Mindset Monday: Waarom de meeste mensen hun doelen niet halen…

Wat ik bij de meeste mensen zie gebeuren is dat hun mindset helemaal verkeerd is als ze beginnen met deze levensstijl en bepaalde doelen hebben die ze willen behalen. Ze onderschatten hoe belangrijk dat gedeelte is. Fitness is voeding en training, maar het grootste deel wat ervoor gaat zorgen dat je succes hebt is mindset. 
Als je al een tijdje in het fit wereldje ziet zie je dat iedereen die succes heeft en vooruit gaat veel over mindset praat. En ze praten er niet alleen over, ze werken ook echt aan die mindset! Elke dag weer ben ik met mijn mindset bezig. Vroeger toen ik veel eetbuien had en het maar niet wilde lukken om af te vallen had ik een hele negatieve mindset. Over alles in het leven. Je kunt hier mijn blog lezen over een ”geheim” waar ik achter ben gekomen…

Om het nu even bij fitness te houden en je doelen bereiken zal ik 5 punten opnoemen die mij persoonlijk hebben geholpen om mijn mindset goed te houden wat betreft mijn doel en gefocusd te blijven.

Links was ik 15 kilo zwaarder. Ik heb nooit overgewicht gehad, maar at erg ongezond en was ongelukkig. Door mijn mindset te veranderen is het gelukt om blijvend 15 kilo kwijt te raken en nog belangrijker… gelukkig te zijn! 

  • Maak je doel visueel: Wij mensen zijn visueel ingesteld. Ik heb toen ik begon hieraan een foto gezocht van mezelf toen ik nog een lichaam had wat ik mooi vond en een foto van iemand die ik een mooi figuur vond hebben. Ook zocht ik een quote die me erg aansprak. Elke ochtend en avond keek ik naar die foto’s en die quote. Je kunt het bijvoorbeeld ook opplakken op een vel papier en boven je bed hangen. Dan is dat het eerste wat je ziet als je naar bed gaat en het laatste als je gaat slapen. Voel je NIET rot als je hiernaar kijkt, dat is de fout die veel mensen maken. Ze gaan zich rot voelen omdat ze er niet zo uitzien. Je moet juist blij worden als je ernaar kijkt en weten dat je bezig bent met het proces! Geloof in jezelf!
  • Omring jezelf met positiviteit: Het heeft mij geholpen om zoveel mogelijk positivieve mensen om me heen te hebben en situaties te creëren die positief zijn. Je kunt niet alle negatieve mensen ontlopen, maar je kunt het wel een beetje sturen. ”Vrienden” die rare opmerkingen maakten toen ik hiermee begon die heb ik links laten liggen. Is dat hard? Nee, want echte vrienden zullen je altijd steunen:). Ik ging meer met mensen om die ook gezonder wilden leven om nog meer motivatie te krijgen en de vrienden die ik heb die er niet mee bezig zijn hebben nooit rare opmerkingen gemaakt die hebben me altijd gesteund. Ook ben ik een stuk minder tv gaan kijken, vaak is het negatief wat je ziet of je wordt er onzeker van omdat je bijvoorbeeld mensen ziet die alles lijken te hebben. Toen ik minder tv ging kijken kwam trouwens ook het idee van Gymjunkies, waarschijnlijk omdat ik gewoon meer tijd had om aan mezelf te werken ipv voor de buis te hangen.
  • Ben niet te streng. Ook dit is een mindset. Als je alles perfect wil doen, zoals ik in het begin, en het lukt even niet dan sla je vaak door naar de andere kant. Ik was teleurgesteld in mezelf als ik bijvoorbeeld een koekje had gepakt. Nu had ik het toch al verpest dus at ik maar gelijk heel het pak. Slaat natuurlijk nergens op, nu eet ik zovaak een koekje of snoepje tussendoor en je ziet er niks van. Alles draait om balans. Toen begon ik in te zien dat hoe harder ik voor mezelf was, hoe slechter het ging. Je praat continue tegen jezelf in je hoofd en de meeste mensen zijn niet zo aardig voor zichzelf. Praat wat liever tegen jezelf, net zoals je dat zou doen tegen een vriend(in) en je zult zien dat je sneller je doelen bereikt. Je blijft een mens en je doet geen fitness wedstrijden, dus lekker genieten hoort er af en toe ook bij.
  • Ben trots en dankbaar. Vaak is een lange termijndoel te ver weg en kan je je rot gaan voelen als je er nog niet bent. Logisch want je legt de lat gelijk heel hoog. Lange termijn doelen zijn goed om s’ochtends en s’avonds naar te kijken. Maar korte termijn doelen zijn misschien nog wel belangrijker! Ben je deze week een halve kilo afgevallen? Ben trots!! Ben dankbaar dat het in gang is gezet! Elke week weer een stapje dichterbij. Dit is ook iets wat veel mensen vergeten, terwijl het zo belangrijk is! Ben je ipv 3 keer sporten 2 keer geweest of 1 keer? Accepteer dat en ben blij dat je toch die ene keer bent geweest.
  • Focus je op de positieve dingen, niet de negatieve. Het leven gaat nou eenmaal bijna nooit zoals je wil. Je moet leren met de flow te gaan als je iets wil bereiken. Bijna niks van mijn fitjourney en ons bedrijf Gymjunkies is gegaan zoals we wilden. Als ik dan gelijk had opgegeven of boos was geworden dan was ik nu waarschijnlijk nog nergens. Soms train je nou eenmaal een week minder, soms heb je nou eenmaal wat meer etentjes in de week. Let it go;). Je doet je best en soms loopt het even anders. Je komt er wel, als je je mindset goed houdt. Deze levensstijl hoort leuk te zijn en geen straf!

Ga ervan genieten en ben vooral bezig met een positieve mindset. Dat zal niet alleen je lichaam veranderen maar ook je hele leven:).

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen via Bloglovin’, Facebook & Instagram


Wij mogen in samenwerking met de auteur van FitChef gratis recepten weggeven! Klik hier om jouw gratis receptenboek te ontvangen.
2 Reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.