10 WORKOUT VRAGEN AAN @XXLBEAST

Dit keer hebben we Jonathan, ook wel @xxlbeast op Instagram, 10 workout vragen gesteld. Hij traint al 8 jaar en is een echte doorzetter. Wij vinden hem erg inspirerend zowel qua mindset als fysiek. 

1. Hoelang train je al? En wat was de reden dat je bent gaan sporten?

Mijn naam is Jonathan Seintje. Ik kom uit Den Haag en ben werkzaam in een sportschool. Ik ben begonnen met fitness in 2011, dus dat betekent dat ik al meer dan 8 jaar fitness. Ik ben begonnen met trainen omdat ik mezelf veel te dun vond en zo zag ik er ook echt uit. Vandaar dat ik vond dat er iets moest veranderen. Ik had blijkbaar best wat aanleg,want ik groeide heel snel in massa.

workout vragen, inspiratie, krachtraining

2. Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

Mijn lievelingsspiergroep is toch wel benen, ook omdat ik genetisch niet de aanleg heb om snel massa bij mijn benen op te bouwen. Ik moet daardoor extra hard en zwaar trainen, maar stap voor stap gaat het de goeie kant op. Wat je ervoor terug krijgt qua lichaamskracht en fysiek uiterlijk is het meer dan waard.  Squats en Bulgarian Split Squats zijn de oefeningen die ik graag doe en zijn vruchten afwerpen.

3. Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

Dat zijn o.a. Back Squats en Front Squats. Back squats voor meer activatie van hamstrings en front voor meer activatie op de quads. Bulgarian Split Squats zijn goed voor massa op je bovenbenen. De Stiff Legged Deadlift, de gewone Deadlift en Lying Leg Curl deed ik voor de hamstrings. De abductor en adductor machine voor de heupen en binnenkant benen, want die worden veel vergeten en zijn net zo belangrijk! Daarna de Leg Press, omdat je daarmee ook goed je bovenbenen aanspreekt maar ook hamstrings en de glutes. Ik doe de Leg Extension vaak op het eind in dropsets om mijn spieren vol te pompen. En tot slot, om af te sluiten, de Standing Calf Raises voor de kuiten.

workout vragen, inspiratie, krachtraining

4. Welke muziek luister je tijdens je workout?

Ik luister voornamelijk naar rock muziek. Daar krijg ik echt een boost van mentaal.

5. Train je liever samen of alleen?

Ik train het liefst samen, mits die persoon ook serieus mee traint met mij. Ik haal iets meer motivatie uit mijn training en voel mij dan een heel stuk sterker. Ik kan dan zwaarder trainen en veiliger omdat ik dan iemand heb die mij spot. Alleen train ik ook prima, alleen dan ga ik niet te zwaar want vind vorm en veiligheid belangrijker.

workout vragen, inspiratie, krachtraining

6. Hoeveel dagen train je in de week?

Ik train 6 dagen in de week van maandag t/m zaterdag en zondag is dan mijn rustdag.

7. Ben je wel eens je motivatie kwijt en zo ja wat doe je dan?

Vind ik lastig want ik heb altijd zin en motivatie om te trainen. En als ik minder zin heb kijk ik meestal Arnold Schwarzenegger Blueprint training filmpjes en boem, dan heb ik meteen instant motivatie.

8. Train je vooral voor de buitenkant, je gezondheid of allebei?

Ik train uiteraard voor allebei. De binnenkant is net zo belangrijk voor je gezondheid en als je niet gezond ben bouw je weinig tot geen spiermassa op. Dus goed eten en goed slapen zijn heel belangrijk.

workout vragen, inspiratie, krachtraining

9. Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

Ik neem voor mijn training standaard biologische havermout gemixt met hydrolaat eiwit poeder. Dit doe ik 30 minuten voor mijn training en ook neem ik pre workout bij. Tijdens mijn training drink ik BCAA’s. Na mijn training eet ik standaard 4 tartaartjes voor herstel en dan een uur daarna rijst, (groente) pasta, veel groentes en vlees. Ik laat mijn maaltijden speciaal klaarmaken dus ik heb altijd afwisseling.

10. Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

Ik koop al mijn sportkleding bij Bodyengineers. Ik vind hun stijl gewoon gaaf en krijg van hun kleding ook extra motivatie.

Je kunt Jonathan volgen op instagram @xxlbeast 

gymjunkie lifestyle plan

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.