cynthia houben

HET EETDAGBOEKJE VAN @CYNTHIAHOUBEN_

Dit eetdagboekje is een beetje mislukt haha, want ik zou een eetdagboekje bijhouden van mijn eerste week droogtrainen. Maar door drukte, onverwachte afspraken, etentjes etc ging het ”mis”. Ik ga trouwens niet droogtrainen omdat ik mezelf niet goed vind. Ik ben blij met hoe ik er nu uitzie, maar ik hou van een uitdaging en heb¬†zin om flink shredded te worden deze zomer!

Ik wilde dit dagboekje er toch op zetten, omdat je zo wel een realistisch beeld krijgt van hoe het er vaak bij mij aan toe gaat. Ik ben meer dan 15 kilo afgevallen en dit soort weken zaten er genoeg bij, ik eet eigenlijk het meeste deel van het jaar zo los en op gevoel. Deze winter zat ik rond de 2500 tot 3000 kcal per dag. En alleen voor de zomer hou ik me even een paar maandjes strak aan schema. Ik ken mijn lichaam inmiddels zo goed na al die jaren, dat ik makkelijk op gevoel kan eten.

Als ik cheat dan compenseer ik dat ergens anders weer die dag/week. Ik denk nooit, laat maar zitten ik heb al slecht gedaan, dus nu ga ik heel de dag maar slecht doen. Dat dacht ik vroeger wel en daarom kon ik nooit op gewicht blijven. Nu ben ik al 2,5 jaar op gewicht en kan nog vaak genoeg wat lekkers eten zoals je ziet in mijn eetdagboekje. Dit probeer ik mijn klanten ook te leren! Dat je nog makkelijk kunt genieten, als je alles maar met mate doet.

Wat ik er nog bij wil zeggen. Dit is wat voor mij werkt en waar ik me fijn bij voel, voor iedereen werkt het weer anders! Ik kies bewust zoveel mogelijk voor gezonde maaltijden/producten, maar als ik daar geen zin in heb of het even niet kan dan geniet ik er gewoon van. Ook eet ik zoveel mogelijk gevarieerd en let ik op mijn vlees en zuivel inname. Steeds meer komt naar buiten dat dit helemaal niet goed is voor onze gezondheid. Ik geloof in balans en niet in mezelf van alles verbieden, dus ik compenseer gewoon veel.

Over een tijdje zal ik mijn eetdagboekje online zetten waarin je wel ziet hoe ik eet als ik dus goed oplet voor de zomer!

MAANDAG

1721 kcal

07.30 uur Р Teff Performance Shake Chocolade met ongezoete amandelmelk. Teff is een unieke glutenvrije graansoort en heeft erg veel gezondheidsvoordelen! + Appel

12.00 uur – Glutenvrije pasta, 1 hardgekookt ei, rauwe courgette, ui, cashewnoten ongezouten.

glutenvrije pasta

15.00 uur -Banaan

Sporten: Legday

17.00 uur – eiwitshake van Women’s Best.¬†¬†& nijntje baby koekjes ( vind die zo lekker haha)

18.30 uur – Falafel, komkommer,feta kaas

falafel

19.30 uur, in de trein richting Sammy – Handje notenmix macademia & weight care eiwitreep.

Ik heb zoveel honger haha, erg wennen 400 kcal minder eten! Ik kan niet slapen dus eet nog wat, zat toch nog niet aan mijn macro’s.

00.00 uur- Halve boterham met kaas en een halve met pindakaas + Caseine shake met ongezoete amandelmelk (langzame eiwitten voor het slapen).

DINSDAG

1878 kcal 

Dit was echt zo’n dag dat ik niks had voorbereid, continue haast had dus alles was erg makkelijk en helemaal niet op droog trainen gericht.

09.00 uur – Pan tosti met kaas & eiwitshake van Women’s Best met water

12.30 uur – Protein Pancake van Gymqueen met een eetlepel Jam

15.30 uur – Groentenburger, komkommer & feta kaas + bakje soya yoghurt

groentenburger

17.00 uur – Weight Care eiwitreep

20.00 uur – Foe Yong Hai & 1 rode wijn

23.00 uur – Soya yoghurt met MyMuesli . Die Soya yoghurt van Albert Heijn is echt ideaal, geen koolhydraten en suiker alleen eiwitten. In het begin vond ik het trouwens echt niet lekker, maar nu vind ik dit lekkerder dan yoghurt of kwark haha.

Kortingscode My Muesli

WOENSDAG

Geen kcal geteld.

Ik had de hele ochtend geen honger en omdat ik op gevoel eet wacht ik dus gewoon tot ik voel dat ik het nodig heb.

12.00 uur – Boterham met een omelet van 2 eieren & eiwitshake Women’s Best met kokosmelk.

