succesverhaal steffi heijnen

SUCCESVERHAAL: STEFFI

Wat leuk dat ook ik een stukje mag schrijven voor Gymjunkies! Mijn naam is Steffi en ik ben 21 jaar. Van kind af aan was ik altijd al stevig. Nooit echt te dik maar ook niet erg mager. Ik was vrij actief door elke dag totaal 20 kilometer naar school te fietsen en drie keer in de week te sporten, namelijk voetbal. Tot dat ik in 2012 knieklachten kreeg tijdens het sporten. Uiteindelijk ben ik eind dat jaar geopereerd aan mijn knie. Op dat moment begon precies mijn puberteit en veranderde mijn lichaam.

Van elke dag erg actief bezig zijn naar 9 maanden lang moeten herstellen en dus vrijwel niet actief kunnen zijn. De combinatie van niet sporten, puberteit en lekker blijven eten was voor mij geen goede combinatie. Langzaam slopen de kilo’s eraan, totdat ik uiteindelijk ongeveer 20 kilo was aangekomen. Ik voelde mijzelf daarentegen niet ongelukkig en wist mij zo te kleden dat ik dacht dat het niet zo opviel. Tot dat ik foto’s van mezelf terug zag en tijdens het winkelen alles wat ik leuk vond niet goed paste. Alsnog veranderde er niks, want ik had leuke vriendinnen om me heen, had gezellige feestjes en kon weer lekker sporten (en lekker blijven eten).

Dieptepunt

Desondanks ben ik wel altijd op verschillende manieren bezig geweest om af te vallen. Zo heb ik Sonja Bakker en verschillende maaltijdshakes geprobeerd. Hierbij viel ik telkens wel af, maar de kilo’s kwamen er daarna ook weer net zo snel aan. Regelmatig ging ik op de weegschaal staan en langzaam aan ging mijn gewicht steeds verder omhoog en verschoof ik telkens de limiet voor mijzelf.

Tijdens een voetbalwedstrijd kwam voor mij de doorslag dat ik nu echt wilde gaan veranderen. Ik was al een tijdje weer op mijn eten aan het letten en dacht dat ik erg gezond at, maar het getal op de weegschaal bleef maar omhoog gaan. De druppel voor mij was, toen ik tijdens een voetbalwedstrijd gewisseld werd, omdat ik het niet vol kon houden. Ik moest en zou gaan veranderen.

Online coaching

Meiden uit mijn voetbalteam vertelde mij toen wat Cynthia deed en dat zij misschien wel iets voor mij zou kunnen betekenen. Ik heb toen contact gezocht met Cynthia en tot op heden ben ik daar nog steeds erg blij mee dat ik dat toen gedaan heb. Cynthia heeft voor mij een voedingsschema gemaakt en ik kreeg oefeningen toegestuurd die ik thuis kon uitvoeren, omdat ik daarnaast nog steeds drie keer in de week voetbal. Het was erg fijn dat hierbij ook rekening werd gehouden met het soort werk wat ik doe.

Aan het begin had ik erg veel vragen over bijvoorbeeld wat je als vervanging voor bepaald eten kon gebruiken. Met al mijn vragen kon ik bij Cynthia terecht, maar ook wanneer ik minder gemotiveerd was en er even geen zin meer in had. Zij stelde mij dan weer gerust en gaf antwoord op mijn vragen. Ik heb de coaching als erg prettig ervaren.

succesverhaal steffi heijnen

De voedingsschema’s waren voor mij ook totaal geen straf. Ik mocht zoveel eten en het was nog lekker ook! Ik kwam erachter dat ik dus helemaal niet zo gezond leefde als wat ik dacht. Het was zelfs zo dat ik vaak niet alles op kreeg van wat ik volgens mijn schema’s zou mogen eten. Inmiddels ben ik iets langer dan een half jaar bezig en ben ik 22 kilo afgevallen en totaal 60 cm kwijt. Ik voel mijzelf super goed en heb veel meer energie. Alle kleding die ik leuk vind kan ik weer kopen en ik kan weer lekker voluit voetballen.

Ik zou iedereen die gemotiveerd is om af te vallen, zeker aanraden om eens contact op te nemen met Cynthia en te vragen wat zij voor jou zou kunnen betekenen! Geef niet op, geloof in jezelf, you can do it!

Liefs, Steffi

  • Wil je ook hulp om je doelen te bereiken? Stuur een mailtje naar cynthia@gymjunkies.nl.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.