het eetdagboekje van sam janssen

HET EETDAGBOEKJE VAN @SAMJANSSENYO

Whatsup Gymjunkies!

Ik ben Sam Janssen (@samjanssenyo) en ik heb de eer om voor jullie een eetdagboekje van 3 dagen bij te houden!

 

WIE BEN IK/WAT DOE IK?

In het dagelijks leven ben ik een Personal Trainer/Instructeur binnen een sportschool te Dronten (een met een voorliefde voor krachttraining/fitness/bodybuilding en een passie voor het begeleiden van mensen in alle soorten en maten).

Daarnaast ben ik afgestudeerd als bewegingsagoog,¬†waarbij ik jongeren begeleidde om in hun leven structuur aan te brengen (dit door middel van sport, voeding, normen en waarden). Ook ben ik nu ori√ęnterende om een nieuwe uitdaging aan te gaan qua¬†studie of cursus(sen).

Sam

 

MEN’S PHYSIQUE

Afgelopen jaar (mei 2015) heb ik voor mijzelf het doel gesteld om een keer mee te doen aan een competitie Men’s Athletic Physique ofwel MAP.
Na een begeleider voor de wedstrijd te hebben gevonden – Luc Chabot – ben ik officieel, in September 2015, met mijn wedstrijdvoorbereiding begonnen. Dit nadat ik anderhalve maand in Thailand ben wezen backpacken. Hierbij heb ik constant een schema gevolgd qua trainen, voeding en daarnaast ook de alcohol geschrapt.

Uiteindelijk ben ik dan 13 maart 2016 het podium op gegaan!

Hier heb ik een onwijs gave dag gehad, waarbij ik met de grootste glimlach ever op de b√ľhne stond. Dit heeft mij veel discipline opgeleverd met betrekking tot eten, trainen en het dagelijks leven.

Tijdens mijn voorbereiding at ik vrijwel altijd hetzelfde, maar nu na de wedstrijd heb ik de mogelijkheid om weer lekker te kunnen eten en deze informatie met jullie te delen!

 

TER INFO

In mijn dagelijks leven ben ik erg beweeglijk:

Ik werk veel, loop veel en reis veel zodat ik ook veel kan en mag eten (Happy me haha)! Omdat ik veel mag eten betekent dit ook dat ik veel moet koken.  En omdat ik niet altijd zin of tijd heb om te koken probeer ik, een dag van tevoren, meerdere maaltijden per dag te maken als mealprep zodat ik altijd de mogelijkheid heb om te eten.

Omdat ik wel graag gezond eet¬†en¬†mijn doelen wil behalen probeer ik iedere dag gevarieerd te eten met ongeveer dezelfde macro’s (deze zijn voor iedereen verschillend!).

 

EETDAGBOEKJE:
Dinsdag (Dag 1)

Mijn ontbijt is eigenlijk altijd heel simpel!

Ik start om 6:15 met rijstebloem (Bambix, kindjes tot 4 maanden) een schep eiwitten en een schepje glutamine: Op dit moment de Carnivor Beef Protein van Musclemeds in de smaak Chocolate-Peanutbutter. Echt serieus, een genot voor je smaakpapillen! De bambix geeft mij geen opgeblazen gevoel (Brinta bijvoorbeeld wel). Prima voedingswaarden en daarnaast snel en gemakkelijk klaar te maken; warm water, rijstebloem en eiwitten: Klaar is kees!

het eetdagboekje van sam janssen

Voor mensen die niet weten wat glutamine is:

Glutamine is een van de¬†semi-essenti√ęle¬†aminozuren. Voor mensen¬†die regelmatig trainen, is glutamine eigenlijk ¬†een¬†essentieel aminozuur, omdat het lichaam uit zichzelf niet voldoende in staat is om snel genoeg glutamine aan te vullen. Tijdens een intensieve training gebruikt¬†het lichaam namelijk grote hoeveelheden¬† glutamine voor het herstel van de spiercellen.¬†Glutamine is het aminozuur dat het meest voorkomt in ons lichaam. Het¬†vertegenwoordigt ongeveer twee derde van de vrije aminozuren in onze spieren.

Ik kook elke dag eigenlijk voor de volgende dag, dus gister heb ik gekookt voor vandaag!
Broccoli, rode paprika en ui met rundergehakt en zoete aardappel blokjes.

Ik ben begonnen met de broccoli kort te koken (2 minuten), daarna de broccoliroosjes fijn te snijden, samen met de zoete puntpaprika en ui in de pan en dan lekker roerbakken!

Daarbij van het rundergehakt balletjes gemaakt en deze in een pan laten sudderen en de zoete aardappel in een andere pan op laag vuur gebakken.
Dit alles bij elkaar zorgt voor een kleurrijke pan; lekkere zoete aardappeltjes en een lekker stukje vlees: Hollands genieten met een twist!

het eetdagboekje van sam janssen

Dit heb ik in 3 bakjes gedaan zodat ik lekker 3 keer warm kan eten (magnetron) en ik constant wat binnen krijg aangezien ik door mijn korte pauzes niet onwijs veel kan eten (wat wel meer verzadiging zou geven!)

