pannekoeken

EITWITRIJKE PANNENKOEKEN

Heerlijk eiwitrijke pannenkoeken, als ontbijt, tussendoortje, lunch of dessert. Jij mag kiezen, het is jouw feestje! Dit recept is ook nog eens super makkelijk te maken, en snel klaar.

In het weekend bak ik graag een heerlijke stapel gezonde wafels of pannenkoeken voor het ontbijt. Daar probeer ik dan vaak in te variëren. Laatst maakte ik gezonde pannenkoeken met kokos en chocolade. Deze pannenkoeken zijn heerlijk fluffy. Dat vind ik zo lekker, dat ik besloot te proberen om heerlijke fluffy eiwitrijke pannenkoeken te bakken.

Deze eiwitrijke pannenkoeken zijn afgeleid van mijn recept voor bananenpannenkoekjes. Een heerlijk en makkelijk pannenkoekenrecept. Een rijpe banaan heb ik namelijk altijd nog wel op de fruitschaal liggen. De combinatie met eiwitpoeder pakte in ieder geval erg goed uit. Lekkere gezonde bananenpannenkoeken, die ook nog eens hoog in eiwitten zijn. Hier probeer ik namelijk een beetje op te letten, aangezien ik geregeld sport. Maar ook als je niet (veel) sport is dit een heel fijn en gezond ontbijt.

Zelf heb ik altijd eiwitpoeder van Myprotein in huis. Deze heb ik in meerdere smaken in de kast staan, zodat ik het met verschillende ontbijtrecepten of tussendoortjes kan combineren. Bij deze pannenkoeken past de smaak vanille of banaan erg goed!

Geregeld krijg ik de vraag of ik ‘s ochtends echt pannenkoeken of wafels sta te bakken, want dat duurt toch best lang?! Met dit recept valt dat reuze mee! Als ik in het weekend de tijd heb om rustig te ontbijten, vind ik het helemaal niet erg om eerst een stapel pannenkoeken te bakken. Maar op werkdagen rol ik het liefst zo laat mogelijk mijn bed uit en neem ik mijn ontbijt altijd mee.

Hoe kan ik dan toch ontbijten met pannenkoeken vraag je je af? Vaak bak ik de pannenkoeken de avond van tevoren en bewaar ik ze in een afgesloten bakje in de koelkast. ‘s Ochtends even kort opwarmen op mijn werk en ze zijn weer lekker vers. Ga jij deze gezonde eiwitrijke pannenkoeken proberen?

Wat heb ik nodig?

  • Voor 2 porties
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 50 gram bloem
  • 25 gram eiwitpoeder
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • boter, olie of een bakspray om in te bakken

 

Hoe maak ik het?

  1. Mix de banaan met de eieren glad in een keukenmachine. Of gebruik een vork om de banaan te prakken en de eieren los te kloppen.
  2. Voeg de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  3. Verwarm een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin wat boter of olie of gebruik een bakspray.
  4. Maak kleine hoopjes beslag in de pan ter grootte van een eetelepel. Bij mij passen er drie pannenkoekjes tegelijk in de pan.
  5. Bak 1-2 minuten, totdat de onderkant bruin is. Draai de pannenkoekjes voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin.
  6. Haal de pannenkoekjes uit de pan en bewaar op een bord. Herhaal bovenstaande stappen, totdat het beslag op is.
  7. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden en maak af met toppings naar keuze.

 

Voedingswaarde

Per portie, zonder toppings: 260 kcal, 20 gram eiwit, 31 gram koolhydraten, 6 gram vet.

 

Je kunt Linda volgen via Instagram, ze deelt hier super lekkere en gezonde recepten.

Volg je ons Lifestyle Plan? Dan kun je deze pannenkoekjes eten als ontbijt, lunch of als tussendoortje

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.