Gymjunkie van de maand: Johan

Stats
Leeftijd: 27
Lengte: 1.85
Gewicht: 80kg

Achtergrond

Voordat ik met fitness begon dacht ik helemaal niet aan gezond eten en fitnessen kwam ook echt niet in me op. Waarom zou je elke dag 1,5 uur in de sportschool gaan staan? Waarom zou je gezond eten? Daarom ging ik ook elk weekend gewoon 2/3 avonden stappen. Om 4uur snacht nog even een vette bek halen was heel normaal. De dag er na 12uur wakker worden en de hele dag niks eten en dan savonds een pizza bestellen. Daar in tegen was ik helemaal niet vet of dik. Waarschijnlijk omdat ik veel te weinig at op een dag. Ik woog altijd rond de 75 kg wat gewoon een normaal gewicht was vond ik. Maar na een lange tijd niet op de weegschaal te hebben gestaan dacht ik ik zal even kijken hoeveel ik eigenlijk weeg. Toen schrok ik toch wel behoorlijk want ik woog nog maar 68 kg! Toen die zelfde week me laten inschrijven bij een sportschool en me daar ook laten wegen en woog 68 kg met een vet percentage van 6,8%. De knop moest echt om en ging er van af toen ook vol voor.

Mijn start met fitness & gezond etenGroeien was mijn doel van dag 1 en als je resultaten wil moet je er vol voor gaan. Dus ik ging 5 dagen in de week heen om een dik uur te trainen.
In het begin met een schema van de sportschool maar als snel eigen schema’s gemaakt voor zowel trainen als eten. Heb heel veel uitgezocht op internet maar vooral op insta kreeg ik veel vragen beantwoord. Instagram is sowieso mijn grootste motivatie bron. Elke dag motiverende foto’s van anderen en als je zelf een foto plaatst krijg je zoveel lieve en motiverende reactie’s. Voeding is nog wel het moeilijkst want moet best veel eten om op de juiste manier aan te komen. Ik probeer dan ook de hele week gezond te eten en op zondag avond PIZZA!! Dat is weer een beloning voor de hele week hard werken en kan zeker geen kwaad.

8 maanden fitness progressie

8 maand

Ik ben nu dus 8 maanden bezig en ben al blij met de resultaten maar nog niet tevreden. Dat is het nadeel van fitness je zult nooit tevreden zijn en je zult altijd meer willen. Dat zullen veel mensen het met me eens zijn :). Het is een moeilijke weg en het heeft veel ups & downs. Maar als je dan weer foto’s van jezelf terug kijkt kun je altijd blij zijn met waar je vandaan komt. Heb me vorig week nog gewogen en zit nu op 80,5kg en me vetpercentage is nu 9,8%. Ik wil me vetpercentage nu rond de 10% houden maar nog wel aankomen in massa. Mijn doel staat dan ook op 85kg en dan zien we wel of we nog groter willen worden ;).

Wat ik wil zeggen tegen anderen die willen starten met fitness

Doe het voor jezelf en geef alles. Maak foto’s van jezelf en ga een maand hard. Dan ga je al wat resultaten zien, geloof me. Zodra je de resultaten gaat zien raak je verslaafd. Zo ging dat bij mij in ieder geval. Probeer je zelf elke dag gemotiveerd te houden. Ik doe dat met Youtube filmpjes, vrienden die ook fitnessen & voornamelijk instagram :). Hopelijk motiveert dit verhaal je om ook te beginnen of er mee door te gaan!

rug johan
abs johan
Instagram: @gohan_fitness

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.