Gymjunkie van de maand: Dennis

Hallo Gymjunkies !

Mijn naam is Dennis Kruijswijk en ik ben 21 jaar oud. Op Instagram ook wel bekend als @dennis_shape. Op mijn 16e begon mijn avontuur. Toen kwam ik in aanraking met de meest verslavende sport die er is in mijn ogen…“Fitness” . Toen ik begon woog ik zo’n 53/54 kilo, dat was eind 4e klas.

Waar het allemaal begon…

screenshot_20160930-135310

Ik keek altijd op naar mensen die gespierd waren. Ik wilde dat ook ooit bereiken. Een fit lichaam waar iedereen van droomt! Toen ik eenmaal naar de sportschool ging, kwam ik erachter dat het helemaal niet zo makkelijk was om snel gespierd te worden. Daar kwam heel wat meer bij kijken dan alleen trainen. Ik trainde zo’n 4 keer per week. In het begin kwam ik wel een beetje in gewicht aan maar op een gegeven moment bleef ik hangen. Ik had geen idee waar het aan lag, want ik deed zo mijn best. Ik dacht dat ik goed at en dat ik alles goed deed. Maar na een tijd begon ik research te doen op het internet en daar kwam ik erachter dat ik helemaal niet goed at. Ik at dus veel te weinig en daarom kwam ik niet aan. Vervolgens ben ik gaan opzoeken hoe ik het beste een voedingsschema kon maken voor mezelf. Ik werd helemaal gek van het reseachen op het internet omdat iedereen elkaar tegen sprak. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Uiteindelijk is het toch gelukt om zelf een voedingsschema op te stellen.

14466889_1155525561184817_761043558_o

Bulk vs Cutten 

Toen begon mijn transformatie pas echt! Ik begon eindelijk aan te komen en ik werd steeds gespierder. Ik begon er steeds beter uit te zien en mijn kracht ging snel omhoog. Ik voelde me zo goed, dat is bijna niet te beschrijven. Vanaf dat moment was ik echt verslaafd aan fitness. Ik begon 6 keer per week te trainen. En had een plan… Ik wilde in één jaar tijd zoveel mogelijk spieren opbouwen. Dus ik begon met een bulk schema om aan te komen. Geen clean bulk, maar ook geen dirty bulk. Ik at gewoon ver boven mijn onderhoud maar wel met goede voeding. Omdat ik ver boven mijn onderhoud at kwam ik ook wel aan in vet, maar dat maakte me niks uit. Ik wist waar ik het voor deed. Ik werd sterker, breder en groter totdat ik uiteindelijk de 91 kg haalde! Toen was het echt tijd om te gaan droogtrainen, want het ging een beetje te ver. Daarna begon ik dus met droogtrainen ook wel “cutten” genoemd.
14551001_1155530024517704_935529302_o

Ook voor het droogtrainen had ik een voedingsschema opgesteld. Het voordeel met een voedingsschema is dat je precies weet hoeveel kcal je binnen krijgt. Ik verloor steeds meer vet en werd lichter, daarna begon ik een beetje te spelen met mijn macro’s (koolydraten, eiwitten, vetten). Ik begon met carbs cycling. De ene dag meer koolydraten en de andere dag weer wat minder. Af en toe hield ik ook een refeed day. Dat heb je nodig om je lichaam weer even van de juiste hoeveelheid voeding te voorzien. Maar ook om je lichaam een boost te geven, zodat je daarna weer met genoeg energie kunt droogtrainen. Toen ik daarmee begon ging het allemaal nog sneller. Ik werd steeds droger en mijn spieren waren steeds beter te zien. Uiteindelijk kreeg ik zelfs aders over mijn buik, toen ik eenmaal de 8% vet had bereikt en 9 kilo lichter woog, was ik tevreden. En mijn doel van 8% had ik bereikt!

14536750_1155529967851043_254188389_o

Toekomstplannen

Je kunt Dennis blijven volgen via zijn Instagram account of zijn website : @dennis_shape 

www.shapevisions.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.