iquel

JE DOELEN BEREIKEN TIJDENS DE LOCKDOWN, HOE DOE JE DAT?

Onze ambassadeur Iquel gaat de komende tijd wat vaker voor ons bloggen, hoe tof! Net als ons houdt hij ervan om mensen te helpen en te inspireren. Vandaag doet hij dat met deze blog. We kunnen allemaal wat extra inspiratie en motivatie gebruiken deze dagen, niet waar?

Halloooo dames en heren, het is weer tijd voor een nieuw blogje. Ja I know, I know het is echt wel weer even een tijdje geleden sinds mijn laatste blog. Maar, niet getreurd want vanaf nu kan je elke maand een blog verwachten van mij.

Maar even genoeg gekkigheid. Let’s get down to business. Wie is het gezicht achter deze blog? Nou, dat zal ik je vertellen. Mijn naam is Iquel Bottse en ik ben trotse ambassadeur van het mooie Gymjunkies. Ik heb mezelf al eens eerder voorgesteld in één van mijn vorige blogs. Mocht je deze nog niet gezien hebben, dan kun je dat doen via deze link.

Mijn naam is dus Iquel Bottse. Ik ben te vinden op Instagram onder de naam: @I.B.Motivated. Ik ben hard op weg om mijn droom waar te maken. Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen te helpen op het gebied van sport (als personal trainer), mindset en voeding. ik geloof er namelijk heilig in dat ik met die drie dingen niet alleen iemand kan helpen op het gebied van sport, maar ook in het normale leven.

Kortom ik wil echt een life changer zijn voor iedereen die dat wilt en nodig heeft. Om die redenen ben ik ook zoveel mogelijk actief op Instagram om daarbij te groeien en steeds meer mensen te gaan helpen. Dat is dus even in het kort wie ik ben en wat mijn missie is.

DE LOCKDOWN

Dit is echt een onderwerp waar ik het niet graag over heb, maar ik wil dit toch graag bespreken. Omdat ik hoop dat jullie hier inspiratie en motivatie uit zullen halen. De lockdown is immers iets wat ons allemaal raakt op verschillende manieren, maar ondanks dat moeten we er toch het beste van maken met z’n allen. Geef daarom de moed niet op, you got this!

lockdown

MOTIVATIE

Wat ik heel vaak hoor is: “Jaaaa er zijn weer wat corona kilo’s bij gekomen.” “Ik heb helaas geen motivatie om te sporten.” “Niks mag meer dus ik weet niet meer wat ik moet doen”.

Dit kan ik me allemaal heel goed voorstellen en daarom deze blog. Motivatie is eigenlijk iets wat komt en gaat, we zijn allemaal mensen en we hebben helaas allemaal last van verschillende emoties en verschillende gedachtes op een dag. Jammer genoeg kunnen deze emoties en gedachtes ons heel erg beïnvloeden in ons dagelijks leven, dat kan natuurlijk zowel positief als negatief. En ik hoor je nu (misschien) al denken: JA LEUK MAAR WAAR HAAL IK NOU IN HEMELSNAAM DIE MOTIVATIE WEER VANDAAN IQUEL?!

Niet getreurd dat ga ik je uiteraard vertellen… Als eerste is het heel belangrijk om te weten wat je wilt (bereiken). Wat is jouw doel? Waar wil je naar toe werken? Daarnaast, is het belangrijk om te weten hoe je dat moet doen. Ik begrijpen dat je soms op een bepaald punt staat in je leven en bij je zelf denkt: naaaahh, dit is echt onmogelijk. Dan ga ik je bij deze uit die gedachtes redden want niets is onmogelijk. Als andere het kunnen dan kan jij het ook. Zolang je maar wilt en in jezelf blijft geloven. Maak gewoon een plan, schrijf het op en werk er langzaam naar toe (kleine stapjes blijven nemen).

lockdown

KIJK NAAR WAT ER WEL KAN

Jaa, jaa, jaa, rustig aan ik weet het ik kan lang van stof zijn. Maar mijn hele punt in het motivatie kopje omtrent de lockdown is: zelfs ondanks dat alles dicht is kun je nog steeds veel van je doelen bereiken. We zijn gewend om in bepaalde routines te leven en die worden ineens verstoord door “de lockdown”. Wat nu? Hoe ga ik nu sporten? Hoe kan ik nu nog leuke dingen doen/genieten? En nog belangrijker: hoe zorg ik er nu voor dat ik op gewicht blijf en al mijn andere doelen kan bereiken?

