ambassadeur

IQUEL STELT ZICH VOOR

Iquel volgt op dit moment het Gymjunkie Lifestyle Plan. Hij is onze nieuwe ambassadeur en stelt zich vandaag even voor en vertelt ons over zijn journey. Welcome to the team Iquel!

Well guess what, it’s your lucky day here I come! JAWEL dames en heren het is tijd om mezelf eens even heel goed voor te stellen aan jullie. Mijn naam is Iquel Bottse. Ik ben 26 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Inmiddels woon ik nu 2,5 jaar in Spijkenisse met heel veel plezier.

MIJN DAGELIJKS LEVEN

In het dagelijks leven hou ik me voornamelijk bezig met mijn baan bij defensie. Ik doe dit nu ongeveer 5,5 jaar en heb er heel veel plezier in. Daarnaast ben ik heel veel bezig met sporten en is dat een van mijn grootste passies in het leven. Ik word er erg vrolijk van, maar ik word nog vrolijker van andere die ik kan motiveren om te gaan sporten en het roer om te gooien in een nieuwe lifestyle. Ik ben begonnen in 2010 met sporten en ben nu inmiddels al 10 jaar bezig.

MIJN JOURNEY – HET BEGIN

Het idee om te fitnessen ontstond eigenlijk al rond mijn 13e/14e levensjaar. Ik keek heel erg op tegen een oudere neef die ik had. Hij was heel erg bezig met trainen en ik zag zijn lichaam veranderen in een killer body. Het enige wat ik dacht was: “Ik wil dit ook. Ik wil ook zo’n lichaam en ook mijn energie op die positieve manier kwijt kunnen”.

Alleen was ik nog te jong.. Je kunt je wel voorstellen dat ik niet kon wachten totdat ik eindelijk 16 jaar was en me kon inschrijven bij een fitnessclub. Toen dat moment eindelijk aangebroken was nam ik voor mijn eerste 4 fitness sessies een personal trainer. Dat werd mij namelijk geadviseerd tijdens de inschrijving. Ik koos hiervoor omdat ik simpelweg nog geen ervaring had. Dit was niet echt helemaal wat ik zocht. Ik vond de trainingen te mild en dat ik in 4 weken niet heel veel geleerd had. Helaas werd mijn beeld van personal training hierdoor verslechterd.

VERDER OP EIGEN KRACHT

Vanaf dat moment besloot ik op eigen voet verder te gaan. Ik begon met het lezen van informatieve boeken over sport, verschillende informatieve stukken op het internet en verzamelde tips van ervaren sporters. Het bekijken van Youtube video’s en vooral veel zelf uitproberen. Nadat ik het voornoemde gedaan had ging ik ongeveer een jaar lang aan de slag. Er zat wat progressie in maar nog niet voldoende. Uiteindelijk kreeg ik periodes waarin ik veel moest vallen en opstaan. Dat zorgde ervoor dat ik soms wel en soms niet naar de sportschool ging. Kortom, het was nog niet volledig gelukt om de levensstijl te leven zoals ik dat wilde. Maar ik gaf niet op! Het bleef me bezig houden dus ik bleef zoeken naar manieren om door te gaan en niet op te geven.

Zo begon ik in 2012 meer over voeding te leren, beetje bij beetje kwam ik meer te weten over fitness en alles wat daar bij komt kijken. Uiteindelijk had ik mijzelf in 2014 van zo veel informatie voorzien dat ik uiteindelijk alle ingrediënten compleet had om maximaal progressie te maken. Ik trok in die tijd met verschillende sporters op en ging samen met hun sporten. Ik had de levensstijl helemaal eigen gemaakt.

