friday tagday: kjell aink

FRIDAY TAGDAY: 10 WORKOUT VRAGEN AAN @KJELL4FIT
Hoelang train je al?

“Ik ben begonnen met lichte krachttraining toen ik 16 was. Ik wist er toen nog niet zo veel vanaf en was nog niet serieus en gestructureerd bezig. Ik denk dat ik vanaf mijn 18e echt serieus ben gaan trainen en in deze tijd heb ik ook de meeste progressie doorgemaakt. Ik ben altijd vrij mager geweest dus het is super tof om je lichaam te zien veranderen. Nu mijn kennis gegroeid is kan ik veel specifieker mijn doelen behalen en ik denk dat ik alleen maar winst kan behalen in de toekomst.”

Welke spiergroep vind je het leukst om te trainen?

“Lastige vraag… Benen trainen vond ik verschrikkelijk maar dit wordt steeds leuker. Toch kan er niks op tegen een lekkere borst/rug workout. Mijn rug is mijn sterke punt dus dan wordt het al snel leuker. De pomp die je bij je borst creëert vind ik echt super lekker, deze staat dus ook hoog op mijn lijstje. Ik verdeel mijn trainingen in een upper-lower variant dus ik pak zowel rug, borst en schouders in een training. Dit doe ik dan 3 keer per week, ik heb dus genoeg fun in de gym :D”

Welke oefeningen deed je tijdens je laatste workout voor die spiergroep?

“Tijdens deze upperbody dag heb ik de volgende oefeningen afgewerkt: ‘flat bench press’, ‘pull ups’, ‘incline dumbell press, ‘side raises’, ‘peck deck’, ‘cable row’ en rear delt dumbbell fly’s gedaan. Ik pak meestal 2 á 3 borst en rug oefeningen op een upperbody dag en daarnaast 2 schouder oefeningen. Op één van de drie upper dagen voeg ik een aantal arm setjes toe.”

Welke muziek luister je het liefste tijdens je workout?

“Ik luister altijd rap, als er maar een goede bass in zit. Dan kan ik er vol voor gaan! Ik heb geen specifieke artiesten die ik in mijn lijst heb staan, als ik er maar een goede vibe door krijg.”

Train je liever samen of alleen?

“Ik train eigenlijk altijd alleen, heel soms gaat er een maat of klasgenoot met mij mee maar dit gebeurt zeldzaam. Als ik alleen train zit ik ook beter in de flow!”

friday tagday: kjell aink

Hoeveel dagen train je in de week?

“Ik train 5 keer in de week, hierin zet ik 3 upperbody trainingen en 2 lowerbody trainingen”

Wat doe je als je niet zo gemotiveerd meer bent?

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit gedemotiveerd ben… Ik heb echt nooit maar dan nooit een dip wat betreft trainen. Wel weet ik van mijzelf dat ik 2 rustdagen nodig heb om gemotiveerd te blijven. Daarnaast helpt het nog als je een mooie video bekijkt waarin je wordt opgepept om naar de gym te gaan.”

Train je vooral voor de buitenkant of voor je gezondheid?

“Dit is wel een lastige vraag.. Ik denk dat ik vooral ben begonnen om mijn uiterlijk te verbeteren met krachttraining maar dit is al snel omgeslagen naar een passie. Het heeft dus nu geen gezondheid of uiterlijke redenen. Al blijven deze factoren altijd meespelen. Je wil het liefst zo lang mogelijk gezond blijven en er goed uit blijven zien. Ik ben wel van mening dat fitness over het algemeen een ‘spiegelsport’ is onder de krachtsporters onder ons.”

friday tagday: kjell aink

Wat neem je voor supplementen of voeding voor, tijdens en na je training?

“Ik neem altijd een schepje eiwitpoeder bij mijn ontbijt (mix ik door de havermout). Daarnaast drink ik pre workout voor dat ik ga trainen en voeg ik wat extra creatine toe door de eiwitshake die ik na het sporten drink. Ik probeer mijn basis voeding op orde te hebben en supplementen is echt een bijzaak voor mij.”

Waar koop je jouw workout kleding het liefst?

“Ik heb eigenlijk 2 favoriete kledingmerken. Vroeger kocht ik mijn kleding bij Gymshark maar tegenwoordig krijg ik mijn kleding gesponsord door Body Legends. Eigenlijk koop ik dus vrij weinig sport kleding meer… Gymshark blijft mijn internationale favoriet en Body Legends is mijn nummer 1 in Nederland.”

friday tagday: kjell aink

Volg je Kjell al op Instagram en zijn eigen online magazine Dutch4Health?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.