buikvet verliezen

BUIKVET VERLIEZEN, ONZE TIPS!

We krijgen super vaak de vraag; ‚ÄėHoe kan ik buikvet verliezen?‚Äô Buikvet is erg hardnekkig. Je eet al een hele tijd gezonder en bent erg fanatiek aan het sporten. Waarom is dat buikvet dan toch zo eigenwijs en weigert het te verdwijnen?

Het is vrij lastig en uitdagend om buikvet te verliezen omdat jouw lichaam juist dit ‚Äėvoorraadje vet‚Äô zo lang mogelijk vast probeert te houden. Het is een soort laatste noodvoorraad. En als jij meer aanmaakt van stresshormoon cortisol kan dat nog eens versterkt worden en is het nog lastiger om dat buikvet kwijt te raken.

Buiten dat denken veel mensen dat plaatselijk buikvet verbranden mogelijk is.. Wij moeten je helaas teleurstellen want dit is niet hoe het werkt. Je verbrandt vet over je gehele lichaam, net zoals het ook wordt opgeslagen over je gehele lichaam. Je kan zelf niet uitkiezen over welk gedeelte van je lichaam dit gebeurd. Plaatselijk buikvet verbranden is dus zoals veel mensen wel denken, jammer genoeg niet mogelijk.

We gaan eerlijk met je zijn.. het is een flinke uitdaging. Er bestaat niet één enkel product waarmee je vet kunt verbranden. De enige manier hoe je dit weg kunt krijgen is met een gezond voedingspatroon, in combinatie met een actieve en gebalanceerde leefstijl, geduld, discipline en doorzettingsvermogen.

Maar hoe moet ik dat dan aanpakken?

Je zult het vetpercentage over je hele lichaam moeten verlagen, tot uiteindelijk ook je buikvet aan de beurt komt. Als je maar genoeg vet verbrandt, gebeurt dat uiteindelijk echt vanzelf. Dit betekent dat je met een¬†calorietekort¬†moet eten om buikvet te verliezen. Alleen op die manier dwing je je lichaam om dat extra vet als brandstof in te zetten. Daarbij kan sporten helpen om extra¬†calorie√ęn¬†te verbranden en zo dat tekort te vergroten.

START MET KRACHTTRAINING

Krachttraining verbrandt behoorlijk wat vet lieve mensen. Daarmee kweek je meer spierweefsel, en dit heeft weer effect op je metabolisme. En voor alle vrouwen: nee, gaat er door krachttraining echt niet uitzien als een heftig gespierde man. Vrouwen maken veel minder testoron aan, dus je krijgt dus hoogstens een strakker lichaam. En dat is erg welkom, toch?

Maar wat zijn dan goede oefeningen? Compound oefeningen, wel eens van gehoord? Dat zijn oefeningen waarbij je meerdere spieren tegelijk traint, dus ook effectiever voor het verbranden van calorie√ęn.

 • Squats
 • Deadlifts
 • Bench press
 • Pull ups
 • Bench dips
 • Overhead shoulder presses
 • Lat pull downs
 • Barbell rows

buikvet verliezen

En hoe zit het met cardio?

Wil jij je cardio graag in je schema houden en toch nog graag aan je conditie werken? Dan kun je het prima toevoegen aan je krachttrainingen. Hou er wel rekening mee dat langdurige cardio ervoor kan zorgen dat je spierweefsel gaat verbranden. Wij raden je daarom eerder High Intensity Interval Training (HIIT) aan. Dit zijn korte, inspannende oefeningen. Je bent weinig tijd kwijt en behaalt op die manier sneller resultaat!