Dit zijn allemaal dingen die nu wat lastiger zijn, maar niet onmogelijk. Maar er zijn een heleboel dingen die wel kunnen:

  • Sporten: home workouts met bestelde fitness attributen (denk hierbij aan matjes, dumbbells, resistance bands of booty bands). Buiten sporten in sportparkjes en privé sportscholen. Er zijn soms zelfs kleine sportevenementen georganiseerd die corona proof zijn.
  • Plezier hebben: wandeling maken, gamen, film avond met een vriend(in) of een spelletjesavond.
  • Op gewicht blijven/afvallen: veel mensen denken vaak dat sporten essentieel is om af te vallen, maar dat is niet zo. Als jij je voeding aanpast kun je ook gewoon afvallen. En als je gebruik maakt van het Gymjunkie Lifestyle Plan dan wist je dat natuurlijk al, haha.

Verder is mijn beste tip die ik je kan geven: door te kijken naar wat er wel kan in plaats van naar wat er niet kan. Vergeet niet, er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden en waar een wil is, is altijd een weg.

ROUTINE EN DISCIPLINE

Wat heel erg belangrijk is en zeker tijdens de lockdown zoals we die kennen is: routine. Motivatie is een ding maar zoals ik hiervoor ook al aangaf is motivatie iets wat komt en gaat. Ook ik ben uiteraard niet altijd gemotiveerd om te sporten en dat is heel normaal. Het is onmogelijk om onze motivatie altijd op standje 100 te hebben staan. Juist om die reden is het zo belangrijk dat we bepaalde routines creëren om onze doelen te bereiken.

Ik ben zelf werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht en als er één ding was wat er heel erg werd ingeramd dan waren het de “skills & drills”. Dit zijn bepaalde routines die je worden aangeleerd zodat je deze op de automatische piloot zult uitvoeren op het moment dat het nodig is. Zo werkt het dus eigenlijk met alles. Zodra jij ergens een routine van maakt door het te blijven herhalen zal het veel makkelijker voor je zijn om in die flow te komen.

Motivatie is goed, maar wat dus eigenlijk nog veel belangrijker is, is routine en discipline. Op die laatste twee kun je namelijk altijd rekenen. Puur omdat je dat jezelf hebt aangeleerd. Ik sta persoonlijk wel eens in de sportschool zonder motivatie maar door mijn standaard routines en discipline sta ik er toch, ondanks ik misschien niet veel motivatie heb. Maar zodra ik mijn motivatie wel heb is het gevoelsmatig wel veel fijner. Onthoud dus goed: motivatie is leuk maar routine & discipline zijn veel belangrijker!

lockdown

HOE DOE IK DAT TIJDENS DE LOCK DOWN?

Ik moet zeggen dat ik bepaalde dingen wel mis maar al met al gaat het echt goed. Ik ben naar een sportevent geweest in februari. Dit was een event dat buiten plaats vond in Rotterdam waarbij je naar bekende locaties wandelde in Rotterdam. Bij elke bekende locatie deed je een kleine workout en ze hadden zelfs silent disco met koptelefoons. Dit evenement werd georganiseerd door @wodbycultureclub (op instagram). Ik heb het erg naar mijn zin gehad en er was ook een kleine versnapering aan het eind.

Verder hou ik me bezig met mijn fulltime job bij defensie. Ik heb een dochter, geef 1 op 1 trainingen buiten en ik volg een opleiding bij het LOI. Ik sport zowel thuis als buiten en focus me nog steeds op mijn doelen o.a. groeien op social media en nieuwe content maken. Kortom ik kan mezelf nog wel aardig bezighouden en heb me eigenlijk geen moment verveeld. Wel moet ik zeggen dat ik het mis om bijvoorbeeld uit eten te gaan, naar festivals te gaan met vrienden, dierentuin/indoor speeltuin bezoekjes met mijn dochter, terrasjes en wandelingen door het centrum te maken (met winkels die geopend zijn).

Maar uiteraard ben ik ook benieuwd wat jullie heel erg missen en hoe jullie omgaan met de situatie waarin we zitten. Ik zou het heel leuk vinden als je me een berichtje stuurt via Instagram en mij over jouw ervaringen verteld. Uiteraard hoeft het niet perse daarover te gaan. Je mag me ook altijd een andere vraag naar keuze stellen.

Bij deze wil ik jullie graag bedanken voor het lezen van mijn blog. Ik hoop dat het jullie inspireerde en motiveerde! Tot de volgende 😊

Je kunt Iquel volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.