gymjunkie van de maand hermieke

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: HERMIEKE

Hoi! Ik ben Hermieke en ik ben 32 jaar. Vanaf dat ik op mijn 17e aan de pil ging, kwamen de kilo’s er al makkelijker aan. Ik sportte weinig en lette ook niet veel op mijn eten. Gaandeweg in de jaren was ik eigenlijk altijd wel wat te zwaar! Toen ik 27 was werd ik voor het eerst moeder, en ruim 1,5 jaar later kreeg ik een 2e zoon! Tussen mijn 26e en 29e was ik veel aan het klagen over mijn gewicht: kleding stond nooit mooi en de zomer was dan geen fijne periode! Maar zoals mijn man ook zei: met klagen verandert er niks! En dat klopt…

De knop om

Ergens moet een keer die knop om! En die ging bij mij om toen bleek dat mijn jongste zoontje een huilbaby was. 10 maanden lang, huilde hij zeker 10 uur per dag. Verschrikkelijk… wat hebben wij toen een zware periode gekend. Ik moest op een gegeven moment gewoon het huis uit; vluchten. Ik begon af en toe met hardlopen; als ik ermee zou afvallen was het mooi meegenomen. De eerste paar maanden ging ik sporadisch lopen, ik voelde me dik, log en beschamend…

Vanaf maart 2014 besloot ik: nu ga ik doorzetten! Ik begon met het programma van Evy te hardlopen en liet alle ‘ongezonde’ dingen staan. In 7 maanden tijd viel ik ongeveer  22 kilo af! Wauw, wat was ik gelukkig! Ik had eindelijk een gezond BMI, iets waar ik echt naartoe had geleefd. Dit gewicht hield ik ongeveer 1,5 jaar vast: dat alleen vond ik al een overwinning!

Tot ik me bedacht dat ik eigenlijk wel wat strakker wilde worden. Die ‘muffin top’ mocht wel weg. Daarnaast heb ik een zwakke rug, dus wat sterker worden was ook welkom!

gymjunkie van de maand hermieke

Krachttraining

Toen kwam ik in contact met een hele fijne voedingscoach. Zij maakte voedingsschema’s en trainingsschema’s. Zo kwam ik in contact met de krachttraining vanaf maart 2016. Alles was op maat gemaakt: op mijn lengte, gewicht en mijn doel; strakker worden en nog een paar kilo eraf.
Ik heb alles altijd thuis gedaan, ik heb wat dumbells besteld, een kettlebell en wat enkelgewichtjes. Als moeder van 2 jonge kinderen, waarvan er 1 nog niet naar school gaat, heb ik niet de tijd om naar de sportschool te gaan. Ik werk ik nog gewoon 26 uur per week,. Dus ik wilde alles vanuit huis kunnen doen.

gymjunkie van de maand hermieke

Dat is me gelukt! Het vergt veel doorzettingsvermogen en discipline, maar als je het echt wilt, lukt je dat! Soms zaten mijn kindjes er gezellig bij en deden ze spelenderwijs mee. Of ik deed het in de avond, als ze sliepen. Met als resultaat dat ik, na verschillende voedingsschema’s en krachttrainingsschema’s, na in totaal een jaar nog ongeveer 13 kilo ben kwijtgeraakt!

Toen ik na 7 maanden op mijn gewenste gewicht was, heb ik in overleg besloten om te gaan bulken, om meer spiergroei te krijgen. 4 maanden heb ik dit gedaan en aansluitend ben ik 9 weken gaan cutten. Met als doel en resultaat: een super gave fotoshoot, waarvan de foto’s in bikini zijn. Ik blijf dit gewicht /deze leefstijl vasthouden omdat ik heel goed in mijn vel zit nu.

gymjunkie van de maand hermieke

Wat ik heb geleerd

  • Dat dit een leefstijl is, geen dieet.
  • Wat is clean eten. Veel eten waarvan ik dacht dat het goed was, bleek bomvol suiker te zitten helaas..
  • Welke supplementen een goede aanvulling zijn op mijn huidige leefstijl.
  • Hoe je alles thuis kunt doen als werkende mama met 2 jonge kindjes.
  • Gewicht zegt niet veel: ik heb een foto van mezelf op Instagram met 2 foto’s waar mijn lichaam er best anders uit ziet, maar ik weeg evenveel op beide foto’s! Meten is weten!! 🙂
  • Foodpreppen, echt nodig in mijn situatie, anders hou ik dit niet vol.

gymjunkie van de maand hermieke

Ik vind het fijn als ik andere vrouwen/moeders kan inspireren. Niet voor iedereen is het weg gelegd om makkelijk af te vallen. Wat heb ik vaak alle lekkers en die weegschaal vervloekt. Ik ben iemand die enórm van lekker eten houdt; snoep, chips, chocolade… ALLES! Dat heb ik echt een tijd moeten afzweren… Nu geniet ik ervan met mate.. en dat werkt goed! Als ik niet meer let op mijn voeding, zit het er zo weer op helaas.. heb ik wel gemerkt na de fotoshoot. 3 weken lang at ik alles wat los en vast zat en er zat zo weer 6 kilo bij op. Gelukkig wist ik dit er ook weer snel af te krijgen en blijf ik lekker eten zoals ik gewend ben, zodat ik lekker in mijn vel blijf!

Instagram: hermiek

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Wil je graag op maat gemaakte schema’s met whatsapp coaching of zonder? Dan kun je mailen naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer info!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.