Buikspierkwartier

BUIKSPIERKWARTIER: GO OF NO GO? GYMJUNKIES VERTELT JE ALLES!

Het buikspierkwartier is een welbekende term onder ons gymjunkies. Maar hoe werkt het nou precies? En zorgt het daadwerkelijk voor het gewenste resultaat? We zullen je niet langer in spanning houden en vertellen het je meteen!

Buikspierkwartier? Buikspierkwartier!

Je raadt het al: het buikspierkwartier is een training waarin je 15 minuten lang verschillende buikspieroefeningen doet. Denk hierbij aan oefeningen als planken, crunches en de Russian twist. Zolang je maar alle buikspiergroepen aanpakt! Het buikspierkwartier wordt in sportscholen door instructeurs gegeven, is prominent aanwezig in lesprogramma’s en voer je ook thuis makkelijk uit. Vaak vindt het buikspierkwartier aan het eind van een trainingssessie plaats en daarmee wordt het gezien als de perfecte afsluiter. Maar goed, nu we weten wat het is wordt het ook wel eens tijd om het over de effecten te hebben, toch?

De effecten van het buikspierkwartier
Vaak wordt dit befaamde kwartier als dé manier gezien om buikspieren te kweken en buikvet te verbranden. Maar wat is de waarheid? Laten we er niet langer omheen draaien: een buikspierkwartier kán effectief zijn, maar alleen als elke spier tijdens de training wordt behandeld. Je moet er dus voor zorgen dat je de juiste buikspierkwartieroefeningen klaar hebt liggen om te rocken. Voer ze natuurlijk wel op de goede manier uit. En wat betreft het verbranden van vet? Daar is het buikspierkwartier niet heel geschikt voor. Natuurlijk verbrand je wel wat calorieën met het doen van buikspieroefeningen, maar voor het effectief verbranden van buikvet zijn er betere manieren.

Het nut van buikspieren
Omdat zo’n strakke buik er natuurlijk heerlijk uitziet, zou je bijna vergeten dat deze spieren ook enorm functioneel zijn voor je lichaam. Het is namelijk zo dat buikspieren helpen bij een goede houding. Wanneer je zwakke buikspieren hebt, zal je houding zowel tijdens het staan als tijdens het lopen minder goed zijn. Dit komt doordat je buikspieren meehelpen in het dragen van je romp. Met zwakkere buikspieren komt deze last dus meer op je onderrug te liggen. Dat gezegd hebbende, is het dus zeker een aanrader om dat buikspierkwartier in te lassen, vooral als je in het dagelijks leven langdurig stilzit.

Buikspierkwartier

Hoe kom je van je buikvet af?

Hè balen, komen die blokjes en lijntjes toch niet zomaar tevoorschijn. Maar niet getreurd! Hier zijn uitstekende tips voor. Het buikspierkwartier mag dan misschien niet effectief werken tegen buikvet, maar de juiste voeding wel! Je vetpercentage is voor het grootste deel afhankelijk van je voeding. Door minder calorieën binnen te krijgen en meer te verbranden, verlaag je je vetpercentage en dus ook je buikvet. Gelukkig zijn ook hier talloze tips voor. En vergeet niet, elk lichaam is natuurlijk anders: bij de één slaat vet zich op bij de buik, terwijl dit bij de ander bijvoorbeeld rond de benen gebeurt. Houd dus zelf ook goed in de gaten wat effectief is voor jouw lichaam.

Blessureleed door het buikspierkwartier
Ja de titel is natuurlijk wel een beetje onheilspellend… Toch is het is bij een buikspierkwartiertje goed om in je oren te knopen dat je je spieren ook de nodige rust moet geven. Met twee of drie kwartiertjes per week zal je effectief je buikspieren trainen. Zorg wel dat je deze trainingen over de week verdeelt en niet drie opeenvolgende dagen inplant. Zonder voldoende rust belemmer je alleen maar je spiergroei en vergroot je de kans op blessures.

Kortom…?
Een buikspierkwartier is voor iedereen een goede en gezonde optie! Maar let er dus wel op dat je je spieren niet overbelast. En als je focust op een strakke buik met zichtbare lijnen of een sixpack, dan zijn er betere manieren om van je vetlaagje af te komen. Hier is het Gymjunkie Lifestyle Plan de perfecte oplossing voor. Als trouwe lezer kun jij gebruik maken van 10% korting met de code “gymjunkies10”. Met het plan val je op een gezonde manier af en behaal je het gewenste resultaat!

Volg ons ook via Instagram en Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.