hoe krijg je zichtbare buikspieren kjell aink

HOE KRIJG JE EEN SIX PACK?

Zoals jullie wellicht al weten bestaat hier jammer genoeg geen wonder middel voor. Maar met hard werken, een licht genetische bepaling en een juist afgestemd voeding & trainingsplan kun je dit voor elkaar boksen! Ieder persoon zit weer anders in elkaar en je kan dus niet klakkeloos iets overnemen wat bij iemand anders werkt.

De √©√©n cre√ęert nou eenmaal sneller een droge buik, terwijl iemand anders zijn vet eerder kwijt raakt op bijvoorbeeld zijn rug/benen. Het is namelijk grotendeels¬†genetisch bepaald waar jij als persoon je vetreserves opslaat. Als je je buikspieren wilt gaan zien moet je nou eenmaal je vetpercentage naar beneden brengen.

 

ZICHTBARE BUIKSPIEREN

Dit kun je doen door middel van een juist afgestemd voeding en trainingsschema waarbij je je calorie inname verlaagt en dus gaat cutten. Als je vooruitgang wilt blijven boeken moet je regelmatig je schema aanpassen en kun je het beste gebruik maken van samengestelde krachtoefeningen. Deze oefeningen worden ook wel compound oefeningen genoemd. Enkele oefeningen die hieronder vallen zijn squats, deadlifts en het bankdrukken.

Het trainen van de grote spiergroepen zoals je benen, rug en borst hebben een grote invloed op je stofwisseling. Je stofwisseling gaat niet alleen binnen de trainingen omhoog, hij blijft zelfs na je training nog volop werken! Zo verbrand je in rust veel¬†meer calorie√ęn.

PS: Daarom kunnen sporters ook veel meer eten dan mensen die niet aan sport doen, zonder meteen aan te komen. Wil je dus ook meer eten zonder je meteen schuldig te voelen? GO TO THE GYM AND LIFT.

 

TRAINING EN VARIATIE

Veel mensen denken dat buikspieroefeningen het beste werken. Sorry, maar ik help je even uit die droom! Zonder een laag vetpercentage ga je ze echt niet zien. Voeg naast de eerder genoemde compound oefeningen een aantal HIIT (High intensive interval trainingen) toe om je hartslag zo flink omhoog te krikken binnen je trainingen.

Een bekende training die je online veel terug ziet, zijn de Kayla Itsines trainingen. Je doet de oefeningen op een hoog tempo en vaak voer je er een paar achter elkaar uit. Dit kun je dus ook prima doen met de buikspier oefeningen!

Door veel te vari√ęren in oefeningen en trainingsvormen geef je de spieren verse prikkels. Het resultaat? Je komt dichter bij je doel en je zult zien dat je definitie beter naar voren komt. Het is altijd goed om een aantal buikspier oefeningen toe te voegen aan je schema.¬†Een sterke core is erg belangrijk in het dagelijks leven en je hebt er profijt van in onder andere je compound¬†oefeningen!

 

VOEDING EN DE STOFWISSELING

Als je veel sport is het belangrijk dat je voldoende eten tot je neemt. Ik heb minimaal 6 eetmomenten op een dag, waarvan 3 grote maaltijden en 3 tussendoortjes. Als je namelijk te weinig binnen krijgt blijft je stofwisseling ook laag.

Je kan het vergelijken met een¬†‘kampvuur’: s’ochtends moet je het vuurtje aansteken door middel van een¬†goed ontbijt. Als je een tussendoortje (in dit geval een klein blokje hout) op het vuur gooit blijft de stofwisseling (het vuur) aan en wordt hij zelfs wat groter. Als je nou g√©√©n tussendoortje hebt gehad en je gooit er meteen een grotere maaltijd (groot blok hout) op, kan het zo zijn dat je vuur daar niet groter van wordt en dus je stofwisseling laag blijft.

Om een lang verhaal kort te maken, zorg dat je je lichaam voorziet van voedingsstoffen die het nodig heeft en dit verdeeld over de gehele dag. Zorg er daarnaast voor dat je de juiste hoeveelheid calorie√ęn inneemt die bij je doelstelling past.

Mijn favoriete core oefeningen die ik toepas binnen mijn schema. Om zo tóch nog net dat extra zetje geven aan je buikspieren.

  1. planken (veel variatie binnen de plank)
  2. wheel rollouts
  3. side bends (zwaar gewicht of met een kabel)
  4. leg raises (op de grond óf hangend aan een pull up stang)
  5. seated twist (met bal/schijf)
  6. high intensity oefeningen zoals moutainclimbers

Hier vind je nog 5 buikspieroefeningen

Wil je meer van Kjell zien? Je kunt hem volgen op Instagram!

 

Wil je graag hulp om je doelen te behalen? Wie weet is het Gymjunkie Lifestyle Plan dan iets voor jou! Dit zijn op maat gemaakte schema’s + online coaching. Mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie en prijzen.¬†

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.