fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, gezond afvallen, schema afvallen

DE FITMOM CHALLENGE | SAMEN STERK EINDBLOG

Onze FITMOM Challenge met het 8 weken plan van Gymjunkies is een feit! Het is voorbij gevlogen! Nu terugkijkend op onze 8 weken, duurde de eerste 2/3 weken lang en hadden we het ook best zwaar om in een juist ritme te komen, maar daarna zijn de weken voorbij gevlogen.

Wijntjes & feestjes

Vanaf week 5 tijdens het voedingsplan zijn we meer gaan eten op de trainingsdagen. Het bleek dat wij per dag meer mochten eten omdat we vaker dan 3 keer per week sporten. Dit stond in het plan aangegeven. Dit voelde als een ‘geschenk uit de hemel’ voor de trek die we nog steeds hadden. De cheatday die we iedere week mochten uitkiezen maakte de week weer overzichtelijk en goed vol te houden.  Iedere week waren er weer nieuwe gerechten om uit te proberen, wat het volgen van dit voedingsplan inspirerend en divers maakt.

Maar de wijntjes en alle feestjes die we hadden waren niet bevorderlijk. De dag van het feestje gaat het vaak goed, want het compenseren over de dag heen is goed te doen. Maar de dag na het feestje is er opeens veel trek en is het best moeilijk. Dat was toch steeds weer een uitdaging om weer in gareel te komen of te blijven. Minder feestjes waren waarschijnlijk wel beter geweest om meer resultaat te kunnen boeken😉.

We zijn trots!

Na 8 weken zijn we super TROTS op waar we nu staan en hoe ver we zijn gekomen en we zijn vooral trots op de super toffe journey welke we samen hebben meegemaakt. Maar we zullen jullie de resultaten nu laten weten, want daar gaat het toch om😊?

We zijn tot de eindconclusie gekomen dat het niet om de eindresultaten gaat. Alle resultaten zijn mooi, maar wegen niet op tegen de resultaten welke we geboekt hebben in de spiegel en hoe wij ons in ons velletje voelen. We delen deze positiviteit graag om ons heen. We zijn alle vier vrolijke en enthousiaste fitmoms met allemaal een hoge dosis aan energie en we dragen deze passie graag uit aan anderen. Delen is tenslotte vermenigvuldigen.

fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, gezond afvallen, schema afvallen

Wie is de winnaar?

Zoals ook in blog #2 -na 4 weken Gymjunkies voedingsplan- aangegeven, ging het ons niet lukken om per fitmom 5% in vet te verminderen, en dit is dus ook niet gelukt. Jammer, maar omdat we dit al zagen aankomen was het “ok”.

Onze progressie na 8 weken het Gymjunkie Lifestyle Plan te volgen

Fitmoms Vetpercentage middel/been/arm/bil kilo’s
Dezy

1.56 cm lang

van 29% naar 27% -/- 10,5 cm totaal -/- 1,2 kilo

(van 57,9 naar 56,7)

Michelle

1.60 cm lang

van 28% naar 27% -/- 15,7 cm totaal -/- 4,9 kilo

(van 64,3 naar 59,4)

Lucinda

1.50 cm lang

van 32% naar 29% -/- 10,8 cm totaal -/- 4,2 kilo

(van 55,9 naar 51,7)

Lorene

1.65 cm lang

van 27% naar 26% -/- 10 cm totaal -/- 3,5 kilo

(van 64,8 naar 61,5)

Fitmom Lucinda is onze challenge winnaar met maar liefst 3% vetvermindering! Lucinda krijgt van ons een gezellig etentje naar keuze cadeau. Fitmom Michelle is ook zeker een winnaar, omdat ze de meeste  centimeters en kilo’s is verloren!

Alle vier zijn we trouwens winnaars in het behalen van de meeste squats per minuut, want we hebben allemaal onze maximaal squats per minuut na 8 weken ingehaald. Dezy en Michelle met maar liefst 68 squats per minuut en Lucinda en Lorene met 64 squats per minuut. Dat is zoveel dat we zelfs rocken op onze wall-of-fame in onze gym!

