VOORDELEN KOMKOMMER + 3 RECEPTEN

VOORDELEN VAN KOMKOMMER + 3 RECEPTEN
Ik dacht vroeger altijd dat een komkommer niet heel veel bijzonders was. De vrucht bestaat ten slotte ook voor ongeveer 95% uit water. Een opvulling voor in de salade of een smaakmaker voor op je boterham. Dat is het ook zeker, maar wel met heel wat voordelen! De komkommer biedt heel wat voordelen voor onze gezondheid bij zowel inwendig als uitwendig gebruik!

Hoeveelheid per 100 g
Energie (kcal) 15
Vet 0,1 g
Verzadigd 0 g
Meervoudig onverzadigd 0 g
Enkelvoudig onverzadigd 0 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 2 mg
Kalium 147 mg
Koolhydraten 3,6 g
Voedingsvezels 0,5 g
Suikers 1,7 g
Eiwitten 0,7 g
Vitamine A 105 IU Vitamine C 2,8 mg
Calcium 16 mg IJzer 0,3 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0 mg
Vitamine B12 0 µg Magnesium 13 mg

 

Energieboost

Door de hoge hoeveelheid vitamine B die de komkommer bevat kan een energie boost geven. Waarschijnlijk niet zoals een pre-workout of een bak koffie, maar wel een stuk gezonder.

Goed voor de huid

Een komkommer bevat de vitamines A, C en E, de mineralen Kalium en magnesium én silica. Deze stofjes zijn erg goed voor de huid. Het zorgt ervoor dat deze langer jong, mooi en gezond blijft. Buiten eten is de komkommer ook goed voor uitwendig gebruik. Leg twee plakjes komkommer op de ogen om zwelling tegen te gaan en de huid rondom de ogen te revitaliseren. Ook wanneer je verbrand bent kan je hier komkommer opleggen zodat de huid rustig wordt en weer sneller zal genezen.

Verhelpt slechte adem

Doe een plak komkommer in je mond en druk deze met de tong tegen het gehemelte. Houdt dit ongeveer 30 seconden vast. Op deze manier worden bacteriën in de mond gedood door de fytonutriënten die de komkommer bevat. Dit verhelpt slechte adem die wordt veroorzaakt door deze bacteriën.

Detoxen

Een komkommer bestaat grotendeels uit water en bevat veel vezels. Dit zorgt ervoor dat de spijsvertering beter verloopt. Ook zorgt dit ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden uit het spijsverteringssysteem. Wanneer je ongeveer een uur na ja maaltijd een komkommer eet zal het je lichaam goed reinigen. Ook veel water drinken tussen de maaltijden door is hier een goede manier voor. Dit is ook nog eens goed tegen een kater! Avondje gedronken? Eet komkommer en drink water voor je gaat slapen.

Jong en gezond

Komkommers bevatten net als de meeste soorten groenten en fruit een hoop anti-oxidanten. Deze zorgen ervoor dat de vrije radicalen in het lichaam bestreden worden. Ook bouwt ons lichaam alle cellen op vanuit de voeding die we eten. En aangezien wij in deze maatschappij bijna alleen maar dood voedsel binnenkrijgen bouwen we daarmee ook ons lichaam op. Dat is ook de oorzaak waarom zoveel mensen ziek zijn en er steeds meer kanker voorkomt. Eet meer levende dingen om langer jong en gezond te blijven! Best logisch dat je je levendiger en energieker voelt dan toch?

Recepten

Volg je ons al op Facebook en Instagram?
1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.