Het eetdagboekje van…@cynthiahouben_ (spiermassa opbouwen)

Omdat ik nu aan het bulken ben dacht ik ik hou even een eetdagboekje bij om te laten zien hoe ik dan eet. Ik hou echt van eten en veel ook, dus het hele jaar door streng eten werkt niet voor mij. Heb het geprobeerd, maar dat resulteerde alleen maar in eetbuien. Dus ik heb nu mijn eigen weg gevonden. Dit is wat voor mij werkt, iedereen moet zijn eigen balans hierin vinden! Ben vooral niet te streng voor jezelf als je het vol wil houden.

Net na de zomer begin ik met meer eten om weer spieren op te bouwen. Veel meiden willen bijvoorbeeld mooie rondingen, alleen ze durven niet meer te eten. Als je dat niet doet, ga je die rondingen ook niet krijgen. Ik wil niet boven de 23% vet uitkomen en aangezien ik al op 21 zat na Ibiza moet ik niet te lang boven onderhoud zitten en ga ik er liever net onder zitten. Na de zomer laat ik alles ook even los, dus ik eet nu volgens mijn macro’s, maar ik let niet perse op gezonde voeding. Eet gewoon waar ik zin in heb. De ene keer is dat gezond de andere lekker slecht. Dit doe ik 2 á 3 maandjes, omdat ik merk dat ik het nodig heb en het daarna langer vol hou. Daarna ga ik dus weer gezond eten met 1 cheatday, maar net zoveel en 3 maanden voor de zomer begin ik weer met een streng dieet om weer strakker te staan in de zomer. Persoonlijk vind ik het niet erg nu wat voller te zijn en hoger in vet te zitten. Groot voordeel, je borsten komen weer terug haha. En je hebt meteen meer billen!

  • Op de dikgedrukte woorden kun je klikken voor meer informatie.

MAANDAG

Vandaag veel werken vanuit huis, nog even langs het ziekenhuis ter controle van mijn diabetes en het is legday!

Meal 1: Zero lactose whey met 250 ml ongezoete amandelmelk + spelt boterham met vegetarische ham.

Meal 2: Biologische pompoensoep met mozzarella

Meal 3: Half zakje soja tuinboontjes + 5 blokjes kaas

Meal 4: 2 hardgekookte eieren, 20 gram cashewnoten ongezouten, Stunning Garlic Mister Flavor, Thousand Island Sauce Light Xxl Nutrition. 

Meal 5: 75 gram zilvervliesrijst, 100 gram falafel & rode paprika en een beetje knoflooksaus.

Training: Benen

Meteen na de training: Zero Lactose Whey Xxl Nutrition.

Meal 6: Weight Care eiwitreep Abrikoos-Citroen & 4 blokjes kaas

Aantal kcal: 2150 

dsc04292-01

DINSDAG

Weer vanuit huis werken, een afspraak bij Schoonheidssalon Cryon en vandaag train ik schouders & buikspieren.

Meal 1: Zero Lactose Whey Xxl nutrition + 1 volkoren cracker met vegetarische boterhamworst + 1 appel

Training: Schouders & buikspieren

Meteen na de training: Bak magere milde kwark 0% vet met Jam Light en 3 blokjes pure chocolade 85%.

Meal 2: Omelet van Two Chicks egg whites, plak kaas & pizza kruiden Mister Flavor. Two Chicks zijn eieren alleen dan zonder het ei geel, erg handig! Kun je gewoon in de supermarkt krijgen.

Meal 3: Volkoren boterham met pindakaas + 2 eiwitrepen van Albert Heijn Pinda Nougat.

Meal 4: 75 gram volkoren pasta, tonijn, wokgroenten & pijnboompitten.

Meal 5: Stracciatella yoghurt met slagroom. ( ik heb echt een slagroom verslaving, eet het zelfs soms op mijn eiwitrepen haha, maar zolang je dus alles bijhoudt kun je het makkelijk eten! )

Aantal kcal: 2180 kcal

dsc04310-01

WOENSDAG

Werken vanuit huis, sporten en s’avonds bij een vriendin eten.

