succes verhaal

HET SUCCESVERHAAL VAN CHANTAL

Chantal gebruikt het Gymjunkie Lifestyle Plan al 9 maanden lang om een nieuwe levensstijl aan te leren, vet te verliezen op een gezonde manier en aan haar mindset te werken. Ze is nu bijna 15 kilo afgevallen met het plan en heeft een goede balans gevonden. We zijn erg trots op haar en vandaag deelt ze haar verhaal met jullie.

Mijn naam is Chantal, 28 jaar oud en ik werk als arts-assistent in het ziekenhuis, wat ik combineer met promotieonderzoek. Ik zit nu in de laatste maanden van mijn promotie, een drukke periode met wisselende werktijden en soms werkweken van 60 uur. Ik plan daarom wekelijks van tevoren zowel mijn voeding als sportmomenten in.

Mijn hobby’s zijn tennissen, klarinet spelen in een orkest en spelletjesavonden met vriendinnen. Daarnaast ga ik graag naar het theater voor een cabaret-, musical- of toneelvoorstelling.

succes verhaal

VOORDAT IK BEGON MET MIJN NIEUWE LEVENSSTIJL

Ik heb nooit écht overgewicht gehad, maar wel sinds mijn puberteit erg op mijn gewicht moeten letten. Ik heb de aanleg om gemakkelijk aan te komen. Daarnaast ben ik een enorme emotie-eter en had ik met name in de donkere herfst- en wintermaanden veel eetbuien. Ik heb goed genoten van mijn studententijd, met veel stapavonden en alcohol. Qua voeding dacht ik altijd wel gezond te eten, maar veel producten waarvan ik dacht dat ze gezond waren, zou ik nu anders aanpakken. Meer balans, kleinere porties, meer vers koken in plaats van pakjes. Ik heb tevens de afgelopen maanden geleerd in welke producten toch onbewust veel kcal in zitten.

DE STRUGGELS

Zoals gezegd heb ik de aanleg om gemakkelijk aan te komen, en gaat afvallen een stuk minder snel. Ik kon enorm doorslaan, in één keer van 0 naar 100 en in een maand met een crashdieet 5 kg afvallen. Om vervolgens weer aan te komen (en op een hoger gewicht te eindigen dan daarvoor, het bekende jojo-effect).

Ik ben nooit een goede sporter geweest. Op school kreeg ik voldoende voor de inzet tijdens de gymles, maar ik was de langzaamste van de klas. Wat anderen qua skills en conditie in twee weken bereiken, heb ik twee maanden voor nodig. Dat demotiveert natuurlijk, wat het lastig maakt om iets vol te houden. Toen ik ging studeren ben ik gaan tennissen en vond ik voor het eerst een sport wat ik écht leuk vond! Een sportschool abonnement kreeg ik hier gratis bij, maar op een incidentele groepsles na was het geen liefde op het eerste gezicht.

Ik ben altijd onzeker geweest over mijn lichaam en uiterlijk, maar mijn grootste probleem was het weg eten en -drinken van die negatieve gevoelens. In de wintermaanden elke dag een bak ijs en een fles wijn, met eetbuien waarbij ik alle keukenkastjes opentrok. Ik ben echte zoetekauw: chocola en koekjes zijn mijn valkuil.

succes verhaal

EEN NIEUWE START MET GYMJUNKIES

Eind 2019 ben ik verhuisd en was ik klaar voor een nieuwe start! Mijn primaire doel was toen eigenlijk om een paar kg af te vallen die er tijdens de verhuizing bij waren gekomen. Een vriendin van mij volgde het plan al, en raadde het mij aan. Ik ben in januari met het Lifestyle Plan gestart, en heb toen tegelijkertijd verschillende groepslessen in de sportschool uitgeprobeerd. Bodypump bleek een match; ik vond dat superleuk. Al snel ging ik drie keer per week zonder moeite.

Tijdens de lockdown afgelopen voorjaar heb ik gewichten besteld en ben ik thuis verder gegaan met Bodypump online. Aangezien we verder niet zoveel te doen hadden, sportte ik al snel elke dag. Ik ben erbij gaan hardlopen en kan inmiddels 10km rennen. Ik ontdekte in die tijd ook de mogelijkheid van Gymjunkies voor een workout schema op maat. Valesca heeft voor mij een schema gemaakt wat ik thuis kon volgen, met de gewichten die ik al had aangeschaft. Toen in juni de sportschool weer openging, ben ik daar verder gegaan en inmiddels bezig met een tweede workout schema van Valesca.

