fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – MIRTHE

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we een aantal fitgirl vragen gesteld aan Mirthe.

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

Dit betekend voor mij iemand die méér dan 3 keer in de week een sport beoefend. Een sport waar de persoon helemaal in op kan gaan. Waar je veel tijd en energie in steekt. Anderen wilt motiveren of overtuigen dit ook te gaan doen omdat je er zelf zo enthousiast over bent.

Wat voor sport beoefen je?

Op dit moment fitness ik al 14 maanden aan stuk. Hiervoor heb ik wel een lange weg qua andere sporten bewandeld. Het begon met hockey, dit heb ik vele jaren met plezier gedaan (ik was hier ook vrij goed in) maar toch dacht ik op dat moment dat het niet mijn ding was. Toen ben ik gaan keepen bij het voetballen, ook dit heb ik een paar jaartjes gedaan, maar nee ook dit was het nét niet. Tussendoor heb ik nog kort op basketbal gezeten maar hier was ik helaas veel te klein voor haha. Atletiek, zwemmen, tennis en mountainbiken nog geprobeerd maar ook dat paste niet bij me.

Toen heb ik een aantal jaar niks gedaan, maar dat ging op mijn zenuwen (en de mensen om mij heen) werken aangezien ik altijd zo sportief ben geweest. Toen dacht ik, laat ik eens iets proberen wat niet in teamverband is. En zo doende kwam ik bij fitness terecht. Mijn ouders gaven al vrij snel aan dat ik dit ook nooit lang vol zou houden, maar tot de dag van vandaag ben ik er nog zeker 5/6 dagen in de week mee bezig. Ik heb spullen aangeschaft zodat ik thuis verder kan trainen. Maar ik hoop toch wel snel weer in de sportschool aan de gang te mogen. Eerlijk.. soms heb ik nog wel eens spijt dat ik ben gestopt met hockey. Maar na een aantal jaar te zijn gestopt en dan weer te beginnen, dan heb je naar mijn idee toch wat achterstand opgelopen.. helaas.

fitgirl

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Dit verschilt per week. Maar als ik een schatting moet geven, 8/9 uur per week.

Omdat ik nu thuis train, vanwege de lockdown probeer ik binnen 1 uur ongestoord een training te knallen. In de sportschool waar ik meer verschillend kan trainen doe ik er 1,5 tot soms wel 2 uur over. Dit mede omdat je dan mensen tegen komt en een praatje mee maakt of het apparaat is bezet.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Zelf sport ik het liefst alleen, dan kan ik gaan en staan waar en wanneer ik wil. Ik voel dan geen concurrentie of onderlinge strijd met een ander waardoor ik goed naar mijn eigen lichaam luister. Wat ik wel een voordeel aan samen trainen vind, is dat ik dan wel meer durf omdat er iemand bij je staat om je te helpen (opvangen) als dat dit nodig is. Maar mijn voorkeur gaat naar alleen trainen. Koptelefoon op, goed muziekje aan en gaan!

fitgirl

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Dat is een goede vraag. En mijn antwoord is makkelijker gezegd dan gedaan: gewoon gaan! Ja, ook als je geen motivatie hebt. Je zult je altijd beter voelen als je eenmaal bent gegaan. Maar ik heb voornamelijk in gedachte: het lichaam of doel wat je wilt bereiken, krijg je die door middel van op de bank te gaan zitten? Het antwoord bij mij daar op is nee. Als je iets wilt moet je er hard voor werken heb ik altijd geleerd, met deze sport moet je je lichaam onderhouden. En ja, dan moet je dus ook gaan als je even geen motivatie hebt of zin hebt. Maar zorg er gewoon voor dat je wel de zin krijgt, door middel van een goed muziekje lekker hard op te zetten, je zelf goed aan te kleden waardoor je je ook lekker in je vel voelt zitten en ga oefeningen doen die je leuk vind. Alles is beter dan niets!

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Het moeilijkste vind ik om elke dag mijn eten bij te houden in een app. En om het juiste binnen te krijgen wat mijn lichaam op dat moment nodig heeft voor een betere herstel, spiergroei etc. Het is gewoon een kwestie van doen en jezelf een ritme aanleren. Maar ik merk bij mezelf dat ik dat wel lastig vind.

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Heb je even? Haha. Wat ik in de sportschool heb: als mensen na hun oefening de gewichten niet reinigen of niet opruimen. Kleine moeite, vind ik. Als mijn muziek er mee op houd tijdens een training omdat de batterij leeg is. En als er iemand tegen me komt praten als ik echt gefocust bezig ben. Waar ik me aan mezelf aan kan irriteren dat ik me soms te snel laat afleiden door mijn telefoon tijdens het sporten. Dat is voor mezelf wel een aandachtspuntje om aan te werken.

fitgirl

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Ik heb heel veel verschillende apps geprobeerd, maar om eerlijk te zijn heeft niks me geholpen. Momenteel gebruik ik een app vanuit mijn sportschool hierin heb ik toegang tot mijn schema die ze voor me hebben samengesteld. Verdere apps die op mijn telefoon staan: runkeeper (om wandelingen, hardloopsessies etc vast te leggen) MyFitnessPal en Food voor voeding (eerlijk, ik heb nog maar 1 dag bij gehouden) en SmartRope (om mijn springtouw sessies vast te leggen).

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

Zonder spierpijn geen resultaten.. we weten allemaal dat dit wel anders is en het zo niet hoeft. En: vrouwen worden te breed van krachttraining. Wat is dit nou weer voor iets? Hoe durft iemand dit überhaupt uit te spreken.. ik hoor dan alleen maar jaloezie.

Wat is je favoriete workout?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik alles wel prima vind, er is er niet echt één die eruit springt. Ofwel upper als lower body, train ik beide graag.

Wel vind ik de Bulgarian split squat mega heftigggg. Deze zit in mijn schema en ik doe hem ook elke keer (met dumbbells) , maar hier moet ik me wel echt even toe zetten.

Liefs, Mirthe

Volg mij en mijn positiviteit op Instagram

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.