fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – MAXIME

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we een aantal fitgirl vragen gesteld aan Maxime.

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

Iets heel anders dan waarvoor het gebruikt wordt. Iedereen die een leuk pakje aantrekt en in de bekende poses gaat staan op insta wordt tegenwoordig een fitgirl genoemd, maar echt hard trainen ho maar! In mijn ogen is een fitgirl iemand die echt fit is. Dus geen sponsor van de sportschool zijn. Als je gaat kijken daar de definitie van fit dan denkt men vaak aan een slank figuur en goede conditie. Ik vind dat een bepaald figuur niet gekoppeld is aan “fit” zijn. Iemand met een stevig, curvy figuur kan best conditioneel fitter zijn dan iemand met maatje 36.

Wat voor sport beoefen je?

Ik probeer verschillende sporten, als je het zo mag noemen, te combineren. Fitness, crossfit, bodybuilding en boksen. Ook heb ik twee jaar geleden mee gedaan met een powerlift wedstrijd op amateur niveau, gewoon voor de ervaring. Ik hou van sporten en wil mezelf niet in een hokje stoppen door maar 1 ding te doen. Ik doe wat ik leuk vind, sporten moet in mijn ogen vooral leuk en ontspannen zijn.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Ik train gemiddeld 5 keer per week ongeveer 60-90 minuten per workout. Soms nog een half uurtje extra cardio voor de tv.

Sport je liever alleen of met anderen samen?

Beide. Trainingen op uithoudingsvermogen doe ik liever samen en krachttrainingen doe ik liever alleen. Ik word toch meer uitgedaagd in een groep om dieper te gaan en door te zetten dan wanneer ik dat alleen doe.

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Aankleden en gaan! Zolang je sporten leuk vind heb je voldoende motivatie om te gaan. Tuurlijk heb ik ook wel eens momenten dat mijn bed heel lekker ligt of dat ik een lange werkdag heb gehad maar dan doe ik vaak met een groepstraining mee. Je hoeft dan zelf niet na te denken over je training.

En daarnaast train ik (ook alleen) altijd volgens een trainingsschema zodat ik niet hoef na te denken en niet halverwege me training kan denken; ‘nou ik heb even geen zin in squats, die sla ik over’. Ik ben gek op lijstjes, dus werk die dan netjes af.

fitgirl

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Het continue moeten verantwoorden aan andere waarom je zoveel tijd in de sportschool doorbrengt. En ik vind het soms ook wel lastig dat iedereen denkt dat ik de hele dag sla eet. Als ik bijvoorbeeld boodschappen ga doen met mijn werkkleding aan (waar Personal Trainer) op staat, dan kijkt iedereen in me karretje of word ik zelfs aangesproken. Mijn vriend heeft een eigen FEBO filiaal dus een patatje op zijn tijd lust ik echt wel.

Ook het commentaar van sommige healthy goeroes vind ik heel irritant. Laatst posten ik een foto met een blikje cola zero en werd er direct gevraagd of die synthetische suikers wel goed voor me waren. Je kan het eigenlijk nooit goed doen.

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Verkeerde houding of uitvoering is een irritatie, maar vaak komt dit door gebrek aan kennis en ervaring. Jezelf filmen of in de spiegel kijken en hulp vragen van een trainer kan daarbij helpen. Maar mijn grootste irritatie zijn toch wel mensen die niet zuinig omgaan met spullen en apparatuur in de sportschool. Dat zou een reden zijn waarom ik niet een eigen sportschool zou nemen, maar eerder een privé studio.

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Op mijn telefoon staat een voedingsapp van het voedingscentrum, de app van Medisana die gekoppeld is aan mijn weegschaal. Ik gebruik de apple watch en app om mijn stappen en kcal verbruik bij te houden en daarnaast verschillende timer apps. WOD is mijn favoriet! Daarmee kun je tabata workouts doen.

fitgirl

Wat is volgens jou één van de grootste fabels op sportgebied?

Van niet eten of weinig eten word je dik. Neem nou Expeditie Robinson er is daar weinig tot geen eten beschikbaar en kandidaten van kilo’s af in enkele weken. Natuurlijk heeft het niet eten invloed op het verbruik van je lichaam, maar de meeste mensen die zeggen “ik eet heel weinig” en niet afvallen eten vaak stiekem of producten die veel kcal bevatten waardoor het lijkt alsof je weinig eet.

En ik ken al die excuses want ik heb ze jarenlang zelf ook gebruikt toen ik 22 kg zwaarder woog. Bepaalde situaties en medische redenen uitgezonderd natuurlijk.

Wat is je favoriete workout?

Oeh lastig! Dit ligt heel erg aan mijn bui, maar ik ben niet vies van een fanatieke training gericht op uithoudingsvermogen. Met burpees pest je mij dan ook niet, kom maar op!!

Follow my Instagram and Website.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

[lifestyle-widget]
Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.