tinytinne tinne raeymaekers

FRIDAY TAGDAY: 10 FITGIRLVRAGEN AAN @TINYTINNE

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

“Een fitgirl is in mijn ogen iemand die met sport en gezond eten en leven bezig is. Iemand die sterker en beter wilt worden en daar ook naar streeft.”

Wat voor sport beoefen je?

“Op dit moment enkel fitness. Ik heb gymnastiek gedaan, aikido, krav maga en gedanst, maar daar heb ik momenteel geen tijd meer voor. Door mijn job heb ik heel lange dagen en heb ik enkel ‘s middags tijd om te trainen. Dit is meestal krachttraining, maar ook intervaltrainingen. Zo geef ik 2 keer per week Grit (hiit) en oefen ik zelf nog Sprint (hiit op de fiets).”
 

tinytinne tinne raeymaekers

 

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

“Ongeveer 10 tot 12 uur per week.”

Sport je liever alleen of met anderen samen?

“Krachttraining doe ik liever alleen. Ik ben dan helemaal in mijn zone en dat is echt een beetje me-time. Al vind ik het wel leuk om samen met mijn beastie krachttraining te doen, want wij zijn helemaal op elkaar afgestemd dan. De intervaltrainingen vind ik leuker in groep. Dat motiveert extra hard.”

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

“Dan ga ik alsnog.”

“Gewoon even een koffie binnen gooien, en knallen. Als het echt echt niet gaat, als ik voel dat het is omdat mijn lichaam moe is, doe ik gewoon een core training en stretch ik wat.”

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

“Op zich vind ik het niet moeilijk. Ik vind gezond eten lekker en ik train super graag. Alleen houdt iedereen je altijd in het oog. Ofwel krijg je commentaar als je eens iets slecht eet, ofwel krijg je commentaar dat je veel te streng bent voor jezelf. Daar kan ik me soms aan storen. Ik trek het me natuurlijk gewoon lekker niet aan.”

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

“Aan mannen en hun testosteron.”

“Om één of andere reden zit er soms iets in mannen waardoor ze graag willen laten zien dat ze aanwezig zijn. Soms is dit door gewoon veel lawaai te maken, soms door dames aan te spreken terwijl ze zijn aan het trainen, of soms is het gewoon door zelf in mijn personal space te komen trainen. Ik ben daar namelijk nogal gehecht aan.”

“Heb niet graag dat mensen te dicht bij me staan als ik train.”

tinne raeymaekers

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

“Die van ons bedrijfje natuurlijk, dan heb ik een app die interval trainingen timet en spotify voor muziek.”

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

“Dat vrouwen mannelijk en breed worden door krachttraining. Ik doe nu al bijna tien jaar aan krachttraining, en volgens mij ben ik nog steeds best wel vrouwelijk.”

Wat is je favoriete workout?

“Glute day.”

“Lekker die billen even trainen!”
Je kunt Tinne volgen op Instagram!

Wil jij zelf meer over voeding leren + 105 eiwitrijke recepten ontvangen? Dan is dit boek waarschijnlijk wel iets voor jou!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.