succesverhaal coaching angela

SUCCESVERHAAL: ANGELA

Ik ben heel blij dat ik Cynthia/Gymjunkies tegen ben gekomen en super tof dat ik een stukje mag schrijven nu voor Gymjunkies 🙂 !

Ik ben 29 en trotse mama van Lena (15 maanden jong). Altijd ben ik al wat aan het schommelen geweest met mijn gewicht.. De ene periode at ik veel ongezonde dingen en dan probeerde ik weer op mijn voeding te letten en te sporten. Het komt erop neer dat ik niet tevreden was, welke periode dit ook was.

Nee ik was niet dik, maar ik was ook niet hoe ik wilde zijn. Dit is natuurlijk voor iedereen anders.

Zwangerschap

In 2014 en 2015 ben ik info gaan zoeken over goede voeding, sporten en vooral dingen proberen. Ik ging fitnessen (cardio en soms wat krachtoefeningen) en ik heb een seizoen gevoetbald. In mei 2015 werd ik zwanger (helemaal happy natuurlijk!) maar daar kwamen de nodige cravings bij. Ik las verhalen over mensen die wel 20 kilo aankwamen in een zwangerschap maar ik dacht ‘ach dat gaat mij niet gebeuren’. Ik woog toen 57 kilo en ik ben 1.76m.

succesverhaal coaching angela

Een hoop chocolade en bezoekjes aan de Big M verder (oeps)… Natuurlijk was dit soms oke ivm mijn zwangerschap (hormonen enzo haha) maar ik ging het meer als excuus gebruiken. Na 39 weken zwangerschap was ik van 57 naar 85 kilo gegaan…dus 28 kilo aangekomen! Jep 28, bizar veel. Al helemaal voor mijn bouw.

succesverhaal coaching angela

Tuurlijk is dat aan mijzelf te danken, maar vooralsnog heb ik geen spijt van wat ik toen allemaal gegeten heb want op dat moment had ik daar gewoon zin in haha. En tja, later de consequenties pas ingezien. Don’t get me wrong, met een zwangerschap kom je nou eenmaal aan en je lichaam veranderd. Per persoon is dit anders en je hebt er ook zeker wel zelf een inbreng in. Mijn tip: geniet gewoon van de zwangerschap en alles eromheen. Daarnaast is mijn dochtertje het natuurlijk dubbel en dwars waard geweest.

 

Na de bevalling

4 Maanden na mijn bevalling ben ik weer begonnen met sporten/oefeningen in een warmtecabine. Dit was op zich prima om mijn lichaam weer wat te laten wennen en om de nodige kilo’s kwijt te raken maar ik voelde me er niet echt veel beter door. Ik wilde weer lekker in mijn vel komen te zitten.

Later heb ik nog een standaard dieet geprobeerd waarbij ik in 6 weken tijd 5 kilo ben afgevallen. Ja dat was op zich heel fijn maar ik had totaal geen energie meer. Ik had toen een gewicht bereikt van ongeveer 63 kg.

In November ben ik langs Health Advies Breda geweest om mijn vetpercentage te laten meten. Mijn vet% was toen 22,7.

Na een aantal weken wat dingen proberen wilde ik het serieuzer aanpakken en kwam ik de instagram tegen van Cynthia en Gymjunkies. Dat sprak mij wel aan. Na wat heen en weer mailen is Cynthia voor mij aan de slag gegaan om een Meal Plan + Workout Plan te maken.

 

Terug naar de sportschool

Ik heb me opnieuw ingeschreven bij de sportschool en op 27 december 2016 ben ik met Cynthia’s schema’s begonnen. Eerst nog ff keihard genoten van die kerstdagen natuurlijk en toen aan de slag.

Cynthia heeft erg goed ingespeeld op mijn ‘gewoontes’ van toen en heeft hier een twist aan gegeven waardoor het voor mij totaal geen moeite was om de mealplans te volgen. De trainingen waren ook erg leuk en afwisselend. Ook ik had mijn ‘cheatmeals’ en soms zelfs ‘cheatdays’ hihi maar ik wilde niet te streng zijn voor mezelf want ik weet dat ik dan juist de fout in ga.

Ik heb de eerste schema’s 3 maanden gevolgd ipv 8 weken. Dit was mijn eigen keuze omdat ik een aantal keer flinke griep/verkoudheid kreeg tussendoor en ik zelf ook het gevoel had dat ik toch nog even wat extra’s kon doen. Met een baby erbij thuis was het ook vaak lastig te combineren, dus ik was toch nog wel even zoekende naar een ritme hierin. De juiste balans vinden.

succesverhaal coaching angela

Ik ben zelf erg trots op het resultaat. Van toen 62,6 kilo ben ik naar 59,2 kg gegaan en van 22.7% naar 19.3% vet. Het doel van Cynthia was om mijn spieren te behouden en mijn vet% te verlagen. Kijkende naar de cijfers is dit zeker goed gelukt. Mede dankzij Cynthia heb ik dit resultaat mogen behalen. Dit zorgt bij mij voor nog meer motivatie om door te gaan.

Stapje verder

Ik ben mezelf niet als ik niet nog ff een stapje verder wil gaan, dus heb ik besloten met Cynthia om nieuwe schema’s op te stellen om te kijken of ik mijn % nog ietsje lager kan zetten en strakker te trainen (even strenger zijn voor mezelf voor de zomervakantie). Om daarna met Cynthia te gaan kijken voor schema’s voor spieropbouw in het najaar.

succesverhaal coaching angelasuccesverhaal coaching angela

Krachttraining vind ik al een tijdje erg leuk en ik volg elke week een groepsles in de sportschool waarbij ik dus de afwisseling heb van kracht en cardio. Ik vind het vooral leuk om te zien wat je allemaal kan bereiken met de juiste begeleiding, kennis en motivatie.

Ondanks dat ik geen coaching erbij heb genomen helpt Cynthia als ik echt even ergens tegenaan loop of iets wil weten over de schema’s etc. Natuurlijk heb ik ook mijn dipjes gehad, maar het gaat erom dat je jezelf weer herpakt en doorgaat.

Cynthia/Gymjunkies is hier zeker een grote rol in gaan spelen en daar ben ik zeer dankbaar voor! Ook de positiviteit in Cynthia’s blogs en posts motiveren mij enorm.

Thanks Cynthia!

Liefs, Angela

  • Wil je ook hulp om je doelen te bereiken? Stuur een mailtje voor meer info naar cynthia@gymjunkies.nl.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.