buikvet verliezen spiermassa opbouwen

BUIKVET VERLIEZEN EN SPIERMASSA OPBOUWEN, IS DAT MOGELIJK?

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om tevens af te vallen en aan te komen in spiermassa. Vooral omdat de meesten ervaren dat dat hardnekkige vetje op de buik maar eigenwijs blijft zitten, willen wij er vandaag even wat dieper op in gaan. En eerlijk is eerlijk; dit is gewoon erg lastig. Daarom is het belangrijk om realistisch te blijven. 

Wat wil je het liefste op dit moment?

Vet verliezen en tegelijkertijd spiermassa opbouwen is een lastig en langzaam proces waarin geduld en consistentie voorop staat. Wij raden dan ook vaak aan om het één of het ander te kiezen. Wil jij graag een strakkere buik? Dan zul je je het beste kunnen focussen op afvallen. Dus meer bewegen en/of sporten en minder eten dan je nodig hebt. Om je buikvet te verbranden, moet je dus eerst uitrekenen wat je lichaam nodig heeft. Dit kan eventueel via deze link

Deze calculator berekend dan wat jij nodig hebt om op gewicht te blijven. Voor af te vallen hanteren wij een tekort van 350-400 calorieën. En voor aankomen plus 250 tot 400 calorieën. Dit ligt er een beetje aan of jouw lichaam snel spieren opbouwt of niet/snel aankomt of niet. Let op: dit is een theoretische berekening. Wij zien vaak dat het in de praktijk anders kan zijn.

Vraag jezelf dus eerst af wat wil ik graag? Waar begin ik mee? Afvallen of aankomen in spiermassa? Heb je een buikje en wil je een strakkere taille en tegelijkertijd meer spiermassa? Start dan eerst met afvallen en dus het verbranden van je lichaamsvet. Leg je focus eerst op een gezonder gewicht. Als je op het punt bent dat je een gezond gewicht hebt bereikt en je vetpercentage is gedaald, kun je je eventueel gaan richten op de opbouw van spiermassa. Wil jij graag je vetpercentage weten? Laat deze dan opmeten d.m.v. een huidplooimeter. Dit is de meest nauwkeurige manier om te weten hoe je ervoor staat.

Vet omzetten in spieren, kan dat?

Hoewel dit vaak wordt gedacht dat het mogelijk is, is het helaas niet waar en onmogelijk om je vet om te zetten in spiermassa. Dit komt omdat vet niet omgezet kan worden in aminozuren. De enige manier om effectief spiermassa op te bouwen, is door een combinatie van krachttraining, eiwitrijke, gezonde en gevarieerde voeding en voldoende nachtrust.

buikvet verliezen spiermassa opbouwen

Vet verbranden en spiermassa opbouwen?

Het is lastig om vetmassa te verbranden en tegelijkertijd spieren op te bouwen. Met een goed training- en voedingsplan is het zeker mogelijk! Uiteindelijk is het dus het dus helemaal aan jou om te kiezen wat je het liefste wilt; afvallen, spieren opbouwen of ertussenin gaan zitten. Met alleen afvallen of spieren opbouwen kan je veel doelgerichter te werk gaan en zullen de resultaten zich sneller tonen. Kies je er toch voor om ertussenin te gaan zitten, (tussen afvallen en aankomen) hou er dan wel rekening mee dat je altijd iets in vet aan zult komen/er iets zal blijven zitten. Maar dit kun je zelf beperken tot minimaal.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook! 

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.