15.00 uur – Soya yoghurt met MyMuesli & blauwe bessen.

19.30 uur – Boterham met vegetarisch beleg & rijstwafel met pindakaas.

21.00 uur – Home workout: schouders, triceps & buik. Ik heb thuis halters en dumbbells, dus ik kan altijd even trainen tussendoor ookal ben ik druk.

21.00 uur – Groentenburger, zilvervliesrijst, komkommer, cashewnoten en een klein beetje ketjap manis.

23.00 uur – Caseine met ongezoete amandelmelk.

caseine shake

DONDERDAG

Geen kcal geteld.

Vandaag s’middags met een vriendin afgesproken, ik zit nooit aan de drank s’middags, maar deze dag wel. Ze had een tattoo laten zetten en wilde even ontspannen op het terras met een drankje. En ik was zwak en ik kon het ook niet weerstaan haha.

10.00 uur – Eiwitreep & banaan

12.00 uur- Muesli reep chocolade

13.30 uur РOp het terras: Geitenkaas salade met een rosé wijn.

geitenkaas salade

17.30 uur – Handje macademia noten mix & appel

Trainen: Legday

19.30 uur – Volkoren boterham met mozzarella & tomaat & tomaten soep creme

21.00 uur – Blokjes kaas 30 + & eiwitreep

VRIJDAG

Geen kcal geteld.

Vandaag heb ik een etentje met Carmen bij El Mundo tapasbar in Utrecht, echt een aanrader trouwens! Ik eet overdag weer op gevoel en niet veel, omdat ik weet dat ik s’avonds uit eten ga.

Ochtend workout thuis: biceps & buik

09.00 uur- Banaan & eiwitshake van Womens Best met ongezoete amandelmelk.

12.00 uur – 2 boterhammen met omelet van 2 hele eieren.

15.00 uur – Appel & cashewnoten ongezouten

16.00 uur Naar Utrecht toe, in de trein een half kaasbroodje ( wtf haha al 3 jaar niet op, zo zie je maar weer hoe snel je zoiets wilt pakken als je te weinig eet of haast hebt).

18.00 uur Рheel veel lekkere tapas hapjes ( 3 rondes) en 2 rosé wijn.

tapasbar el mundo

ZATERDAG

Geen kcal geteld.

Vandaag met een vriend sushi eten, was niet echt gepland maar deze week was toch al niet gelukt met droogtrainen dus ik had al besloten dan maandag weer te beginnen. En nu echt niks te plannen naast m’n cheatmeals haha.

09.00 uur – Boterham met een omelet van 2 hele eieren & eiwitshake Women’s Best met ongezoete amandelmelk.

womens best

12.00 uur – Cashewnoten ongezouten & blokjes kaas 30+

15.00 uur Рlactose vrije yoghurt met Mymuesli + pure hagelslag

17.30 uur – Eiwitreep & Appel

20.00 uur – Sushi ( 3 rondes)

00.00 uur – Ik heb suikerziekte en mijn suiker was erg laag voor het slapen dus moet dan nog suikers nemen. Had een boterham op met chocolade pasta.

ZONDAG

Geen kcal geteld. 

09.00 uur – Lactose vrije yoghurt met Mymuesli & nijntje baby koekjes.

11.00 uur , foto shoot bij Cryon Schoondheidssalon – Taartje

cryon breda

Sporten: upper body

14.00 uur- Eiwitshake Women’s Best met ongezoete amandelmelk.

M’n zusje en ik zijn even weggeweest met m’n moeder op moederdag.

17.00 uur – Eten in een pannenkoekenhuis, Pannenkoek met zalm, spinazie en mozzarella.

pannenkoek

21.30 uur – Eiwitreep & macademia noten mix

23.00 uur – Caseine met ongezoete amandelmelk.

Nu weten jullie een beetje hoe het dus vaak gaat bij mij. Vroeger was ik ontzettend streng voor mezelf maar het laatste jaar helemaal niet meer. En het mooie is dat ik juist sneller vooruit ga nu. Ik ben afgelopen jaar 4 kilo aangekomen waarvan 1,5% in vet. Dus dat is heel erg netjes, het zijn dus vooral spieren. Ik wil laten zien dat je dus echt niet op salades hoeft te leven en kip met broccoli.

Mijn klanten leer ik dit ook aan met onze schema’s en coaching. Het leven moet wel leuk blijven als je toch niet fitness wedstrijden mee doet is het nergens voor nodig om zo streng te zijn! Je kunt hier de succesverhalen lezen of als je ook hulp wilt dan kun je mailen naar coaching@gymjunkies.nl voor meer informatie:).

Liefs,

Cynthia

Je kunt me ook volgen via mijn Website, Bloglovin’, Facebook & Instagram! 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.