Gymjunkie van de maand: Kiki

Mark en ik kennen Kiki van de sportschool. Ze is een super lieve meid en een echte doorzetter. Wat zij heeft weten te bereiken is geweldig en ze wil graag andere mensen helpen ook voor zichzelf te kiezen. Wij vonden haar verhaal erg inspirerend en hebben haar daarom gevraagd als Gymjunkie van de maand! 

Mensen die mij al een aantal jaren kennen weten hoe mijn verhaal klinkt, maar ook veel mensen die ik de afgelopen 2 jaar heb leren kennen vinden het moeilijk om te beseffen dat ik 3 jaar geleden bijna 100 kilo woog en dat terwijl ik altijd heel sportief ben geweest en sporten al mijn leven lang mijn uitlaatklep is.
Ik begon mijn fitjourney min of meer op mijn 16de .Toen ben ik begonnen op het CIOS, een sportopleiding en ja dat was een super beslissing geweest… ik kon mezelf helemaal uitleven en mijn hyperactieve lichaam lekker losgooien.
Ik begon me te ontwikkelen in eigenlijk alle sporten en kwam er wel achter dat niet alles mij lag, hoe sportief ik ook was. Onhandig met een voetbal, te klein met basketbal, niet heel behendig met atletiek, maar ik gaf, hoe eigenwijs ik was, niet op.

Ondertussen een jongen leren kennen, relatie gekregen en gaan samenwonen. Ik werd ook iets zwaarder, maar dat leek me niet zo erg, zal wel spiermassa zijn van al dat sporten… en dat was in het begin ook zo, maar door al dat sporten en maar door blijven gaan, kreeg ik blessure na blessure. Ik ging me ellendig voelen,ongelukkig en bleef maar aankomen, totdat ik op een punt kwam, in de spiegel keek en bij me zelf dacht… jeetje Kiek wat ben je toch dik.

kiki 2

 

Heel mijn leven draaide toen om mijn toenmalige vriend, want hij was vast de enige die me nog wilde, ik zag er tenslotte niet uit. Het ging slecht op school, liet mijn vrienden vallen, ging opstandig doen richting mijn ouders en aangezien ik op mezelf woonde werd ik maar voller en voller. Het lukte me allemaal niet meer, ik wilde het ook niet meer en voelde me erg depressief. Ik kreeg als advies van mijn mentor, om met een psycholoog te gaan praten en via school heb ik dat gedaan, waar ik alles, maar dan ook echt ALLES op tafel heb gegooid en voor de eerste keer in een aantal jaar voelde ik me min of meer bevrijd… Ik stond er niet meer alleen voor. Uiteindelijk een keuze gemaakt dat ik mijn opleiding met een jaar zou inkorten en dat was een goede beslissing geweest.

Ik ging werken als zwemonderwijzer en dat was heerlijk, ik zat ook steeds beter in mijn vel, wat een opluchting. Ik werd beetje bij beetje weer mezelf, de oude Kiki, in mijn hoofd dan, lichamelijk was ik er nog lang niet.
Op dat moment had ik de beslissing gemaakt om uit die relatie te stappen.¬†Toen begon het echt, lange wandelingen met mijn 2 honden maken, minder snoepen, alleen maar water en thee drinken en de eerste 5 ‚Äď 10 kilo‚Äôs vlogen eraf. Uiteindelijk durfde ik het aan om weer te gaan hardlopen, volgens de¬†dokter kon het weer mijn met knie.. dat was echt een enorme verslaving geworden! Hardlopen werd een dagelijks ding, behalve op zondag dan.

kiki 1
Om de dag deed ik er krachttraining bij, met name met eigen lichaamsgewicht. Ik zag steeds meer resultaat en ik voelde me steeds beter. Mezelf belonen vond ik erg belangrijk, piercings, schoenen en een tattoo, want ik had het allemaal dubbel en dwars verdiend!

Het was een ontzettende zware en emotionele rit, met letterlijk; bloed, zweet en heel veel tranen, maar het is me gelukt. 1 jaar en 3 maanden later was daar de oude Kiki weer. Mentaal een stuk sterker en lichamelijk een heel stuk fitter. Het was er dan eindelijk van af, 36 hele kilo’s. Foto’s van toen heb ik maar een aantal, maar dat is meer dan genoeg om nooit meer daar naar terug te gaan!

Mijn droom was altijd werken bij de Koninklijke Landmacht dus de gedachte om het eventueel te gaan proberen was er zeker, maar wat ik nu met 3 chronische blessures niet meer aandurf.
Ik werk nu nog steeds als zwemonderwijzer en als fitnessinstructeur bij Fit for Free Breda, waar ik Cynthia en Mark heb leren kennen, wat een leuke en inspirerende mensen! Ergens hoop ik, dat door mijn werk als instructeur ik ook mensen kan inspireren en kan helpen om voor zichzelf te kiezen zoals ik dat heb gedaan.

Ik kan oprecht zeggen dat ik nu gelukkiger ben dan ooit, mijn familie is me altijd blijven steunen en mijn vrienden, nieuw en oud, zijn geweldig!
Nog nooit heb ik zo goed in mijn vel gezeten en als nu, ik kan nu optimaal genieten van mijn leven zoals ik dat wil en dat doe ik samen met mijn ontzettend lieve vriend, hij maakt dit plaatje compleet, hij is als het ware de klapper op de vuurpijl.

– Leef je leven zoals je wilt, je krijgt geen herkansingen.

Ben je benieuwd naar wat mij bezig houdt? Neem een kijkje op mijn Instagram account @kikivdvelden

Lots of Love,
Kiki.

kiki 6

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.