gymjunkie van de maand branca pokorny

GYMJUNKIE VAN DE MAAND: BRANCA

Dag lieve gymjunkies,

Je kan er tegenwoordig niet omheen op social media, de ene na de andere progressie foto. Mensen die niet tevreden zijn met zichzelf en daarom hun levensstijl daadwerkelijk omgooien. Ik kan dit alleen maar enorm waarderen. Belangrijk vind ik wel dat je het voor jezelf doet en voor niemand anders. Het is anders niet vol te houden.

Ik ben ook zo iemand! Even voorstellen, ik ben 29 jaar geleden geboren als Branca Pokorny. Als kind was ik altijd wat voller dan de rest en dit maakte mij enorm onzeker. Hierdoor ben ik mijn hele pubertijd en tiener jaren bezig geweest met “lijnen”. Er gingen een paar kilootjes af maar die zaten er ook zo weer aan. Na een jarenlange strijd tegen die extra kilo’s was het tijd om het roer om te gooien. In deze jaren heb ik veel gelezen en gesproken met anderen over voeding, waardoor mijn kennis enorm is gegroeid. Daardoor weet ik nu precies waar mijn lichaam goed en minder goed op reageert.

Sporten heb ik echt van huis uit mee gekregen, zo deed ik verschillende team sporten waaronder voetbal. Omdat ik vaak op zaterdag moest werken moest ik helaas mijn sport opgeven. De jaren er na heb ik allerlei sporten geprobeerd, maar door geen één van deze sporten werd ik echt geprikkeld. Tot ik drie jaar geleden begon aan krachtsport, dit smaakte naar meer!

gymjunkie van de maand branca pokorny

De juiste combinatie

De combinatie van juiste voeding en training heeft er bij mij voor gezorgd dat ik 18 kg ben afgevallen. Dit is in drie jaar tijd heel geleidelijk gegaan, ik heb mijn voedingspatroon omgegooid en het is nu echt een way of life. Ik kan me geen leven zonder krachtsport en gezonde voeding meer indenken. Het is een heerlijke uitlaatklep. Zo heb ik mijn eigen bloemen winkel waar veel tijd en energie in gaat zitten. Vaak hoor ik van anderen dat ze het zo knap vinden. “Je runt een eigen zaak en gaat ook elke dag sporten”.

Zo zie ik het zelf niet, het is juist een momentje voor mezelf en ik krijg er juist enorm veel energie van. Vaak als ik terug ben van de sportschool en een vlog opzet van een goede leg workout ter inspiratie, dan begint het bij mij alweer te kriebelen en kijk ik uit naar de volgende training. Door internet tegenwoordig is het zo makkelijk je kennis te verbreden, zo kijk ik bijvoorbeeld veel vlogs om tips over voeding en training op te doen. Ik krijg tegenwoordig vaak de vraag wat ik zoal eet op een dag, daarom vind ik het leuk hierover wat met jullie te delen.

gymjunkie van de maand branca pokorny

Voeding

Jullie weten waarschijnlijk al dat het belangrijk is gevarieerd te eten. Als je zelf  aan kracht sport doet weet je dat het goed is voeding binnen te krijgen die rijk zijn aan eiwitten. Ik zelf tel mijn macro’s in de bekende MyFitnessPal app, door je eten hier in op te slaan weet je precies wat je binnen krijgt en je leert gelijk op een leuke manier veel over voeding.

Ik eet 6 maaltijden verspreid over de dag, hieronder een aantal voorbeelden van maaltijden.

  1. 30 g oats – 150 ml amandel melk (ongezoet), voor 2 minuten in de magnetron hier roer ik uiteindelijk 1 scoop whey door heen
  2. Volkoren wrap – 200 g gebakken kipfilet met kruiden naar eigen smaak – humus 15 g – 25 g verse spinazie
  3. 30 g oats – 1 scoop whey – 10 g pindakaas – halve banaan – warm water en roeren maar!
  4. 1,8 ons biefstuk wokken met 200 g wok groenten – 60 g mie
  5. 2 gebakken eieren – 4 rijst wafels – halve avocado – snoep groente zoals, worteltjes, tomaatjes, stukje paprika
  6. 150 ml Provamel yoghurt (deze koop je bij de bio winkel, 0g suiker)!! Hier meng ik 100 g aardbeien – 20 g blauwe bessen – 10 amandelen – 10 g rozijnen en wat kaneel door heen.

gymjunkie van de maand branca pokorny

 Passie

Ik heb zelf het geluk dat ik deze passie kan delen met mijn partner, dit maakt het leuk en makkelijker vol te houden. Zo staan wij dagelijks samen onze maaltijden te preppen in de keuken en genieten we samen van een goeie gym sessie op onze vrije dag. Door Ruben heb ik een hele andere kant van bodybuilding leren kennen. Zo vond ik vroeger hele gespierde lichamen maar vies, terwijl ik er nu zoveel respect voor heb en zie ik hoeveel je er voor moet doen en ook voor moet laten. Ik twijfel al een hele poos of ik ooit zelf mee wil doen aan een wedstrijd.

gymjunkie van de maand branca pokorny

Om dat voor mezelf uit te zoeken ben ik begonnen met een 3 maanden Summer Shredding Challenge van vlogger Christian Guzman. Hij heeft zijn kijkers uitgedaagd mee te cutten richting zijn wedstrijd. Ik merk voor mezelf als ik er een doel aan vast maak, ik het makkelijk vol kan houden en het me geen moeite kost. Daarom heb ik er nog een maand aan vast geplakt en als beloning voor het harde werk staat er begin juli een fotoshoot gepland.

Ontzettend leuk dat Gymjunkies me vroeg om mijn verhaal met jullie te delen. Vind je het leuk om op de hoogte blijven van wat ik zoal doe, wat ik eet of bijvoorbeeld voor trainingstips volg me dan op Instagram. Je kan me vinden onder de naam @brancapokorny.

Liefs,

Branca

 

Volg je ons al op Instagram en Facebook?

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.