teff glutenvrije graansoort

WAAROM IS TEFF ZO UNIEK?

Teff, glutenvrije graansoort met zijn oorsprong in Ethiopiƫ is uniek in zijn soort. De graankorrel is zo klein dat hij niet gepeld kan worden voordat ze gemalen worden. Dat betekent dat je altijd een volkoren product hebt. Het is rijk aan voedingsvezels en in het bijzonder is het rijk aan resistent zetmeel. Dit is een soort voedingsvezel die heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengt.

Resistent zetmeel

Dit zijn voedingsvezels die de goede bacteriƫn in de dikke darm voeden en de productie van gezonde vetzuren verhogen. Het creeert een grotere verscheidenheid aan goede bacteriƫn in de darmflora. Het effect hiervan is dat voedingsstoffen beter opgenomen worden in het lichaam en hiermee ook je imuunsysteem versterkt. De vetzuren zijn belangrijk voor een juiste pH-waarde in de darmen. Ook voeden deze vetzuren weer de bacteriƫn die goed zijn voor de gezondheid van de darmflora. Hierdoor ontgift het je lichaam en zorgt het voor een betere opname van vitamines. Ook draagt het bij aan het herstel van beschadigd DNA. Het levert dus heel wat gezondheidsvoordelen op voor ons lichaam.

Plantaardig eiwit

Teff bestaat voor 12% uit de gezonde eiwitten die ons lichaam nodig heeft. Een stuk gezonder dan eiwitten van dierlijke afkomst! Deze bron van eiwitten zorgt voor verzuring van ons lichaam. Onze botten en tanden worden onttrokken aan calcium om de pH-waarde van ons lichaam weer in balans te krijgen. Bovendien komen de bronnen van plantaardige eiwitten altijd met een hoop vitamines, mineralen en vezels. Deze zijn cruciaal voor een optimale gezondheid en een goede stofwisseling.

Belangrijke mineralen

Er zitten een hoop belangrijke vitamines en mineralen in teff. Voor sporters vooral heel belangrijk zijn de ruim beschikbare mineralen ijzer, calcium en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat warmte door ons lichaam wordt afgevoerd door zweet. Hierdoor kunnen de spieren optimaal presteren. Ijzer stimuleert de aanmaak van rode bloedlichaampjes waardoor je uithoudingsvermogen verbetert. Calcium is nodig voor weefselvorming van spieren en pezen en is een bouwsteen voor sterke botten en tanden. Magnesium zorgt voor de juiste cel spanning waardoor je spieren beter ontspannen. Heel wat processen in ons lichaam hebben ook magnesium nodig voor een optimale werking.

Teff glutenvrije graansoort

Teff is dus een graansoort die heel wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengt en ook nog eens glutenvrij is. Door alle aanwezige vitamines, mineralen, voedingsvezels, enzovoort kan het de sportprestaties verbeteren. Buiten dat is het voor iedereen een gezondere keuze. Nu is er een nieuw merk op de markt: Teff Inside. Zoals de naam al zegt werkt dit merk met teff als hoofdingrediƫnt van de producten. Alle producten zijn vrij van gluten of e-nummers. Het is gericht op onze gezondheid en dus ook aan te raden voor iedereen! In het bijzonder mensen met een chronische ziekte als diabetes of iemand die intensief sport. Ze hebben onder andere muesi, pannenkoekenmix, poeder, broodmix en pasta. Meer informatie over Teff Inside en de producten kan je vinden op de website.

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Wil jij zelf meer over voeding leren + 105 eiwitrijke recepten ontvangen? Dan isĀ dit boekĀ waarschijnlijk wel iets voor jou!

 

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.