fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, vet verliezen, tips afvallen, vet verbranding, sporten

DE FITMOM CHALLENGE | SAMEN STERK #2

We zijn inmiddels 4 weken verder en al op de helft van onze FITMOM Challenge! Opeens vliegt de tijd voorbij, de eerste weken waren vooral wennen om onze eigen weg te vinden in het voedingsplan en we moesten onderweg voor onszelf wel wat vragen beantwoorden..

‘wat lust ik wel/niet en wat kan ik vervangen?’,

‘welke boodschappen moet ik allemaal inkopen?’,

‘hoe moet ik de week en de dag voorbereiden?’,

‘hoe combineer ik het eten met mijn gezin?’, ..

fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, vet verliezen, tips afvallen, vet verbranding, sporten

Onze FITMOM groepsapp is ons 24/7 redmiddel om elkaar te helpen en te steunen en dat is fijn dat we het niet alleen hoeven te doen.

De wissellijst maakt het voedingsplan erg goed te doen, omdat we de producten kunnen kiezen welke we zelf lekker vinden of beter past in het gezin. Inmiddels hebben we een fijn ritme gevonden en maakt één van de fitmoms om en om elke week een uitgebreide boodschappenlijst van die week via de app. Dan kopiëren we het bericht en schrappen we voor onszelf wat we al in huis hebben of vervangen het met een item van de wissellijst. Zo scheelt het weer wat tijd en helpen we elkaar.

Ook onze kinderen en mannen kunnen meestal mee eten en dat maakt het volgen van dit plan ook goed te doen. Soms komt er wel een apart pannetje met een ander vleesje, maar vaak gaat het goed samen. Onze kinderen proeven ook nieuwe dingen zoals een mugcake, wat erg in de smaak viel en vegetarische burgers zijn ook goedgekeurd. Ook als gezin is het voedingsplan een life style changer.

Hoe gaat het met ons

Het gaat goed en we zijn blij met onze progressie! Maar het voedingsplan is best een uitdaging na een feestje. Het feestje plannen we op onze cheatday in de week, maar de volgende dag hebben we eigenlijk het liefst vette hap of iets. We doen ons best om ons zoveel mogelijk aan het voedingsplan te houden en misschien zou het beter zijn om geen feestjes te hebben, maar dit sluiten we niet uit, want ook na ons plan zijn er volop feestjes en we moeten ook genieten van het leven! 😉

fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, vet verliezen, tips afvallen, vet verbranding, sporten

Afgelopen week (week 3) hadden de meesten van ons veel trek en vonden we veel steun bij elkaar. Het weekend ervoor hadden we ook samen een feest gehad (zie foto hierboven), en waarschijnlijk speelde dat ook wel mee dat het moeilijker was om ons aan het voedingsplan te houden. Er waren daardoor ook momenten dat we er grumpy van werden en dan mopperen we bij elkaar (het is fijn om elkaar hierin te begrijpen) om elkaar daarna weer te kunnen motiveren.

Na contact met gymjunkies blijkt dat er in het 8 weken plan staat dat we meer mogen eten omdat we 4 tot 5 keer per week sporten en het erg belangrijk is dat we naar ons lichaam luisteren!

We mogen een kwark/yoghurt/proteïne ijs 150ml extra per dag en/of mogen we een cracker met mager beleg en/of kunnen we zero pasta/rijst/noodles met groentes wokken om nog extra te vullen omdat dit geen koolhydraten bevat.

We gaan het vanaf week 5 oppakken en hopelijk zijn we dan iets minder grumpy.

Onze progressie na 4 weken

Vetpercentage      middel/been/arm/bil     kilo’s

Dezy            
1.56 cm lang       

van 29% naar 28%             

-/- 4cm totaal                          

-/- 1,2 kilo (van 57,9 naar 56,7)

Michelle         

1.60 cm lang

Van 28% naar 27%

-/- 10,5cm totaal        

-/- 3,1 kilo (van 64,3 naar 61,2)

Lucinda           

1.50 cm lang

van 32% naar 31%

-/- 6,8cm totaal          

-/- 2,7 kilo (van 55,9 naar 53,2)       

Lorene          
1.65 cm lang

van 27% naar 26%

-/- 7,5cm totaal          

-/- 2,8 kilo (van 64,8 naar 62)     

fitmoms, gymjunkie lifestyle plan, afvallen, vet verliezen, tips afvallen, vet verbranding, sporten

Ons doel om 5% per fitmom in vet te verminderen gaat ons helaas niet lukken en het blijkt dat ons doel wel erg uitdagend was.. Maaaar we zijn erg trots op de andere resultaten dat we al kwijt zijn in centimeters en in kilo’s!

Onze kleding zit mooier, we inspireren elkaar en anderen in onze journey, we genieten samen tijdens deze challenge om fitter en strakker te worden en we stralen dit dan ook overal uit! Elke week en elke dag is weer een leuke uitdaging, we doen ons best en we hebben ondertussen veel lol!

Afgelopen zondag hebben we een heerlijke cheatday samen gehad om onze resultaten te vieren. We hebben genoten van een overheerlijke lunch met een toetje toe en vanaf maandag weer in gareel en topfocus richting onze eindstreep; we hebben 4 weken gehad en nog 4 weken te gaan!

Wil je ook graag beginnen met het Gymjunkie Lifestyle Plan? Dan kun je onze code: ”Fitmoms10” gebruiken voor korting!

Volgende week komen Dezy & Lucinda ook nog aan het woord en onze volgende blog update zien jullie over twee weekjes verschijnen!

Liefs xoxo,

Dezy, Michelle, Lorene en Lucinda

1 Reactie
  • Christian Alexis
    Geplaatst op 17:18h, 10 februari Beantwoorden

    Trots op jullie!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.