eetdagboekje steffi heijnen

HET EETDAGBOEKJE VAN STEFFI

Hi allemaal! Mijn naam is Steffi en misschien herkennen jullie mij van mijn succesverhaal wat laatst online is geplaatst. Naar aanleiding van de vele lieve, leuke en geïnteresseerde reacties daarop, heeft Cynthia mij gevraagd om een week lang een eetdagboekje bij te houden. Aan het begin twijfelde ik of ik dit wel moest gaan doen omdat ik mijzelf totaal niet zie als een ‘fitgirl’ en ook niet elke dag in de sportschool sta. Daarnaast eet ik erg basic en gebruik ik geen voedingssupplementen.

Normaal gesproken sport ik gemiddeld vier keer in de week. Namelijk 2x voetbaltraining, 1x voetbalwedstrijd en 1x full body workout. Ik sport niet in een sportschool maar heb verschillende workouts ontvangen die ik thuis kan doen met de nodige materialen. Nu het zomerstop is bij de voetbal, sport ik 3x in de week. Namelijk 1x minstens 5 km hardlopen, 1x een half uur intervaltraining op de hometrainer en 1x full body workout.

Ik werk in de gehandicaptenzorg en heb daardoor onregelmatige diensten. Hierdoor maak ik mijn avondeten meestal voor twee dagen omdat dit dan beter te combineren is met mijn diensten en makkelijk is om mee te nemen. Omdat mijn avondeten vaak twee dagen achter elkaar hetzelfde is, probeer ik wel veel te variëren in mijn ontbijt en lunch. Daarnaast drink ik bijna altijd spa blauw, spa rood (met smaakje) of thee.

MAANDAG:

Om 9.30 heb ik als ontbijt 250 ml magere yoghurt op met een klein beetje slimpie siroop. Als tussendoortje nam ik nijntje dreumes biscuit rond 11.00. Rond deze tijd begin ik altijd trek te krijgen en neem ik wat kleins. Om 13.00 heb ik als lunch twee spelt boterhammen op met als beleg achterham en kipfilet. Rond 15.00 kreeg ik zin om wat lekkers te eten en heb ik 2 blokjes pure chocolade op en een appel. Als avondeten heb ik rond 17.30 een lekkere pasta gemaakt, die bestond uit 75 gram volkoren pasta, 125 gram gerookte zalmsnippers en 200 gram broccoli. Rond 20.00 krijg ik meestal weer trek en heb ik 2 rijstwafels met jam light op.

DINSDAG:

Deze ochtend begon ik de dag om 9.00 met 225 gram magere milde kwark en 75 gram druiven. Om 11.00 nam ik als tussendoortje een appel. Als lunch om 13.00 koos ik deze keer voor 3 crackers met als beleg filet americain en pindakaas. In de middag nam ik als tussendoortje een banaan. Mijn avondeten was om 18.00 dus hetzelfde als gisteren, namelijk 75 gram volkoren pasta, 125 gram gerookte zalmsnippers en 200 gram broccoli. Om 20.00 had ik als snack een krokante graanreep gegeten omdat ik dit makkelijk vind om mee te nemen naar mijn werk.

WOENSDAG:

Vandaag begon ik om 8.30 voor het werk met 250 ml magere yoghurt en 15 gram schuddebuikjes. Als tussendoortje nam ik om 10.30 een appel. Als lunch heb ik om 12.30 twee speltboterhammen op met als beleg rookvlees en rosbief. Na het werk, rond 16.30, heb ik meestal zin om lekker wat te snacken en nam ik 30 gram gepelde pistache noten. Om 18.30 at ik als avondeten 100 gram gekookte aardappelen, 200 gram spinazie, één magere hamburger en één hardgekookt ei. In de avond nam ik om 20.30 twee volkoren beschuiten met één plak 30+ kaas.

DONDERDAG:

Om 9.00 begon ik mijn dag met 250 gram magere kwark en 50 gram aardbeien. Dit vulde nogal goed en daarom nam ik als tussendoortje om 11.00 alleen twee blokjes pure chocolade. Om 13.00 heb ik twee speltboterhammen op met een omelet van twee eieren met daar doorheen 100 gram fijne roerbakgroente. Als tussendoortje nam ik om 15.00 een appel. Ook vandaag was mijn avondeten weer hetzelfde als gisteren vanwege mijn avonddienst. Ik at dus 100 gram gekookte aardappelen, 200 gram spinazie, één magere hamburger en één hardgekookt ei. Als avondsnack had ik ook nu weer een krokante graanreep op het werk rond 20.00.

VRIJDAG:

Deze ochtend startte ik om 8.30 met 225 gram Optimel Griekse Stijl 0% vet. Vanwege drukte op het werk had ik geen tussendoortje op maar at ik dit tegelijkertijd met mijn lunch. Om 13.00 heb ik daarom nijntje dreumes biscuit en twee speltboterhammen met als beleg rosbief en rookvlees op. Deze dag was het erg warm en had ik na het werk zin in wat fris. Hierdoor heb ik gekozen voor 250 gram meloen. Vanwege het warme weer had ik ook geen zin om warm eten te maken en heb ik een salade gemaakt. Deze bestond uit 100 gram ijsbergsla, 100 gram gerookte kipfilet, 60 gram mozzarella, cherry tomaatjes en doorzichtige sladressing. Als avondsnack nam ik 50 gram kaasblokjes 30+ en komkommer.

eetdagboekje steffi heijnen

In de weekenden ben ik minder streng voor mijzelf dan doordeweeks. Qua avondeten eet ik dan meestal gewoon wat ik wil eten of wat de anderen om mij heen eten. Hierdoor zorg ik wel dat mijn ontbijt en lunch uit een schema komen wat ik van Cynthia heb gekregen. Ook probeer ik dan meestal de tussendoortjes weg te laten. (Toen ik begon met afvallen volgde ik op zaterdag en zondag overigens wel gewoon de schema’s van Cynthia en had ik maximaal één cheatmeal. Inmiddels ben ik hier iets soepeler in geworden en merk ik dat mijn lichaam dat kan hebben).

ZATERDAG:

Vandaag heb ik ontbeten om 9.00 met 225 gram Optimel Griekse Stijl 0% vet. Om 13.00 heb ik als lunch twee spelt boterhammen met als beleg één plak kaas en achterham op (hier heb ik een tosti van gemaakt). Deze avond had ik een feest met vriendinnen en zijn we van te voren uit eten geweest rond 17.00. Hier heb ik carpaccio, spareribs met frietjes en twee mini toetjes gegeten. Vanwege het feestje heb ik geen avondsnack op maar een paar drankjes genuttigd.

ZONDAG:

Mijn ontbijt was vandaag pas om 12.00 omdat ik gister dus een feestje had. Ik at 250 ml magere yoghurt met 2 oreo koekjes er doorheen. Vandaag had ik een verjaardag en nam ik als snack 20 gram ongezouten cashewnoten. Om 17.30 zijn we toen sushi gaan eten. Om die reden heb ik gekozen om in de avond niks meer te eten.

Nu weten jullie dus een beetje hoe een week qua eten er voor mij uit ziet en hoe ik inmiddels 24 kilo ben afgevallen. Ik hoop dat ik jullie zo een duidelijk beeld heb kunnen geven van hoe mijn levensstijl er op dit moment uit ziet.

Liefs, Steffi

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.