ambassadeur

EVEN VOORSTELLEN – MANDY

Mandy volgt op dit moment het Gymjunkie Lifestyle Plan en is een van onze ambassadeurs. Vandaag stelt ze zich voor en vertelt hoeveel ze is veranderd qua mindset in de afgelopen tijd.

Hey! Ik ben Mandy en ben 20 jaar oud. Ik studeer voor docent wiskunde en zit momenteel in mijn vierde jaar. Zo verwacht ik nog 1,5/2 jaar met mijn studie bezig te zijn. Ik ben geboren in Haaksbergen, maar toen ik 7 was verhuisde ik met mijn ouders, broer en zusje naar Drenthe. Hier woon ik nu al ruim 13 jaar, maar het allerliefste verhuis ik over een aantal jaar weer terug naar Haaksbergen of de omgeving van Haaksbergen. Ik heb een hele leuke vriend, waarmee ik nu 2 jaar samen ben. Hij woont in Groenlo (vlakbij Haaksbergen), dus ik kom gelukkig nog vaak in de omgeving van Haaksbergen (waar ook een deel van mijn familie nog woont).

Ik hou heel erg van reizen en leuke dingen doen met vrienden (naar concerten gaan, uit eten, winkelen, nieuwe plekken ontdekken). Hier kan ik enorm van genieten. Voor mijn studie ging ik daarom ook afgelopen januari met mijn beste vriendin naar Madrid om hier voor 4,5 maand te studeren. We hebben veel nieuwe mensen ontmoet, vriendschappen opgebouwd, de Spaanse cultuur leren kennen en natuurlijk ook een beetje Spaans geleerd. We hadden allerlei leuke tripjes bedacht en geboekt, maar toen was daar corona. Na 2 onwijs leuke maanden, moesten we onverwachts naar huis. En toen zat ik thuis… Gelukkig konden we nog wel de colleges online volgen en hebben we tóch nog onze minor kunnen afronden.

Wat doe je als je veel tijd over hebt doordat je thuis zit? Juist, je gaat nadenken over jezelf. Door een stevig gesprek met mijn vriend besefte ik dat het niet meer langer zo kon. Het was tijd. Tijd om eindelijk te doen wat ik al zo vaak geprobeerd had, maar mij nooit gelukt was. Tijd voor verandering. Ik ga het anders doen dan alle andere keren, want:

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

ambassadeur

Mijn mentaliteit was altijd: alles of niets. Als ik begon met afvallen, moest altijd alles 100% anders. Van nooit sporten naar 3x per week sporten. Van ongezond eten naar 100% gezond eten met strenge regeltjes. Maar dit keer is het anders. Ik begon met het bijhouden van mijn calorieën om bewust te worden van wat ik allemaal at. Daarnaast begon ik met wandelen en geloof mij, dit ging niet op de een op andere dag! Van nooit wandelen, naar elke dag een uur wandelen. Nee, stapje voor stapje. In plaats van voor de tv zitten, ging ik gewoon even een half uurtje wandelen. Ook hier heb ik weer een inspirerende quote bij:

“Door niets te doen ga je niet vooruit. Doe je al iets, dan ga je de goede richting op”

Qua voeding was het voor mij belangrijk dat ik mezelf geen restricties ging opleggen. Want ik weet dat dit voor mij averechts werkt. Als ik iets niet ‘mag’ hebben, wil ik het juist meer.

Mijn doel is dus afvallen, maar ik heb nog een lange weg te gaan. Mijn doel (-55kg) deel ik daarom ook op in doelen van 5kg. In het begin ging ik als een speer. Ik was 12,9kg kwijt, maar in de zomervakantie werkte ik zoveel (op een vakantiepark), dat mijn focus niet meer bij voeding en beweging lag. Sinds de vakantie heb ik daarom ook moeite om de juiste mindset weer terug te krijgen. Ik ben daarom ook weer iets aangekomen, maar alsnog ben ik al 10 kg kwijt en daar ben ik enorm trots op.

Ik ken weinig mensen van mijn leeftijd die zo zwaar zijn en die zo veel willen afvallen. Daarom hoop ik ook dat ik anderen kan inspireren met mijn ‘reis’, want als ik het kan, kan jij het ook. Is er iets waar je niet tevreden mee bent, doe er iets aan! Jij bent de enige die het kan veranderen. Je moet het zelf doen, want niemand anders gaat het voor je doen. Bedenk een doel, maak een plan en ga ervoor!

Heb ik spijt?

Ik was van plan om te beginnen met het vertellen hoe mijn overgewicht door de jaren is ontstaan en hoe mijn tienerjaren zijn verlopen. En begrijp mij goed, het is ontzettend belangrijk voor jezelf om bewust te zijn van wat de oorzaak is van je overgewicht en hoe het zo ver heeft kunnen komen. Maar wat ik nu belangrijk vind, is dat je jezelf accepteert zoals je bent en ook gewoon van jezelf houdt zoals je nu bent. Ik ben van mening dat afvallen niet gericht moet zijn op haat voor jezelf, maar uit liefde om aan jezelf te werken. Als je nu jezelf niet accepteert, waar haal je dan de kracht vandaan om goed voor jezelf te gaan zorgen.

Het enige wat ik wel graag wil delen is: hou alsjeblieft van jezelf en trek je niet te veel aan van wat anderen over je zeggen. Als ik nu terugkijk naar foto’s uit bijvoorbeeld 2014 denk ik: ‘Huh, ik was helemaal niet zo dik als dat ik dacht’. Ik heb spijt dat ik toen niet van mezelf hield. Ik heb me veel te veel gefocust op wat anderen over mij zeiden en zocht troost bij eten. Dus heb ik spijt? Jazeker. Wat kan ik er nu nog aan veranderen? Niks. Dus accepteren en doorgaan!

ambassadeur

Instagram

Sinds 14 april 2020 ben ik dus bezig met het afvallen, maar beter omschreven: het opbouwen van een gezonde levensstijl, die de rest van mijn leven vol te houden is. Ik heb  speciaal een Instagram-account aangemaakt om mijn ‘reis’ te delen met anderen. Hier haal ik zelf enorm veel motivatie uit en stiekem hoop ik ook anderen te kunnen inspireren en motiveren.

Sinds 2 maandjes ben ik ambassadeur van Gymjunkies en dat vind ik ontzettend gaaf. Dat de focus ligt bij het aanpassen van je levensstijl, dat vind ik erg belangrijk. Het Lifestyle Plan is namelijk geen dieet, geen tijdelijk oplossing, maar iets wat je heel je leven zou kunnen volgen. Het helpt mij om bewuste keuzes te maken en geeft mij een basis (hou vast) waar ik zelf alles aan kan veranderen zodat het bij mijn levensstijl past en dat vind ik er juist zo tof aan!

Ben je benieuwd naar mijn verdere ‘reis’ of lijkt het je leuk om te zien wat ik zoal doe? Dan kan je mij volgen op Instagram. Ook maak ik af en toe video’s op Youtube over afvallen, voeding en lifestyle.

Mocht je nog vragen hebben over mij of het lifestyleplan, dan mag je met natuurlijk altijd een berichtje sturen!

Mijn kortingscode van Gymjunkies is ‘mandy10’. Dus mocht je het Lifestyle Plan willen kopen, dan zou ik het leuk vinden als je mijn code gebruikt!

Liefs,

Mandy

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.