spirulina voordelen

VOORDELEN VAN SPIRULINA + SMOOTHIE

Spirulina is een algensoort. Bah, zal je misschien denken, maar dat is juist een heel groot voordeel. We consumeren steeds meer en meer en de bevolking blijft maar groeien. Groentes en fruit hebben heel wat dingen nodig om verbouwd te worden. Dingen die niet goed voor ons zijn en ook niet goed voor de planeet. De alg heeft slechts twee dingen nodig: zonlicht en zout water. In tegenstelling tot de alg hebben groentes voedingsstoffen nodig waarvoor de aarde wordt benut. Alleen komt dit niet terug in de aarde omdat wij het opeten. Daarom hebben we dingen nodig als kunstmest om de grond steeds weer vruchtbaar te maken. Maar omdat we er zoveel van nodig hebben door de alsmaar stijgende wereldbevolking gaat dat ook een keer ten einde komen. Bovendien worden er een hoop schadelijke gifstoffen gebruikt (grotendeels wel af te wassen), maar bij algen is er helemaal niets nodig. Beter voor de planeet en beter voor onze gezondheid.

Het is niet voor niets dat spirulina al 3,6 miljard jaar bestaat en al veel werd gebruikt door vroegere beschavingen zoals de Maya’s en de Azteken. Dan moet het wel echt een superfood zijn!
 

Hoeveelheid per 100 g
Energie (kcal) 289
Vet 8 g
Verzadigd 2,7 g
Meervoudig onverzadigd 2,1 g
Enkelvoudig onverzadigd 0,7 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 1.048 mg
Kalium 1.363 mg
Koolhydraten 24 g
Voedingsvezels 3,6 g
Suikers 3,1 g
Eiwitten 57 g
Vitamine A 570 IU Vitamine C 10,1 mg
Calcium 120 mg IJzer 28,5 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0,4 mg
Vitamine B12 0 ”g Magnesium 195 mg

 

Beter dan je multivitaminen supplement

Het bevat meer vitamines en mineralen dan vrijwel alle andere soorten groentes en fruit, namelijk 11 verschillende vitamines en 10 mineralen! 12 keer meer ijzer dan runderlever, 12 keer meer eiwit dan biefstuk en is de rijkst plantaardige bron van GLA-vetzuren. Buiten de GLA-vetzuren bevat het ook de omega-3 vetzuren. En omdat dit alles plantaardig is en spirulina een onbewerkt product is kan je wel zeggen dat het een van de meest gezonde bronnen is voor al deze voedingsstoffen! Daarom zou je ook kunnen zeggen dat het de beste vervanging is voor je multivitaminen supplement.

Voorkomt kanker en veel andere ziektes

Door het hoge gehalte aan anti-oxidanten gaat het de oxidatie tegen in ons lichaam. Omdat we in deze maatschappij veel te veel bewerkte dode voeding binnenkrijgen lopen onze cellen en ons DNA nogal wat schade op. Met als gevolg de vele zieke mensen en het hoge aantal mensen wat kanker heeft. Door meer plantaardige levende dingen te eten ga je dit tegen. Maar spirulina is daar weer extra bijzonder in. Het heeft namelijk een stofje genaamd fycocyanine, dit stofje is uniek, de meest krachtige anti-oxidant en komt alleen in spirulina voor.

Werkt ontgiftend

De fycocyanine bindt zich aan zware metalen in ons lichaam waardoor ze afgedreven kunnen worden.

In Rusland hebben ze zelfs onderzocht wat spirulina deed met kinderen die woonde in radioactief verontreinigde gebieden. Met slechts 5 gram spirulina per dag werd geconstateerd dat de schadelijke effecten van de straling al afnamen. Sterk spul!

Goed voor je bloed

Nu ga ik gewoon even een hele lijst met voordelen opnoemen die voort zijn gekomen uit tal verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Het zorgt voor een meer stabiele bloedsuikerspiegel, dus zeker de moeite waard als je diabetes hebt om ermee te gaan experimenteren. Het voorkomt en lost ontstekingen op. Het is een goede bloedbouwer en zorgt bovendien voor een goede souplesse en stevigheid van de bloedvaten.

Bevordert kracht en uithoudingsvermogen

Er is bekend dat de Azteken vroeger hun strijders en lopers spirulina gaven om hun kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Dit uithoudingsvermogen is ondertussen bevestigd met wetenschappelijke onderzoeken maar bij kracht is er nog te weinig onderzoek naar gedaan om dit echt te kunnen bevestigen.

Energie van de zon

De energie van de zon is goed voor ons lichaam. Planten bevatten chlorofyl, dit zorgt ervoor dat er energie opgenomen kan worden in de plant van de zon en dit is erg gezond voor ons lichaam als we dit eten. Nu komt weer dat stofje fycocyanine terug! Dit stofje is extra bijzonder omdat het ervoor zorgt dat alle licht energie van de zon opgenomen kan worden in spirulina terwijl chlorofyl slechts een klein deel van het spectrum kan opnemen. Hierdoor krijg je meer biofotonen (vertaald als levenslicht) binnen, wat dus erg goed is voor onze gezondheid en energielevels.
Oja, het is ook nog eens bewezen effectief tegen de symptomen van hooikoorts!

+

Smoothie

Een smoothie die ik zelf wel eens maak is de volgende. Het bevat onder andere avocado, komkommer, mango en nog meer krachtige producten. Het is een echte power smoothie voor een sterk begin van je dag!

Je kan spirulina online bestellen, je kan een kijkje nemen bij de gezondheidswinkel of misschien wel gewoon in je supermarkt!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.