Naast het feit dat ik dit eet heb ik tussendoor nog gesnoept.. Sinds ik klaar ben met mijn wedstrijd zit snoepen een beetje in mijn systeem.¬†Deze snack¬†is voor mij dan het meest effici√ęnt: Rijstwafels met pindakaas ūüôā¬†Ik ben letterlijk verliefd op deze krengen.. snel klaar te maken, veel smaak en er zitten er 10 in een pak: Life saving!

Roggebrood pindakaas

Bij thuiskomst na mijn werk rond 22:30 heb ik ook nog even een toetje genomen: Roggebrood met pindakaas, banaan en wat kaneel (gruwelijk lekker!).

 

Woensdag (Dag 2)

Op ‚Äės woensdags gaat de wekker opnieuw om 6:15, een lange dag! In 2 diensten werken: van 8:00-14:00 en van 18:30-22:30. In verband met de reistijd heb ik dan na mijn eerste dienst nog een klein beetje tijd. Vanaf 15:15 ben ik weer thuis en heb ik de tijd om te koken, te trainen, te eten en mijzelf klaar te maken voor de volgende dienst.

het eetdagboekje van sam janssen

En ik had deze ochtend zin in een ontbijtje waar ik niets voor hoefde te doen:
Een heerlijk croissantje, een pistoletje met ei en bacon, verse jus èn een koffiespecialiteit hazelnoot MET slagroom! Te lekker. Soms mag een verwenmomentje toch?

Wel had ik voor vandaag 3 bakken met eten: Rijst, kip Рsweet chili -, zoete puntpaprika, ui, mango en daarbij zoete aardappel. Een heerlijke mix, zo weg te eten! Ik kwam hier eigenlijk op omdat ik terugdacht aan mijn mango-sticky rice  (Oh hi, thailandgangers!) en ik verdomd zin had in mango haha!

het eetdagboekje van sam janssen

Voor op werk nam ik naast één van mijn bakken eten ook als snack rijstwafels mee, samen met twee pakjes kipfilet die ik gewoon zo op eet. Collega’s zijn er al aardig aan gewend. Na de wedstrijd werd ik ook plotseling Spraytan-Sam genoemd.

Maar goed! nadat ik om 14:00 snel naar huis ben gegaan heb ik eerst even gekookt voor de volgende dag (dit lezen jullie bij dag 3) en ben ik daarna gaan trainen.

Na mijn training heb ik nog een extra shake gemaakt, ben ik gaan douchen en ben ik gaan werken. Leuk werk gaat altijd snel en voordat ik het wist was het 22:30!

Eenmaal thuisgekomen had ik opnieuw hetzelfde lekkere toetje: roggebrood met pindakaas, banaan en kaneel eroverheen.

 

Donderdag (Dag 3)

Hahaha oké, goedemooooorgen! We beginnen deze ochtend om 6:15 met een normaal ontbijt: rijstebloem, eiwitten, glutamine en een lekker bakkie pleur.

Daarna snel door naar werk, maar niet voordat ik mijn eten van die dag had ingepakt!
1. Rijstwafels met pindakaas (Hoe kan het ook anders!)
2. Kipfilet (2 pakjes)
3. Mijn bakjes eten!

Vandaag bestonden deze bakjes uit pasta penne met gerookte kip en pistachenootjes.
Overige ingredi√ęnten zijn: verse basilicum, verse munt, ricotta, citroensap en wat peper en zout.

Je snijd de munt en basilicum zeer fijn en voegt de ricotta kaas toe. Daarbij wat zout en peper en ruim citroensap toevoegen. Ondertussen laat je de penne koken. Is het gekookt? Dan meng je deze met de saus. Op je bord stukjes kip en pistache toevoegen en klaar is Sam! Kan NIET makkelijker!

het eetdagboekje van sam janssen

Hiervan heb ik tijdens mijn werk 1 bakje op, samen met de kipfilet en rijstwafels. Daarna opnieuw om 14:00 naar huis gegaan, snel boodschappen gedaan voor vrijdag en gesport (legday it was.. heftig!).

Na het sporten een shake met havermout genomen, thuis gedoucht en me klaargemaakt voor werk. Wel eerst even lekker genoten van opnieuw een bord met pasta! Nadat ik rond 22.30 klaar was met werken ben ik lekker thuis op de bank gaan hangen, kop thee – double green – erbij en mijn favoriete toetje. Rara wat zou dit zijn? Haha!

Hier vind je een full body workout van Sam gericht op kracht

Meer van Sam zien? Je kunt hem blijven volgen via zijn Instagram!

 

Gezond eten en je doelen behalen? Dat kan nog makkelijker met het boek FitChef! Duidelijke uitleg en heerlijke recepten. Klik hier als je meer informatie wilt.

 

2 Reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.