goals

HET LUKT ME NIET MIJN DOELEN TE BEHALEN, WAAROM?

Afvallen, aankomen, strakker worden en spieren opbouwen is voeding en training, maar het grootste deel wat ervoor gaat zorgen dat je succes hebt is mindset. Wat ik bij veel mensen merk is dat hun mindset helemaal verkeerd is zodra ze beginnen met een nieuwe levensstijl en bepaalde doelen stellen die ze willen behalen. Ze onderschatten hoe belangrijk en noodzakelijk dat gedeelte is. 

Wat mij opgevallen is, is dat iedereen die succes heeft en vooruitgang boekt veel over mindset praat. En ze praten er niet alleen over, ze werken ook echt dagelijks aan die mindset! Elke dag weer ben ik met mijn mindset bezig. Vroeger toen ik niet lekker in mijn vel zat, last had van depressies en uiteindelijk een burn-out kreeg had ik last van eetbuien en een hele negatieve mindset. Over alles in het leven.

Om jou te helpen je doelen te bereiken heb ik hieronder 5 puntjes opgesomd die mij persoonlijk hebben geholpen om mijn mindset goed te houden wat betreft mijn doel en gefocust te blijven.

Links woog ik 48 kilo en op de rechter foto 53 kilo. Ik ben in vet afgevallen en in spieren aangekomen. Ik heb nooit overgewicht gehad, maar at erg ongezond, deed niet aan sport en was ongelukkig. Door mijn mindset te veranderen is het gelukt om de resultaten die ik heb bereikt te behouden en nog belangrijker: gelukkig te zijn en lekker in me vel te zitten! 

DE VIJF TIPS:
 • Visualiseer je doel
  Wij mensen zijn visueel ingesteld. Ik heb toen ik begon met mijn doel een foto gezocht van iemand die ik een mooi figuur vond hebben. Ook zocht ik een quote die me erg aansprak. Elke ochtend en avond keek ik naar die foto en die quote. Je kunt het bijvoorbeeld ook opplakken op een vel papier en boven je bed hangen. Dan is dat het eerste wat je ziet als je naar bed gaat en het laatste als je gaat slapen. Voel je NIET rot als je hiernaar kijkt, dat is de fout die veel mensen maken. Ze gaan zich rot voelen omdat ze er niet zo uitzien. Stel jezelf zo voor dat je dit resultaat al bereikt hebt, hoe je je dan voelt. Je moet juist blij worden als je ernaar kijkt en weten dat je bezig bent met het proces! Geloof in jezelf!
 • Omring jezelf met positiviteit
  Het heeft mij heel erg geholpen om zoveel mogelijk positieve mensen om me heen te hebben en situaties te creëren die positief zijn. Je kunt niet alle negatieve mensen ontlopen, maar je kunt wel zelf bepalen wat je ermee doet en hoe je ermee om gaat. Mensen die altijd wat op te merken hadden toen ik hiermee begon, daar heb ik op een geven moment afstand van gedaan. Is dat hard? Nee, want echte vrienden zullen je altijd steunen! Ik ging meer met mensen om die ook gezonder wilden leven, aan fitness deden en bezig waren met hun mindset en zichzelf om nog meer motivatie te krijgen. Ik kijk geen nieuws meer en zelden tv. Vaak is het negatief wat je ziet of je wordt er onzeker van omdat je bijvoorbeeld mensen ziet die alles lijken te hebben. Op Instagram volg ik alleen accounts van mensen die mij inspireren en goed doen, waar ik energie van krijg.
 • Ben niet te streng
  Ook dit is een mindset dingetje. Als je alles perfect wil doen.. zoals ik in het begin (en vaak nog), en het lukt even niet dan sla je vaak door naar de andere kant. Ik was teleurgesteld in mezelf als ik bijvoorbeeld 5 dagen ging sporten i.p.v. 6 dagen. Alles draait om balans in het leven. Toen begon ik in te zien dat hoe harder ik voor mezelf was, hoe slechter het ging. Je praat continue tegen jezelf in je hoofd en de meeste mensen zijn niet zo aardig voor zichzelf. Praat wat liever tegen jezelf, net zoals je dat zou doen tegen een vriend(in) en je zult zien dat je sneller je doelen bereikt. Je blijft een mens dus lekker genieten hoort er af en toe ook bij.
 • Ben trots en dankbaar
  Vaak is een lange termijndoel te ver weg en kan je je rot gaan voelen als je er nog niet bent. Logisch want je legt de lat gelijk heel hoog. Lange termijn doelen zijn goed om s’ochtends en s’avonds naar te kijken. Maar korte termijn doelen zijn misschien nog wel belangrijker. Ben je deze week een halve kilo afgevallen, wees dan trots!! Ben dankbaar dat de eerste resultaten zich laten zien. Elke week weer een stapje dichterbij je doel. Dit is ook iets wat veel mensen vergeten, terwijl het zo belangrijk is! Ben je i.p.v. 3 keer sporten 2 keer geweest? Accepteer dat en ben blij dat je toch die ene keer bent geweest.
 • Focus je op de positieve dingen, niet de negatieve
  Het leven gaat nou eenmaal nooit zoals je wil of zoals je het plant. Je moet leren los te laten en te vertrouwen als je iets wil bereiken. Ook mijn fit journey loopt niet altijd zoals ik het in mijn hoofd heb. Als ik dan gelijk zou opgegeven of boos zou worden dan was ik nu waarschijnlijk nog nergens. Soms train je nou eenmaal een week minder, soms heb je nou eenmaal wat meer etentjes in de week. Laat het los! Je doet je best en je komt er wel, als je je mindset goed houdt. Deze levensstijl hoort leuk te zijn en geen straf!

Geniet van het proces, jouw eigen journey en ben vooral bezig met het ontwikkelen van een positieve mindset. Dan zal niet alleen de binnenkant veranderen maar ook de buitenkant. Sterker nog; je zult een heel ander persoon zijn en alles om je heen, je leven zal positief veranderen.

Liefs, Valesca

Je kunt mij volgen via Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.