voordelen cashewnoten

VOORDELEN VAN CASHEWNOTEN + 3 RECEPTEN

Cashewnoten zijn erg gezond, noten in het algemeen zijn sowieso erg gezond. Op het voedingscentrum staat dat noten dikmakers zijn. Waarom? Omdat het voedingscentrum is opgezet door bedrijven, voor bedrijven. Noten zijn alles behalve dikmakers! Lees verder voor de vele gezondheidsvoordelen van de cashewnoot.

Hoeveelheid per 100 g
Energie (kcal) 591
Vet 46,5 g
Verzadigd 9,5 g
Meervoudig onverzadigd 7,5 g
Enkelvoudig onverzadigd 28 g
Cholesterol 0 mg
Natrium 14 mg
Kalium 550 mg
Koolhydraten 22,5 g
Voedingsvezels 7,5 g
Suikers 0 g
Eiwitten 18,5 g
Vitamine A 0,01 mg Vitamine C 0 mg
Calcium 31 mg IJzer 2,8 mg
Vitamine D 0 IU Vitamine B6 0,35 mg
Vitamine B12 0 µg Magnesium 140 mg

 
Afvallen met cashewnoten

Noten worden dikmakers genoemd en de cashewnoot zou volgens verschillende berichten niet gezond zijn wanneer deze te vaak gegeten wordt. Ik kan hier geen onderbouwende onderzoeken van vinden. Het enige wat het wat minder gezond maakt is dat de cashewnoot gebrand wordt voor ze eetbaar zijn. Dit levert wat oxidatie op, maar vergeleken met andere dingen die we eten is dit nog steeds een veel gezondere keuze die nog steeds anti-oxidanten bevat! En bovendien lijkt de uitspraak dat noten dikmakers zijn terug te leiden naar het voedingscentrum. Maar de echte ongezonde dikmakers zijn suikers en transvetten. Noten zitten eigenlijk altijd boordevol goede vetten, vitamines en mineralen. Dus als je al je suikers en transvetten eens zou vervangen met cashewnoten dan val je gegarandeerd af en geef je je gezondheid een enorme boost.

Veel vitamines en mineralen

Noten zijn altijd rijk aan vitamines en mineralen en daar doet de cashewnoot gewoon aan mee. Ze zitten namelijk vol met de mineralen: ijzer, magnesium, mangaan, seleen, zink, kalium, calcium en koper. Ook bevatten ze bijna alle vitamines van het B-complex en vitamine K. Met een paar handen cashewnoten op een dag zou je al bijna voldoende aan al deze nutriënten binnen krijgen.

Goed voor het hart en vaten

Omdat cashewnoten een goede bron zijn van onverzadigde vetzuren kunnen de vitamines A, D, E en K goed opgenomen worden in ons lichaam. Bovendien is dit goed voor onze hersenen en stollen van het bloed. Deze vetzuren zijn ook goed voor ons hart, helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het LDL-cholesterol te verlagen. Producten zoals vlees verhogen dit cholesterol en de meeste plantaardige producten helpen eraan mee om het te verlagen.

Sterke spieren, zenuwen, botten en tanden

Marketing vertelt je vaak dat melk goed is voor sterke botten en tanden. Dus wat is het denk je? Het tegenovergestelde, zuivel is niet goed voor je gezondheid en het breekt zelfs botten en tanden af met de verzuring van ons lichaam![1] Cashewnoten zijn wel goed. Voor de opbouw van botten zijn namelijk calcium, fosfor en magnesium nodig. Omdat we al voldoende calcium binnenkrijgen is het een grotere noodzaak om meer magnesium en fosfor binnen te krijgen. Teveel calcium is zelfs schadelijk voor de botten en het zenuwstelsel. Magnesium is bij vrijwel alle processen in ons lichaam nodig. Het zorgt ook voor de opbouw en het onderhoud van sterke spieren, zenuwen en de meeste organen in ons lichaam.

Nog veel meer

Cashewnoten zijn effectief gevonden tegen galsteen. Ze verbeteren onze weerstand. Het is gezonde voeding voor mensen met diabetes. Er zitten heel veel mineralen in waarvan gezegd wordt dat we er vlees voor zouden moeten eten. Lekkere eiwitrijke snack!
Recepten

Cashewnoten kunnen genuttigd worden als losse snack, maar ook verwerkt worden in allerlei gerechten. Wij hebben voor jullie drie heerlijke snacks op een rijtje gezet!

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Bron [1]: https://www.fonteine.com/osteoporose_zuivel.html

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.