Meal 1: Mijn suiker is veel te laag, dus word wakker met een hypo en drink 2 glazen chocomel + eet een boterham met vegetarische ham.

Meal 2: Stracciatella yoghurt met slagroom.

Meal 3: 2 volkoren crackers + omelet van 3 Two Chicks 3 egg whites, plak cheddar kaas en pizza kruiden Mister Flavor.

Training: rug en buikspieren

Meteen na de training: Zero Lactose Whey Xxl Nutrition.

Meal 4: 2 glazen witte wijn, 1,5 grote tortilla met gerookte zalm en avocado + soya saus.

Meal 5: Weight Care Eiwitreep banaan & Lactose vrije yoghurt met pure hagelslag en honing.

Aantal kcal: 2205

dsc04330-01

DONDERDAG

Vanuit huis werken en s’avonds naar een vriendin.

Meal 1: Alweer een lage suiker, dus moet snel suikers hebben. Ik neem een banaan, glas chocomel en chocolade noten.

Meal 2: 2 blokjes pure chocolade 85% + 1 volkoren cracker met hüttenkase.

Training: biceps & triceps

Meteen na de training: Zero Lactose Whey Xxl Nutrition met 250 ml ongezoete amandelmelk

Meal 3: Omelet van Two Chicks 3 egg whites, cheddar kaas en pizza kruiden Mister Flavor.

Meal 4: Lindahls Kvrag magere framboos smaak met slagroom.

Meal 5: Weer een lage suiker, banaan & chocomel.

Meal 6: Maaltijd van Muscleboost. Ik zorg altijd dat ik een paar maaltijden in huis heb van Muscleboost. Als ik het dan druk kan ik toch nog iets gezonds eten. Met de code: CYNTHIA15 krijgen jullie 15% korting op je bestelling. Deze keer waren het garnalen, zoete aardappel en asperges.

S’avonds ging ik naar een vriendin. Heb daar 4 wodka cola light op en s’avonds toen ik weer thuis was nog een eiwitreep van Weight Care.

Aantal kcal: niet bijgehouden. 

dsc04334-01

Ik vind het zelf echt fijn om te bulken/rond onderhoud te zitten. Een tijd terug niet, dan werd ik echt gek als ik aankwam en weer zag dat ik vet erbij had. Nu vind ik het alleen maar fijn. Je bouwt lekker spieren op, kunt lekker eten en zoals ik al zei heeft het z’n voordelen qua billen en borsten ;). Ja de lijnen op mijn buik gaan weg, maar persoonlijk vind ik dat niet erg. Vind een buik zonder lijnen ook mooi en van de zomer vind ik het dan weer leuk om droog te trainen, zodat je kunt zien wat je aan spieren hebt opgebouwd in de winter. Op onderstaande foto zit ik links op bijna 18% dat was deze zomer. En rechts is nu, zit op 22%.

Ik ben echt heel blij dat ik niet meer angstig ben om aan te komen. Ik was denk ik bang omdat ik dan meteen dacht dat ik weer 10 kilo aan zou komen, maar zolang je zorgt dat je weet wat je binnenkrijgt is het goed.  Ik vind het trouwens allebei mooi, afgetraind en wat meer vet zodat je wat vrouwelijker bent. Vandaar dat ik ervoor kies elk jaar 2 verschillende soorten lichamen te hebben haha. Als jij nou ook moeite hebt met altijd streng eten, dan zou ik het eens proberen op deze manier! En weet je niet goed hoe? Dan mag je me altijd mailen voor het Gymjunkie Lifestyle Plan. Dat zijn op maat gemaakte schema’s + online coaching. Wat je doel ook is we zorgen er samen voor dat je die gaat bereiken! Stuur even een mail naar cynthia@gymjunkies.nl voor meer informatie.

img_20161119_101042

Liefs, Cynthia

Je kunt me ook volgen op Bloglovin’, Facebook & Instagram


strakke-buik-bijbel-cover (1)

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.