Booty exercises part 2

Zoals beloofd weer 5 oefeningen die ik vaak doe voor mijn benen & billen! In mijn vorige blog staan de andere 5 oefeningen, ook leg ik daar uit wat supersets zijn. Supersets heb ik de laatste maanden gedaan en boekte daar snel resultaat mee! Als je mijn vorige blog nog niet hebt gelezen, klik dan hier.

CABLE LATERAL LEG RAISE 

IMG_4152

IMG_4151

Deze oefening is gericht op het trainen van de abductor spieren. Dat zijn de spieren aan de buitenkant van je bovenbenen en een gedeelte van je billen. Hef je been omhoog zover je kan en laat hem daarna weer langzaam terug zakken. Deze oefening doe ik iedere week! 

ONE LEG DEADLIFT 

IMG_4150

IMG_4149

Deze oefening doe ik met een kettlebell, je kunt ook een dumbbell gebruiken. Als je een beginnende sporter bent kan je het ook zonder gewicht doen. Het is tegelijkertijd ook een evenwichtsoefening. Span je buikspieren goed aan, dan val je minder snel om ;). De spieren die je hier vooral mee traint zijn je hamstrings, billen en je buikspieren. 

BARBELL STEP UPS WITH KICKBACK

IMG_4158

IMG_4157

Bij deze oefening pak je een step of tafeltje. Ik heb een barbell gebruikt, maar je kan ook dumbells gebruiken of geen gewicht als je pas net bent begonnen met sporten. Deze oefening is ook goed voor je evenwicht, het is even oefenen in het begin. Maar oefening baart kunst :). Je traint hier vooral je hamstrings & billen mee.

SINGLE LEG SQUAT

IMG_4156

IMG_4155

 

We kennen allemaal de squat wel met twee benen. Voor de afwisseling kun je eens een single leg squat doen. Je traint hier vooral je quadriceps & hamstrings mee. Ik doe deze oefening altijd erg langzaam en hou onderin even een paar tellen vast. 

OUTER THIGH MACHINE STANDING UP

IMG_4154

IMG_4153

Deze oefening kennen de meeste wel, alleen doe je die meestal zittend. Ik doe hem staand, zo gebruik je meer spieren! Zelf gebruik ik de standaard apparaten die in de sportschool staan niet vaak. Als ik ze gebruik, gebruik is ze meestal op een andere manier. In het begin deed ik alleen maar oefeningen op apparaten, maar ik merkte dat het toen niet zo snel ging. Met de manier waarop ik nu train, behaal ik een stuk sneller resultaat. 

 

Succes met trainen:D!

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen op Facebook & Instagram.

 

8 Reactie's
 • Evi
  Geplaatst op 15:02h, 25 augustus Beantwoorden

  Die laatste brand lekker! Leuke blog 🙂

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 16:08h, 25 augustus Beantwoorden

   Dankjewel 🙂 Haha ja inderdaad, die voel je goed!

 • Anne
  Geplaatst op 08:56h, 08 maart Beantwoorden

  Leuke blog hoor!
  Doe je deze niet met supersets?
  Tips voor de single leg deadlift? Ik heb moeite om deze te voelen op de juiste plekken… 🙁

  Dank je wel!

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 11:19h, 10 maart Beantwoorden

   Ja ik had daar ook moeite mee in het begin, is echt een kwestie van oefenen. Je zult merken dat het na verloop van tijd veel beter gaat!

 • Anne
  Geplaatst op 19:01h, 08 maart Beantwoorden

  Super blog!
  Doe je deze ook met supersets en anders hoeveel herhalingen en sets? Verhoog je ook elke week of training het gewicht?
  Dank je wel!

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 11:19h, 10 maart Beantwoorden

   Deze heb ik ook met supersets gedaan inderdaad. 4 x 8 herhalingen. Nu train ik weer anders, zo wissel ik steeds van schema om mijn lichaam te blijven triggeren :). Ik verhoog alleen het gewicht als ik merk dat ik sterker ben geworden, dus bij sommige oefeningen lukte het wel en bij anderen niet. Als je houding maar goed blijft!

   • Anne
    Geplaatst op 22:11h, 10 maart Beantwoorden

    Dank je voor je snelle reactie!:) super!
    Welke combinaties maak je bij de supersets (als ok vragen mag:#)?
    Erg benieuwd!!

    • Gymjunkies
     Geplaatst op 11:37h, 11 maart Beantwoorden

     Ik kijk eigenlijk steeds wat handig is. Bij ons is er veel bezet op de tijden dat ik train, dus ik zoek dan 2 oefeningen die ik naast elkaar kan doen:).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.