fitgirl

FITGIRL INSPIRATIE – EVA

Aan het woord ”fitgirl” geven we allemaal onze eigen betekenis. Voor ons staat een fitgirl voor iemand die bezig is met haar gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en ons inspireert met haar levensstijl. Dit keer hebben we een aantal fitgirl vragen gesteld aan Eva.

Wat betekent de term ”fitgirl” voor jou?

Voor mij is een fitgirl iemand die zich niet alleen fit maar vooral ook heel sterk fysiek & mentaal voelt. Iemand die duidelijk weet dat iedereen het verdient om een gezond lichaam te hebben en daar dus voor wil zorgen.

Wat voor sport beoefen je?

Op het moment doe ik alleen aan fitness. Ik heb vroeger veel gekickbokst en als de lockdown voorbij is wil ik dat graag weer gaan doen.

Hoeveel uur per week sport je gemiddeld?

Gemiddeld een uur of 8,5 en daarnaast wandel ik graag veel.

Wat doe je als je geen motivatie hebt om te sporten?

Haha, ik heb stiekem best wel vaak geen motivatie, tot ik eenmaal in de gym ben. Het gaat meer om de commitment aan jezelf, weten dat je het waard bent om je eigen gemaakte afspraken na te komen. Daarom ga ik altijd wel, en vaak voel ik mij daarna super trots dat ik toch ben gegaan. Een soort dikke vinger naar m’n lack of motivation.

Wat vind je het moeilijkste aan deze levensstijl?

Dat eeuwige commentaar van iedereen! Mensen die het niet begrijpen of zeggen dat je ‘niet zo streng voor jezelf moet zijn’. Ik vind hard trainen en gezond eten juist leuk en zie dit helemaal niet als straf. Ik vind deze levensstijl eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, behalve de eeuwig strijd om wat ik nu weer ga mealpreppen.

Waar kun je je aan irriteren tijdens het sporten?

Jonge jongens die komen ego liften, met zijn 5e om een bench, daar krijg ik altijd de rillingen van. Daarnaast vind ik het ook heel irritant als iemand een apparaat lang bezet houdt wanneer je nog maar één oefening moet doen.

Heb jij sport apps die je vaak gebruikt?

Ik heb een fitbit waar ik al m’n workouts in bijhoud. Soms volg ik een schema die ik voor mezelf maak via de app van de gym.

Wat is je favoriete workout?

Lastig! Rug en benen vind ik allebei super leuk om te trainen!

Liefs, Eva

Je kunt Eva volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.