte lichaam te hebben. Al snel besefte ik me dat er geen perfect lichaam bestaat en dat mijn nummer 1 doel moest zijn om gelukkig te zijn met wie ik ben. Hoe ik er dan ook uitzie! Wat gaf dat een rust zeg, het was niet makkelijk. Ik moest mezelf er elke dag aan herinneren dat ik blij moest zijn met wie ik ben. Elke dag trainde ik mijn mindset en ik merkte dat ik steeds meer ging veranderen van binnen en toen vanzelf ook van buiten! Mind en body werken altijd samen.

Oké nu even over het proces. Ik krijg veel mails van mensen die zich rot voelen, omdat ze al maanden bezig zijn maar nog steeds niet hun droomlichaam hebben. Dit hoort er allemaal bij! Ik was er ook niet in een paar maanden, ik ben nu ongeveer 1,5 jaar bezig. Het waren veel ups en downs, maar ze hebben me allemaal sterker gemaakt. Ik weet hoe rot het voelt als je zo hard werkt en nog niet zoveel ziet. Maar vergeet niet dat je bezig bent met een proces. Dat kost tijd en ja het kost ook moeite. Maar wat zul je trots zijn als je doorzet! Geef vooral niet op, opgeven voelt als de makkelijkste weg, maar eigenlijk is dat niet zo. Als je opgeeft voel je je rot, depressief, je gaat misschien weer meer eten, minder sporten, maar na een paar jaar ben je nog net zo ongelukkig als dat je was. Doorzetten, lijkt de moeilijkste weg, maar dit is juist de makkelijke weg in mijn ogen! Oké het kost inderdaad het eerst jaar veel moeite, maar daarna wil je niet meer anders en hoort het bij je levensstijl.

 

Op de linkse foto was ik dood ongelukkig, ik weet die avond nog goed. Ik was jaloers op alle meiden die daar vol zelfvertrouwen rond liepen en heel gelukkig oogde. Nogmaals ik had geen overgewicht, maar voelde me door mijn problemen met eten wel heel erg ongelukkig. In bijna alle foto’s die werden genomen, zag ik een blik die ik niet leuk vond. Ik zag er altijd soort van verdrietig uit. Ik kan niet eens met woorden beschrijven hoe ik me nu voel. De voordelen die een gezonde levensstijl heeft zijn er veel te veel om op te noemen! Achteraf denk ik, waarom snapte ik dit niet veel eerder? Je hoeft echt niet heel je leven te di√ęten, dat dacht ik namelijk altijd. Dan ging ik 10 weken op dieet en daarna at ik weer lekker alles wat ik wilde. Dat schiet niet op. Een balans vinden is alles wat je moet hebben, een balans tussen goed en ”slecht”.

 

Op deze foto wil ik even laten zien dat gewicht ook helemaal niks zegt. Op alle foto’s weeg ik 62 kilo. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik 57 kilo wilde wegen, ik weeg nog steeds 62 kilo. Maar linksboven had ik 27% vet en nu 20%. Dus focus je helemaal niet op je gewicht! Dat heeft geen zin, je gewicht zegt niet zoveel en je kan je alleen maar depressief gaan voelen. Kijk liever in de spiegel en focus je op alles wat goed gaat. Als je alleen de positieve dingen ziet, dan ga je alleen nog maar meer positieve dingen aantrekken.

Iedereen waar je tegen opkijkt of die jij als voorbeeld ziet, was ooit waar jij nu bent. Niemand wordt zo geboren ( was dat maar waar haha) en iedereen werkt er keihard voor. Dus jij gaat er ook komen:). Geef niet op, geloof in jezelf en blijf vooral positief!

Als je hulp wilt in de vorm van schema’s, online coaching of gewoon wat tips kan je me altijd mailen! cynthia@gymjunkies.nl

Liefs, Cynthia

  • Wij gebruiken trouwens sinds kort een handig e book boordevol eiwitrijke recepten! Erg handig als je zelf niet zo goed weet wat je moet eten, om toch spieren op te kunnen bouwen. Je kunt die hier bestellen.
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.