Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie

5 FAVORIETE RUG OEFENINGEN VAN @XXLBEAST

[tps_title][/tps_title]

Al eerder hebben wij Jonathan 10 workout vragen gesteld. Nu hebben we hem gevraagd of hij zijn 5 favoriete rug oefeningen wil delen met jullie. Laat vooral weten in een reactie wat jouw favoriete oefening is voor deze spiergroep. 

1. Pull Up

Ik vind de Pull Up belangrijk want je gebruikt praktisch elke spier in je bovenrug en je traint je biceps ook mee. En een full range of motion vind ik belangrijk, dat maakt de oefeningen zwaarder en dan pak je echt alle rug spieren en de lats goed mee en worden ze maximaal belast.

Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie

Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie
2. T-Bar Row

Voor mij is de T-Bar Row ook favoriet, want daarmee train je ook bijna alle spieren in je bovenrug en ik vind hem heel goed voor massa en dikte van de rug. Deze rug oefening kan ik dan ook wat zwaarder pakken dan de barbell rows.

Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie
3. De seated cable row of single arm cable row.

Dit vind ik ook een hele fijne oefening voor mijn rug vooral voor de binnenkant rug en achterkant schouders, omdat dat heel moeilijk blijft om die te trainen voor mij. Ik vind dat je bij deze oefening je bovenlichaam helemaal stil moet houden, dan vind ik hem persoonlijk ook veel zwaarder. Veel mensen voeren hem wiegend uit bij mij op de sportschool, maar ik heb dan het idee dat je hem veel minder zwaar pakt en de oefening makkelijk wordt.

Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie
4. De pullover machine.

Hierbij voel ik mijn lats echt branden en kan ik ze met deze oefening goed isoleren. Deze oefening zorgt ervoor dat je die brede rug (V- look) krijgt.

Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie

5. De barbell (Smith machine) Rows of dumbbell rows.

De barbell rows of dumbbell rows vind ik één van de fijnste compound oefeningen, want je traint echt alle grote rugspieren mee.Dit wissel ik dan af met normaal of onderhands beet pakken, omdat je hem net iets anders voelt.

Favoriete oefeningen, krachttraining, inspiratie

Jonathan volgen op social media?

Check zijn Instagram: @xxlbeast

Samen werken aan jouw doelen ? Kijk dan even in onze shop of mail naar cynthia@gymjunkies.nl . Op onze Lifestyle Plannen in de shop krijg je 10% korting met de code ”gymjunkies10”. 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.