Maak je eigen Weight Gainer (goedkoper & gezonder)

Maak je eigen weight gainer

Een weight gainer is een prima middel om snel veel caloriën binnen te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld direct na het opstaan of na je training, wanneer je lichaam er het meeste om vraagt. Het enige probleem is bij de kant en klare weight gainers dat het vaak het ene of het ander uiterste is. Daarmee bedoel ik hoe beter de voedingswaardes zijn van de weight gainer, hoe duurder deze zal zijn en andersom. Toch kan je er makkelijk zelf een maken die nog goedkoper is dan de goedkoopste gainer maar ook een stuk gezonder!

 

Hoe maak je je eigen weight gainer?

Mix simpelweg een aantal producten en je hebt binnen no-time je eigen weight gainer gemaakt. De basis voor een weight gainer bestaat uit slechts twee producten, namelijk eiwitten en koolhydraten (met zo min mogelijk snelle suikers). Een van de meest gezonde vormen van koolhydraten om dan te gebruiken is havermout. Deze langzame koolhydraten zijn het makkelijkste te gebruiken in een shake in fijne vorm. De eiwitten zie je in veel verschillende vormen en dit is dan ook vooral marketing om je zo gek te krijgen om een nog duurdere en zogenaamd nog zuiverdere vorm van eiwitten te kopen. Er zal best wel iets van verschil in zitten maar dat is het je geld zeker niet waard. Pak gewoon een simpele goed geteste whey, die doet zijn werk wel.

 

Basis weight gainer

Met een verhouding van 75gr havermout en 25gr eiwitten kom je uit op de volgende voedingswaarde van je zelfgemaakte weight gainer:

Energie                        364 kcal
Eiwit                             29.7 gr
Koolhydraten              51.8 gr
waarvan suiker            2.5 gr
Vet                                 6.5 gr
waarvan verzadigd     1.9 gr
Vezels                            9.4 gr

 

whey          oats

Deze weight gainer kost je slechts €5,66 per kilo (bij gebruik van bovenstaande producten) wanneer je de verhouding van 250 gram eiwittenn en 750 gram havermout aanhoudt. Een stuk goedkoper dan de meeste kant en klare weight gainers!

 

Complexe weight gainer

Je kan aan deze weight gainer toevoegen wat je wilt om er een complete shake van te maken waarbij je gelijk alles binnen krijgt wat je nodig hebt. Zelf voeg ik hier nog Total Recovery aan toe van Muscle Concepts. Dit product bevat vitamine C, L-glutamine, creatine, dextrose, zink, magnesium en nog meer. Zo heb je een complete weight gainer voor €10,56 per kilo. Een kant en klare complete weight gainer kost al gauw twee keer zoveel. Dus ben een beetje creatief en mix je eigen weight gainer om een hoop geld te besparen en vaak een nog gezondere shake te maken ook!

 

Instagram: @marrkb

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.