MIJN DROOMLICHAAM IN ZICHT

In 2015 merkte ik dat het doel wat ik 5 jaar terug gesteld had eindelijk in zicht kwam. De strakke lijnen, de spierdefinities en een sixpack. Ik vond het alleen niet genoeg en raakte verslaafd aan de resultaten. Ik wilde nog groter, nog sterker en nog fitter worden. Het was voor mij nooit genoeg. En zo ben ik dus altijd door blijven gaan. Eenmaal verslaafd aan dit leven is er geen uitweg meer, althans voor mij was die er niet meer. Als ik naar mijn lichaam keek en dacht aan alle struggles, alle up en downs die ik had gehad. Dan zou ik het me zelf nooit vergeven als ik dat allemaal op zou geven.

Zo bleef dat doorgaan tot aan nu (2020); nieuwe doelen, nieuwe personal records, nieuwe gym outfitjes, meer supplementen bestellen op de webshops en steeds vaker naar de sportschool. Zo vaak dat ik af en toe vergeet te rusten. Ik ben nog steeds net zo gemotiveerd (sterker nog, gemotiveerder zelfs) en opgeven is bij mij dus ook nooit een optie. Go hard or go home baby.

ambassadeur

ANDEREN TRAINEN EN MOTIVEREN

Tijdens mijn journey viel het anderen in mijn omgeving op hoe ik bezig was met sporten en met mijn voeding. Ze zagen dat ik aan het groeien was en gaven mij daar steeds vaker complimenten over. Daar begon het mee en uiteindelijk kreeg ik van verschillende mensen de vraag of ik ze op weg wilde helpen in de sportschool. Hier werd ik meteen enthousiast van! Zelf weet ik namelijk als geen ander hoe het is om alles alleen te moeten doen en zelf uit te vogelen hoe je zo’n lifestyle kunt toepassen.

En die mensen wil ik met alle liefde bereiken, niet alleen door middel van training maar ook door het maken van motiverende content op mijn instagram pagina. Mijn droom is om een life changer te zijn. Ik wil andere heel graag motiveren en begeleiden om hun droomlichaam te krijgen. En de boodschap die ik wil geven is niet alleen voor in de sportschool bedoeld maar ook daar buiten, dat probeer ik mensen ook altijd mee te geven. De motivatie en de mindset die je creëert in de sportschool kun je net zo makkelijk meenemen buiten de sportschool.

Helaas zijn de meeste grote doelen in ons leven moeilijk te bereiken maar we moeten leren dat “moeilijk” niet “onmogelijk’’ betekent. Het betekent simpelweg dat we hard moeten werken om er te komen. Daarbij is het zelfs nog belangrijker dat je niet naar andere kijkt maar naar je zelf. Jouw pad kan misschien langer zijn of korter dan dat van een ander, maar laat je daar nooit door afleiden. Ieder persoon doet het op zijn eigen tempo. En laat anderen je ook zeker nooit beïnvloeden met dingen die ze tegen je zeggen. En dat zeg ik omdat alleen jij weet wat je wel of niet kan en een ander kan dat nooit voor jou beslissen.

WAAROM GYMJUNKIES?

Ik ben in contact gekomen met Gymjunkies door mijn favoriete influencer @fitmetlotte_. Zij heeft mij verteld over gymjunkies, het plan, de website en noem het allemaal maar op. Na dit gehoord te hebben werd ik eigenlijk meteen enthousiast. De reden dat ik enthousiast werd is puur omdat het principe van het “Gymjunkie Lifestyle Plan” raakvlakken heeft met mijn eigen wekelijkse voedingsschema die ik altijd voor mezelf maak.

Zelf eet ik ook heel de week gezond en beloon ik mezelf 1x per week met een cheatday. Dit werkte perfect voor mij en merkte dat mijn progressie als een trein gaat. Daarnaast vond ik het afwegen van voeding en het tellen van calorieën ook maar niks. Dus besluit ik naar mijn eigen lichaam te luisteren en te kijken wat het nodig heeft.

Ik wil jullie graag bedanken voor het lezen van mijn blog, mocht je verder nog vragen hebben of graag een keer een training willen volgen dan kun je mij via Instagram (@i.b.motivated) altijd een berichtje sturen. Daarnaast sta ik ook zeker open voor een praatje want ook van jou kan ik misschien wat leren.

STAY MOTIVATED!

Je kunt mij volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.