hooikoorts

HOOIKOORTS, HOE KOM JE ER VANAF?

Hooikoorts kan erg vervelend zijn. Voor sommige mensen wel meer dan alleen vervelend. Er is niet zoveel bekend over hoe hooikoorts ontstaat, maar ik denk dat het iets te maken heeft met onze verandering van levensstijl aangezien het meestal ontstaat rond de leeftijd van 15 jaar. Als je weinig buiten komt en geen water van natuurlijke bron drinkt bouw je geen weerstand op. Dan komt de grote hoeveelheid pollen wanneer van alles begint te bloeien als een aanval op ons lichaam.

Er wordt ‚ā¨6 MILJARD verdient aan medicijnen tegen hooikoorts. Ik ben er een aantal jaar geleden mee gestopt want naar mijn idee hielpen de pilletjes gewoon helemaal niet en de rest is uiteindelijk ook maar om de symptomen te bestrijden. Maar wat als je zonder er geld aan uit te geven je hooikoorts kan oplossen? Dat scheelt in de portemonnee en is natuurlijk ook beter voor de gezondheid!
Hoe voorkom je hooikoorts?

 • Je kan vaseline aanbrengen in de neusgaten en op de haren rondom de ogen. Hiermee worden de pollen opgevangen in de vaseline en voorkomt het de allergische reactie. Hiervoor moet het namelijk in aanraking komen met de ogen of ingeademd worden.
 • Vervang zuivelproducten met plantaardige producten zoals soja, amandel, kokos, etc. Soja verzacht bovendien de hooikoorts als je er al last van hebt.
 • Lucht je huis in de ochtend of laat in de avond, er zijn dan minder pollen in de lucht. Zorg dat er geen trektocht in je huis ontstaat want dit verergert het alleen maar.
 • Douchen! Vooral het wassen van je haren is belangrijk want daar zullen de meeste pollen in blijven hangen.

hooikoorts

Hoe kom je van je hooikoorts af?

 • Vang regenwater op, filter het met een theezeefje en drink het. Regenwater bevat pollen en hiermee bouw je resistentie op. Zet de opvangbak in de schaduw en drink het niet te veel, een glas of twee¬†over de dag verdeeld is meer dan voldoende. Als je het regenwater wilt bewaren vries het dan in.
 • Medical taping (kinesio taping) is een nieuwe en effectieve manier om van je hooikoorts af te komen. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar wat ik op het internet vind is veelbelovend.
 • Ga naar de lokale imker om honing of beter zelfs nog stuifmeelkorrels. Hiermee bouw je net als met regenwater weerstand op tegen hooikoorts omdat dit de lokale pollen bevat waar je hooikoorts door veroorzaakt wordt.
 • Drink koriandersap. Doe enkele takjes koriander in de blender en meng dit met water. Drink drie glazen per dag en de allergische reactie zal verzachten.
 • Vitamine C werkt goed tegen hooikoorts. Neem 5000 mg per dag en bouw dit langzaam weer af tot 2000 mg. Mocht de hooikoorts weer opspelen verhoog het dan weer naar 5000 mg per dag en doe hetzelfde.
 • Uien zitten vol met quercetine, dit stofje beschermt tegen hooikoorts. Het vermindert ontstekingsreacties en blokkeert de allergische reactie.
 • Brandnetels versterken je verdedigingsmechanisme. Gebruik het in soep of in je thee.
 • Groenten, fruit en noten¬†bevatten veel vitamines, mineralen en anti oxidanten die ervoor zorgen dat heel wat ziektes en allergie√ęn verholpen kunnen worden. Voor hooikoorts in het bijzonder rode druiven, appelen, tomaten, sinaasappelen en noten.
Je zou ook gewoon elke dag een half uur kunnen zoenen. Volgens Japanse onderzoekers neemt hiermee het stofje histamine wat de allergische reactie veroorzaakt af. Maar misschien is één van de bovengenoemde manieren makkelijker ;).

Wil jij zelf meer over voeding leren + 105 eiwitrijke recepten ontvangen? Dan is dit boek waarschijnlijk wel iets voor jou!

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

2 Reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.