Van health freak naar fastfood junkie

In deze blog wil ik even laten zien dat ik absoluut niet perfect ben en regelmatig een dip heb. Ik krijg veel mails van onze lezers en volgers van instagram en ze zijn stuk voor stuk hartstikke lief! Ik merk dat velen denken dat ik altijd perfect eet en altijd zin heb om te sporten. Dat is absoluut niet zo. Ik heb een balans gevonden, maar soms is die ook even zoek. 😉 

Het begon 1,5 week geleden. Op vrijdag had ik een shoot voor fitgirls.nl en mode musthaves. Het was echt superleuk en vond het geweldig dat ze mij hadden gevraagd. De maanden hiervoor at ik perfect en sportte ik 6 dagen in de week. Na de shoot reden we naar Duitsland voor een weekendje weg met de ouders van Mark. Onderweg regelmatig gestopt om wat te eten. Helaas was er nergens wat gezonds te verkrijgen, dus we namen wat slechte dingetjes. Dat maakte me niks uit, want ik had me al voorgenomen dit weekend niet echt op te letten. Het weekend is Duitsland was erg gezellig, maar veel ongezond gegeten. Dat merkte ik meteen aan mijn suiker, die was erg onstabiel. Ik voelde me dan ook erg moe en misselijk. Zo zie je maar weer wat fastfood en suikers met je lichaam doen. Zondagnacht kwamen we thuis en woensdag had ik weer een shoot, dus ik wilde de komende dagen gezonde keuzes maken.

Daar kwam echter niks van terecht. Maandag was het koningsday en we gingen naar een festival. Op festivals kan je bijna ook nooit iets gezonds eten, dus het werden tosti’s en pizza. Ach dan begin ik morgen maar weer… De volgende dag snakte mijn lichaam ( of mijn hoofd ik weet het niet) naar vet eten. Pizza, chocolade, snoep, witte chocolade mousse, brownies, worstenbroodjes, rijstwafels met heel veel nutella… en ga zo maar door. Ik heb het allemaal op. Wat baalde ik, ik voelde me echt niet goed door al die suikers. Sporten had ik overigens helemaal geen zin meer in. Woensdag had ik die shoot en ik baalde heel erg van al het slechts wat ik de dag ervoor had gegeten. Gelukkig was het nog niet echt te zien, maar ik voelde me wel opgezet.

brownie

De rest van de week had ik de smaak te pakken, het leek wel of mijn oude ik weer terug was. Ik wilde alleen maar eten, eten, eten. Soms was het gezond, meestal erg slecht. Ik denk dat ik meer pizza’s op heb dan ik normaal in 3 maanden eet. Ik merkte dat ik een beetje down was en als ik dat ben dan wil ik eten. En ik weet niet hoe het kwam, maar ik kon mezelf er niet toe zetten om naar de sportschool te gaan. Ook wel door mijn suiker denk ik, hij was de afgelopen weken zo onstabiel dat ik er ontzettend moe door was.

Het toppunt was, dat ik zondag met Evie, één van mijn beste vriendinnen moest werken en zij had ook al een week geen zin meer in gezond eten en sporten. Dus voor het werk hebben we een hele tas met eten gehaald (zie foto boven) en dat heb ik die dag allemaal op. En s’avonds na het werk ook nog een frietje. Eerlijk gezegd vond ik het wel weer is heerlijk om te eten wat je wil. Het nadeel vond ik echter te groot. Ik was zo moe, misselijk, had geen zin om dingen te doen, was futloos en ik zag het meteen aan mijn huid. Het gaf me weer een boost, wat een verschil met als ik gezond leef! Dan ben ik energiek, vroeg wakker, zin in de dag, gelukkig en mijn suiker is bijna altijd perfect.

friet

Ik heb er weer helemaal zin in vandaag en ga er weer tegenaan! Niet perse voor een mooi lichaam dat is een mooie bijkomstigheid, maar vooral voor mijn gezondheid. Ik denk dat veel mensen niet doorhebben wat fastfood en suikers doen met je lichaam. Omdat ze altijd al zo gegeten hebben denken ze dat het normaal is om je snel moe te voelen of misschien hoofdpijn te hebben etc. Veel klachten komen door slechte voeding en te weinig beweging. (ook al heb je geen overgewicht).

Met deze blog wilde ik even aangeven dat het oké is om eens wat slechts te eten als je er even geen zin meer in hebt. Merk dat veel meiden denken dat ze het verpest hebben als ze een paar dagen slecht hebben gegeten en dan geven ze het op. Dat is natuurlijk niet zo! Je bent ook maar een mens, dat is normaal. En je komt niet gelijk aan van een paar dagen of een week slecht eten. Je komt aan als je dit langere tijd zo doet. Ik voel me er ook helemaal niet rot om, het was alleen jammer dat ik me zo futloos voelde. Ik heb er zeker van genoten en het zal vast niet bij deze week blijven!

 

Dus geniet er lekker van als je een frietje eet of een reep chocolade en ga gewoon daarna gewoon weer door met je gezonde levensstijl. Onthoud het is geen dieet, het is een levensstijl. Zoek de balans voor jezelf en kijk vooral niet naar anderen. Het moet voor jou werken! En je lichaam zal je erg dankbaar zijn :).