WAT HET GYMJUNKIE PLAN EN DE WORKOUTS VOOR MIJ DOEN

Het Gymjunkie Lifestyle programma geeft me houvast. Je kunt het aanpassen naar je eigen wensen en mogelijkheden. Ik woon bijvoorbeeld alleen en volg iedere week twee keer achter elkaar, zodat ik voor twee personen kan koken; ik eet dan de tweede week uit de vriezer. Het is uitstekend vol te houden; ik volg het plan nu al 9 maanden vrij gedisciplineerd. Voor mij werkt dat goed. Als je het een dag wil loslaten, of in de loop der tijd vaker wil/gaat cheaten, pak je het daarna gemakkelijk weer op.

Wat ik fijn vond aan het workout schema is dat het écht op maat was. Valesca was geïnteresseerd in wat ik verder voor sporten deed doordeweeks, wat ik precies wilde bereiken en waar ik de focus op wilde leggen. Daarnaast zijn zowel Valesca als Cynthia laagdrempelig voor vragen bereikbaar voor de nieuwelingen in deze sportwereld. Zo gebruik ik nu tijdens mijn workouts een BCAA-shake en af en toe de magnesiumolie, wat mijn spieren fijn vinden en waarmee ik meer progressie boek.

succes verhaal

GROTE VERANDERINGEN

Ik ben nu bijna 15 kg afgevallen, 3% gestegen in spiermassa en 7% gedaald in vetmassa. Ik ben van maat 40 naar maat 36 gegaan. De sportschool vind ik inmiddels heerlijk en geniet van de progressie die ik zie en merk qua spiersterkte. Het is heel leuk om dingen te kunnen die je eerst niet kan, kleine dingen zoals bijvoorbeeld push-ups op de tenen vond ik een jaar geleden ondenkbaar.

Ik heb door het Lifestyle Plan meer inzicht gekregen in gezonde voedingskeuzes en portiegroottes. Ik heb meer rust in mijn hoofd, doordat ik kan terugvallen op het lifestyle plan. Als ik een cheatday of zelfs een cheatweekend heb gehad, is maandag weer gewoon een nieuwe dag. Ik heb geen moeite meer om de gezonde draad weer terug op te pakken.

De onzekerheden zijn nog niet weg, helaas is gewicht verliezen daar niet de gouden remedie voor. Maar het gaat zeker stukken beter. Een enkele keer gaat het nog wel eens mis, en heb ik toch een eetbui. Verschil met vorig jaar is dat ik nu de volgende dag voor mezelf analyseer wat de trigger was, en probeer om dat de volgende keer te ondervangen. En het meest belangrijke: ik voel me er niet meer schuldig over, maar pak het lifestyle plan de volgende dag gewoon weer op!

EEN NIEUWE LEVENSSTIJL

Ik sport nu iedere dag, puur omdat ik het leuk vind. Ik volg het vier dagen per week het workout schema (2x upper body, 2x lower body), ga 1x per week nog naar Bodypump. Daarnaast blijf ik hardlopen en tennissen, en in de zomer heb ik veel gewandeld en gefietst. Het vooraf inplannen van je sportmomenten is de gouden tip voor iedereen met een druk leven!

Qua voeding probeer ik er momenteel echt mijn eigen lifestyle van te maken. Dagen waarop ik met vriendinnen of familie leuke dingen ga doen, laat ik het plan los maar probeer ik nog wel gezonde keuze te maken. Dat loslaten vind ik nog lastig, dat geef ik eerlijk toe. Ik ben bang om weer terug aan te komen. Dat is iets waar ik qua mindset op dit moment nog aan werk.

MIJN ADVIES AAN JOU

Kies iets wat bij jou past. Er is geen goed of fout, en jij bent degene die dit de komende jaren (hopelijk) wil gaan volhouden. En het grootste succes boek je op het moment dat jij daar zelf ook mentaal klaar voor bent!

Liefs,

Chantal

Je kunt Chantal volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.