NEEM JE VOEDINGSPATROON ONDER DE LOEP
 • Eet MEER vezels. Ze zorgen voor meer verzadiging. Ze zitten veel in¬†groente¬†en¬†fruit, volkoren graanproducten en¬†peulvruchten.
 • Eet MEER eiwitten.Ze hebben een verzadigende werking en zijn nodig voor de opbouw van spierweefsel. Bijvoorbeeld: vlees,¬†vis,¬†eieren¬†en zuivel. Plantaardige bronnen zijn¬†soja, peulvruchten, granen en¬†noten. LET OP: niet alle eiwitten zijn goed. In bewerkte vleessoorten zit vaak veel extra (ongezond) vet. Denk aan: salami, spek en knakworstjes. Deze kun je dan ook beter overslaan.
 • Eet MINDER toegevoegde suikers. Of de suikers nu natuurlijk zijn of niet, ze¬†leveren veel calorie√ęn en nul voedingsstoffen. Ze houden juist je buikvet in stand.
 • Eet MINDER snelle koolhydraten. Wit¬†graan¬†gedraagt zich hetzelfde als suiker in je lichaam! Kies verstandig en ga voor de volkoren varianten.
 • Eet MINDER transvetten. Deze vetten worden aan bewerkte producten toegevoegd. Ze zijn erg ongezond! Vermijden dus.
 • Drink GEEN alcohol. Alcohol stimuleert de aanmaak van cortisol, dat stresshormoon waar je meer buikvet door opslaat. Het bevat behoorlijk wat calorie√ęn en het brengt je metabolisme in de war, waardoor je dus minder vet verbrandt.
 • Drink GEEN gezoete dranken. Zowel frisdranken als¬†vruchtensappen¬†zijn √©√©n en al snelle suiker. Je krijgt er ongemerkt veel calorie√ęn door binnen.

buikvet verliezen

CRE√čER EEN CALORIETEKORT

Om vet te verbanden heb je een calorietekort nodig. Maar hoe doe ik dat? Je kunt het cre√ęren door meer te verbranden tijdens je training, maar dat is meestal niet genoeg. Daarom zul je ook iets minder moeten gaan eten om het vetverlies op gang te houden. Gebruik geen al te groot calorietekort. Dat zorgt ervoor dat je een tekort aan voedingsstoffen binnenkrijgt, en vergroot de kans dat je gaat jojo√ęn. Een gezond calorietekort is 10 tot 20% van je dagelijkse energieverbruik.

Als laatste hebben wij nog wat extra tips voor jou:

 • Slaap goed en voldoende. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zorgt het stresshormoon cortisol ervoor dat je meer vet op je buik vasthoudt. Om dit te verminderen, is het belangrijk om goed te slapen (8uur slaap per nacht). Een goede nachtrust voorkomt ook eetbuien en zoete trek later op de dag.
 • Ontspan!¬†Stress wordt enorm onderschat als het om buikvet verminderen gaat. Maak wat vaker een wandeling, lees bijvoorbeeld een boek i.p.v. dat je voor de tv gaat zitten. Of een heerlijk relax avondje voor jezelf?
 • Blijf geduldig maar vooral ook realistisch. Als je de bovenstaande stappen volgt, zul je uiteindelijk buikvet verliezen. Onthoudt: het kan eventjes duren voor je dat buikvet kwijt bent. Het is er over de jaren heen bijgekomen, dus het kan een tijdje duren voordat je het kwijt bent. Elke stap die je zet, is er eentje dichterbij jouw doel om je buikvet te verminderen/te verliezen.
 • Hou je progressie bij door je lichaamsomtrekken te meten en foto’s te maken. Dat motiveert enorm en je ziet uiteindelijk hoe je lichaam veranderd. We zien onszelf elke dag dus vaak hebben we niet door hoe groot de progressie is die we maken.

Langzaam buikvet verliezen is de gezondste manier en geeft je het beste resultaat. Probeer niet gefrustreerd of down te raken als het even duurt. Wees trots op de vooruitgang die je ziet en blijf doorzetten. Dan showt dat resultaat zich vanzelf!

Wil jij graag een gezonde levensstijl maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met het Gymjunkie Lifestyle Plan ga jij leren om een balans te krijgen d.m.v. een gezond en verantwoordt voedingspatroon. Als trouwe lezer krijg je ook nog eens 10% korting met de code ‚Äúgymjunkies10‚ÄĚ.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.