Afgelopen 8 weken zijn we ook meer gaan sporten; minimaal 4 tot 5 keer per week met de thuistrainingen. Omdat we lager in onze calorieën zaten dan hiervoor, waren we bang dat we niet sterker zouden worden, maar ook hierin zijn wij vier trotste fitmoms!

@Loes we zijn super trots op jou dat je zoveel vet bent kwijt geraakt in onze journey samen, dat je sterker bent geworden in je push-ups en squats per minuuut en vooral je positieve energie die je altijd meeneemt. Niets is voor jou te veel. Je bent er altijd wanneer we je nodig hebben, je bent overal voor in en jij was de beste boodschappenlijstjes-maker! 😉  Dank je wel Loes voor de mooie fitmom die je bent inside and out!

fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, gezond afvallen, schema afvallen

Er was ook een andere kant..

Tijdens onze meting waren we blij met de resultaten, maar niet voor iedereen was er gelijk een gevoel van tevredenheid. Toen we de resultaten lieten bezinken, moesten we het ook even een plekje geven dat we bepaalde doelen niet gehaald hebben. We hadden uitdagende doelen gesteld in vet vermindering, maar we hebben ook persoonlijke doelen gesteld. Vooral voor fitmom Lorene was het even slikken en op de dag na de meting even mopperen. Een paar mede Man-uppers in onze sportschool hebben dit ook even moeten aanhoren haha.

Maar het belangrijkste is om focus te hebben op de mooie resultaten die we geboekt hebben en weer focus te krijgen op een verder vervolg naar een bikini-body.

We nemen onze journey mee als les en we mogen trots zijn op wat we al behaald hebben in zo’n korte periode.

Wat zijn onze belangrijkste leerpunten van de afgelopen 8 weken?

– Vegetarisch is niet vies en geeft een tal van (nieuwe) mogelijkheden.
– één per week vegetarisch eten is goed te doen (ook met je gezin)  en mocht je dit niet willen kun je het vervangen door vlees of vis.
– Het Gymjunkie voedingsplan is samen met je gezin en drukke leven écht haalbaar.
– Neem anderen mee in je journey; samen is toch veel leuker!
– Een cheatday of cheatmeal per week maakt een voedingsplan haalbaar.
– De wissellijsten met producten die in het voedingsplan staan zijn essentieel.
– Elke week voorbereiden door eerst een boodschappenlijstje te maken is een gouden tip. Dit geeft jou overzicht en houvast.
– Het 8-weken voedingsplan is een lifestyle changer.
– Blijf ook genieten en hou de lol erin! (zooo belangrijk!)

fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, gezond afvallen, schema afvallen

Whats next!?

We hebben besloten dat we samen doorgaan, want de beste resultaten behaal je over een langere periode; fitmoms zijn is een nieuwe lifestyle!

We gaan nu voor een voedingsplan-op-maat door Gymjunkies. Deze zal speciaal per fitmom berekend worden op basis van lichaamsbouw/behoefte/mogelijkheden/werksituatie en jouw doelen. Wat heeft elke fitmom per dag nodig aan calorieën op trainingsdagen en rustdagen. We krijgen een voedingsplan-op-maat voor 8 weken, welke na 4 weken (indien nodig) bijgesteld zal worden, afhankelijk van de resultaten. Een vast plan is een 6 dagen voedingsplan en 1 cheatday, dit gebruik je 8 weken, met de wissellijsten kun je alles vervangen voor meer variatie.

Graag willen wij een special thanks doen aan Cynthia Houben & Gymjunkies voor het maken van een haalbaar voedingsplan voor iedereen! Voor Man-up door ons te helpen in onze journey en natuurlijk aan jullie, onze lieve lezers, dat jullie onze blogs lezen

En we blijven elke maand bloggen; dus blijf ons volgen via instagram fitmoms_xoxo.
Tot onze volgende blog!?

Liefs xoxo,
Fitmoms Dezy, Michelle, Lorene en Lucinda

Ook starten met het Gymjunkie Lifestyle Plan? Gebruik dan de code fitmoms10 voor korting! Meer informatie vind je hier. 

Spieren opbouwen of gewoon fitter worden? Dan kun je een schema op maat afnemen. Mail naar cynthia@gymjunkies.nl als je vrijblijvend meer informatie wil ontvangen. 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.