Gymjunkie van de maand: Melissa

Hoi lieve gymjunkies, mijn naam is Melissa. Ik ben 22 jaar en woon in een dorpje vlakbij Gouda. Vroeger was ik een onzeker gevoelig meisje. Ik werd vaak gepest en had de verkeerde vrienden. Ik raakte depressief en werd een emotie-eter. Ik was altijd enorm jaloers op meiden die een mooi figuur hadden. Vervolgens probeerde ik dan af te vallen, maar het tegenoverstelde gebeurde. Ook voor alcohol had ik geen rem.

Anderhalf jaar geleden kreeg ik de motivatie om mijn leven om te gooien. Dit kwam voornamelijk omdat ik de cijfertjes 98 op de weegschaal zag staan. Ik wilde dus echt niet de 100 bereiken. Met diverse diëten viel ik 8 kilo af. Ik kreeg zoveel motivatie dat ik soms meer dan een uur op de crosstrainer stond, ik sloeg een beetje door. Uiteindelijk viel ik wel 38 kilo af! Helaas sloeg ik té ver door en ik werd nu juist te mager. Van negatieve reacties trok ik me niets aan, ik was zo trots op mezelf dat ik maar door bleef gaan. Ik ben toen nog een aantal maanden doorgegaan tot ik totaal futloos werd en zelfs ik begon te zien hoe mager ik was geworden. Er moest drastisch iets veranderen; mijn lichaam vorm geven d.m.v.krachttraining.

melissa 1

Zoals jullie op de foto zien werd ik links te mager dat was in november 2014 nu 8 maanden later (rechts) zie ik er veel gezonder uit.

Via een coach leerde ik om spiermassa op te bouwen. Hij leerde mij alles over voeding en fitness. Nu ik een vriend heb die ook veel aan sport doet, leer ik alle juiste aspecten. Ik eet heel gezond en geef mijn lichaam rust wanneer nodig.

Na één maand merkte ik dat ik meer spiermassa kreeg, mijn lichaam kreeg meer vorm en werd vooral strakker. Niet meer mager, maar strakker! Precies zoals al die meiden, waar ik zo jaloers op was. Ook gebruik ik nu Instagram om daar mijn motivatie vandaan te halen. Ik wil fit en slank zijn. Niet meer dik, niet meer mager. Ik wil fit, gezond en sterk zijn. Ik let erg goed op mijn voeding, maar af en toe eet ik ook een cheatmeal. In het begin had ik daar heel veel moeite mee maar heb de knop omgezet om ook te kunnen genieten van ‘ongezonde’ dingen en dat je het echt niet gelijk aan je lichaam gaat zien! Balans in je leefpatroon is het belangrijkste. Natuurlijk krijg ik opmerkingen waarom ik zo met mijn voeding bezig ben en waarom ik mijn voeding elke keer afweeg, maar hee! Zo zijn alle Fitness Meiden! Ik wil nooit meer het meisje van vier jaar geleden worden.

Ik train 6 keer per week op een splitschema zodat ik mijn spiergroepen voldoende rust geef.

 

melissa 2

Had nooit gedacht dat ik nu (anderhalf jaar later ) in bikini op het strand zou liggen.
Hoop dat jullie hier motivatie uit kunnen halen en vind het super leuk om mijn verhaal met jullie te delen, afvallen is in het begin altijd moeilijk maar als je eenmaal resultaat gaat zien dan ga je er echt helemaal voor. Zoek je motivatie en discipline en je komt er echt!! Jullie kunnen mij volgen op instagram: @Healthy_fitness_meliss en als jullie vragen hebben dan kan je mij ook altijd een Direct Message sturen. In september begin ik ook aan de opleiding sport & bewegen waar ik echt super veel zin in heb.

Heel veel liefs en kusjes
Melissa

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.