Snacken zonder schuldgevoel

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik eet als tussendoortjes en of ik wel eens ongezonde dingen eet. Yes, I’m guilty! Ben gek op bijna alles wat vet is en veel suikers bevat :p. Jarenlang heb ik een haat-liefde verhouding gehad met eten. Eetbuien had ik met periodes bijna dagelijks¬†en mijn gewicht schommelde¬†heel erg. Met mijn diabetes ging het ook erg slecht toen. Ben ontzettend blij dat ik nu kan zeggen dat eten niet meer mijn leven beheerst.¬†Ik eet zo gezond mogelijk en eet nog regelmatig lekkere dingen. Die ga ik ook niet laten staan, zonder m’n wekelijkse Ben & Jerry’s kan ik niet! Of beter gezegd, wil het niet ;).¬†

Gelukkig hou ik ook van gezond eten. Ik hou volgens mij gewoon van alles wat eetbaar is haha, kan niet echt iets bedenken wat ik echt niet zou lusten. Omdat ik dus vaak de vraag krijg wat ik eet als tussendoortje, zal ik hieronder mijn top 5 zetten van snacks die ik het meest eet.

Gymjunkies

 

Griekse yoghurt 0% vet, honing & kiwi gold

Dit is zooo ontzettend lekker. Heerlijk romig en zoet.  Neem het vaak voor of na mijn training. Ideale post of pre workout snack. 

Kcal: 166

IMG_4469

 

Mozzarella, olijven, tomaat, cashewnoten en pesto 

Dit eet ik regelmatig na mijn training. Soms ook als lunch en dan neem ik er volkoren beschuit bij. Door de goede vetten en eiwitten in deze snack, stilt het goed je honger gevoel! 

Kcal: 248 kcal 

IMG_2386

 

Lactose vrije yoghurt, tropische vruchten/noten melange & daily lift berry flavor

Super lekkere en gezonde snack. Dat mooie roze kleurtje komt door Daily Lift. Je krijgt met 1 zakje al je vitamines & mineralen binnen die je lichaam nodig heeft. Je spieren herstellen sneller, je stofwisseling wordt sneller, je krijgt meer energie, je weerstand wordt hoger, je wordt beschermt tegen vrije radicalen. Het is ook nog eens biologisch, glutenvrij, suikervrij en veganistisch. Ik kan niet meer zonder! Wil je meer informatie of het ook bestellen, klik dan hier. 

Kcal: 154 kcal 

IMG_4476

 

Mugcake bosbes/kokos. 

Dit is net een taartje, maar dan gezond! Je kunt hem met allerlei soorten ingredi√ęnten maken. Ik vind bosbes met kokos echt heerlijk. Meestal eet ik hem niet als snack, maar als ontbijt omdat het best machtig is. Binnen 5 minuten heb je deze heerlijke mugcake klaar. Wil je weten hoe? Klik dan hier.

Kcal: 268  

IMG_4477 (2)

 

Atkins Cookie & Cream bar 

Mijn eiwitrepen verslaving! Elke keer als ze in de aanbieding zijn, sla ik flink in haha. Ze zijn echt heerlijk! Hoog in eiwitten en ze bevatten bijna geen suikers. 

Kcal: 126 kcal 

Oké nu we de gezonde snacks hebben gehad, over op de treat meals! Mensen zeggen vaak tegen me dat ze denken dat ik nooit iets slechts eet en alleen maar van sla hou. Ik zou denk ik nooit alleen maar gezond kunnen eten. Waarschijnlijk kan ik het wel, maar ben zo gek op bepaalde dingen dat ik het gewoon niet wil. Het verschil met vroeger is dat ik er nu echt van geniet er ernaar uitkijk. Voel je niet schuldig, tenzij je aan fitness wedstrijden mee doet, hoef je helemaal niet elke dag perfect te eten. So just chill, relax and enjoy your treats ;).

IMG_4478

 

Sushi

Als ik uit eten ga, ga ik het liefste sushi eten. Wij gaan bijna iedere week wel uit eten. Eigenlijk altijd all you can eat haha, zodat ik niet hoef te kiezen. Want keuzes maken op treat day dat lukt me niet, wil van alles wat! 

IMG_4479

 

Ben & Jerry’s

Na het uit eten, moet ik echt een bak Ben & Jerry’s. Ook al zit ik al bomvol, dit kan ik altijd wel eten. Mijn grote verslaving en ik heb denk ik elke smaak al wel geprobeerd.¬†

IMG_4480

 

Pizza 

Een heerlijke, vette pizza. Daar kan je me s’nachts echt voor wakker maken. Vooral de Creamy Bacon van Domino’s. Die smelt gewoon in je mond! Als je die wel eens hebt besteld, weet je wat ik bedoel ;). ¬†

IMG_4474

 

Witte chocolade mousse

Deze mousse vind ik altijd moeilijk te weerstaan. Hij is zo lekker dat ik er expres niet meer langs loop, omdat ik bang ben dat ik hem weer meeneem :p. De pure chocolade variant is ook erg lekker! 

IMG_4471

Taart

Taart met heel veel slagroom, maakt eigenlijk niet eens uit welke taart. Heel slecht al die suikers, maar toch kan ik er enorm van genieten. 

Wat ik met deze blog eigenlijk wil zeggen. Geniet van je treat days of meals, voel je niet schuldig. Zoek een balans voor jezelf en ben niet te streng. Om het vol te kunnen houden, moet het leuk blijven. Tenzij je aan fitnesswedstrijden doet of model bent kan je echt wel elke week genieten van wat lekkere dingetjes. Als ik weet dat ik bijvoorbeeld s’avonds uit eten ga en daarna nog wat zoete dingen ga eten, hou ik het overdag gezond en eet dan weinig¬†koolhydraten. Soms heb ik een aantal weken dat ik iedere dag wat slechte dingetjes eet. Dan heb ik daar gewoon zin in en zie geen reden om het niet te doen. Ik eet het meeste van de tijd gezond, dus die treat meals kunnen er wel bij. Natuurlijk heb ik een doel en een droomlichaam wat ik graag wil bereiken, daar ga ik ook komen, alleen dan iets langzamer:).

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen op Facebook & Instagram

3 Reactie's
 • Naomi
  Geplaatst op 13:34h, 05 september Beantwoorden

  Heel fijn dat je laat zien dat het goed is als de balans er is. Dat je zowel ongezonde als gezonde tussendoortjes kunt eten en dat jij die ook zeker zelf eet. Ik ga eens kijken wat ik hiervan een keer ga maken of kopen, ziet er heerlijk uit allemaal.

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 13:02h, 06 september Beantwoorden

   Ja precies! Het hoeft niet zo streng te zijn als veel mensen denken:).

 • Pingback:Eetdagboek - Gymjunkies l Fitness, food & loveGymjunkies l Fitness, food & love
  Geplaatst op 18:46h, 11 september Beantwoorden

  […] misschien fijn om te zien, dat het heus niet zo streng hoeft te zijn. Zoals ik in mijn eerdere blog al zei, als je niet aan wedstrijden meedoet of model bent hoef je echt niet elke dag zo streng te […]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.