 

Liefs, Cynthia

Instagram: @cynthiahouben_

6 Reactie's
 • Margreet
  Geplaatst op 19:46h, 05 mei Beantwoorden

  Hey Cynthia,

  Ik ben normaal gesproken niet van het reageren, maar op deze wilde ik toch graag reageren in de zin van een groot compliment.
  Ik volg een hoop ‘healthyfreaks’ en ‘sportaddicts’ op instagram enzovoort. Altijd zie je het goede eten, de gemotiveerde sportsessies en prachtige gerechtjes met de mooiste ingrediënten die ik niet eens in huis heb.
  Maar je ziet nooit de andere kant, iedereen heeft wel eens een dip of een rotweek of geen zin om te sporten of whatever.
  Knap van je dat je dit gewoon op je blog zet, ik denk dat je hiermee een heleboel andere blogs doorbreekt.
  Ik lees jou site vanaf je blog over ‘voordelen van krachttraining voor vrouwen’, hier sta ik namelijk al een hele tijd achter.. maar een heleboel mensen (vrouwen) zijn het niet met me eens. Verder sport ik 5x in de week en doe mijn best om gezond te eten, maar dat is soms lastig door alle lekkernijen die vooral buiten de deur op de loer liggen, en zoals je zegt op festivals kun je bijna niet gezond eten.
  Mij motiveer je met de meeste van je blogs!
  Nogmaals respect voor deze 🙂

  Groetjes

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 10:52h, 06 mei Beantwoorden

   Hi Margreet,

   Wat een super lieve reactie! Erg fijn om te horen. 🙂 Wat ik erg belangrijk vind is om te laten zien dat juist niet alles perfect is en dat we allemaal wel eens geen zin hebben. Ik zou het knap vinden als er iemand bestaat die echt iedere dag zin heeft om te sporten, altijd gezond eet en continue happy is. Ik merk dat veel meiden denken dat het zo zit, waardoor ze zichzelf ”minder” voelen, omdat ze wel eens geen zin hebben.
   Super goed van je dat je zoveel sport en zoveel mogelijk gezond eet! Het gaat toch om de balans en het leven draait natuurlijk niet om kcal tellen en heel de dag in de sportschool zitten. Genieten hoort daar ook bij.
   Nogmaals bedankt voor je lieve reactie :).

   Liefs, Cynthia

 • michelle
  Geplaatst op 20:01h, 07 mei Beantwoorden

  Ik heb een periode lang anorexia gehad. Ben daarna dmv krachttraining weer op een gezond gewicht gekomen. Nu word ik voor een vrouw wel erg breed. Dus wil ik op een andere manier gaan trainen En eten. Vandaag mee begonnen maar morgen is mijn schoonmoeder jarig en wil ze gaan grieken. Hier zag ik erg tegenop omdat ik dan natuurlijk geen toetje kan (want die vind ik nou juist zo lekker!! Evenals de heerlijke zoete griekse wijn!! Max. 2 glazen hoor want hij valt zwaar haha) maar door jouw eerlijkheid in deze blog, heb ik het vertrouwen weer terug. Een keertje lekker eten met een toetje en een wijntje is niet erg. Zeker niet als je 6 dagen per week sport. Super bedankt voor je openheid! 🙂 it keeps me on track!

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 11:54h, 09 mei Beantwoorden

   Ah wat erg! Ik ben blij om te horen dat het nu veel beter met je gaat. Haha ja de toetjes zijn nog het lekkerst! Groot gelijk, gewoon heerlijk van genieten. In mijn ogen is sporten en genieten nu voor een gezond lichaam en dat je er tegelijkertijd een mooi lichaam van krijgt is een fijne bijkomstigheid! Ik hoop echt dat er steeds meer meiden gewoon blij kunnen zijn met wie ze zijn en een gezonde levensstijl willen, omdat ze goed voor zichzelf willen zorgen i.p.v. zo dun mogelijk te zijn. Gefeliciteerd nog met je schoonmoeder en ik hoop dat je lekker hebt genoten van het uit eten.
   Liefs

 • Fleur
  Geplaatst op 19:35h, 27 mei Beantwoorden

  Beetje raar om te zeggen maar wat ‘fijn’ om dit te lezen. Ik was een tijd ook heel goed bezig met gezond eten en veel sporten maar ik heb nu tentamens en ik heb het weer helemaal verpest. Ook erg veel gegeten en ik voel me inderdaad ook veel futlozer en merk ook dat ik last krijg van een suikerdip na dat ik veel heb gegeten. Het motiveert om het gezonde leven weer op te pakken nadat ik dit heb gelezen! Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat zo’n ‘voorbeeldfiguur van instagram’ ook weleens zoveel at! Niks ten nadele van jou uiteraard, maar zo’n verhaal motiveert mij dus om weer verder te gaan, bedankt 🙂

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 12:26h, 30 mei Beantwoorden

   Hoi FLeur,

   Ik vind het fijn om te horen dat deze blog je weer motiveert. Ik heb lang getwijfeld om die blog te schrijven, omdat ik me ook best schaamde voor mijn eetbuien, maar tegelijkertijd wil ik laten zien dat ik zeker niet perfect ben. Soms heb je zo’n dip en dat is menselijk! Wat het makkelijker maakt is dat we ons eigenlijk alleen maar slechter voelen lichamelijk als we ongezond eten. Dus misschien dat dat helpt om weer gezondere keuzes te maken:).

   Veel succes nog met je tentamens!

   Liefs, Cynthia

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.