veganistisch eten, transformatie, afvallen

DIT GEBEURDE ER TOEN IK VEGANISTISCH GING ETEN

Het is bijzonder om te zien wat een bepaalde leefstijl doet met je lichaam, zowel aan de binnen- als buitenkant. Een persoonlijke kijk in de voeding van Ranoe. Ze eet veganistisch en neemt ons mee in haar journey, hoe het allemaal begon en waar zij nu staat. Wat is haar ervaring met diervrij eten en hoe heeft zij dit aangepakt?

Ik ben Ranoe, een oud klantje/collega van Cynthia. Ik heb een paar jaar geleden een persoonlijke plan gevolgd bij Cynthia om af te vallen. Daar begon mijn transformatie naar de persoon tot wie ik ben geworden. De aanleiding om af te vallen was mijn ziekte, hier kun je mijn verhaal lezen.

Door Cynthia heb ik veel over voeding en sporten geleerd. In deze blog wil ik jullie vertellen over mijn overgang van dierlijk naar diervrij eten en hoe mijn leven hierdoor veranderd is. Hopelijk is het een inspiratie voor jullie om het ook te proberen en te zien of het effect heeft op jou mind, body and soul. Overigens ben ik niet 100% veganistisch, maar zeker wel voor 95%.

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Toen ik nog een klant bij Cynthia was, at ik dierlijke producten. Voornamelijk at ik kip, vis en kaas. Het afvallen begon voorspoedig maar daarna ging het met vallen en opstaan. Door mijn doorzettingsvermogen had ik uiteindelijk mijn doel bereikt en was ik vele kilo’s afgevallen. Achteraf gezien heb ik nooit geweten dat men door een persoonlijke schema gericht kan afvallen, je lichaam kunt shapen en een complete metamorfose kunt ondergaan. Ieder keer als ik een doel had bereikt, bedacht ik weer een ander doel voor mezelf. Maar wel haalbare doelen. De drang om mezelf te veranderen was groot. Ik had immers zelf mijn lichaam verpest door vetten en suikers te eten. Inmiddels ben ik ongeveer 20 kilo kwijt. Niet alle lichaamsdelen zijn in shape, maar daar werk ik hard aan. Elke dag probeer ik een betere versie van mezelf te zijn.

DE SWITCH NAAR EEN VEGANISTISCHE LEEFSTIJL

Toen het veganistisch eten op mijn pad kwam, greep ik de kans om het uit te proberen. Ik had goede recensies over veganistisch eten gelezen en was nieuwsgierig geworden of het echt werkt zoals men beweert. De eerste 3 maanden merkte ik meteen een enorm verschil. Zonder enige reden werd ik vrolijk wakker, ik was veranderd terwijl ik meestal een ochtend humeur had. Ik begreep toen niet wat er met mij gebeurde. Ik was blij, maar had er geen verklaring ervoor. Nu ik terug kijk op die periode, snap ik dat het door mijn voeding komt. Ik kreeg veel complimenten om mij heen. Mijn huid veranderde en ik straalde. De buitenwereld zag het maar ik was toen nog niet zo bewust van het feit dat ik aan het veranderen was. Ik had 3 maanden nodig om mijn gewoontes te veranderen.  Tegenwoordig hebben de supermarkten een groot aanbod in vlees vervangende producten. Het werd een hobby voor mij om het allemaal uit te proberen en ik kwam erachter dat niet alle vlees vervangende producten veganistisch zijn.

UPS EN DOWNS

Ik wil er bij zeggen: het ging met vallen en opstaan. Natuurlijke zwichtte ik weleens voor die kipnuggets met bbq saus. Maar over het algemeen was ik tevreden met mijn plan. Het is nooit een rechte stijgende lijn geweest, maar meer een golvende lijn. En natuur zijn er periodes in je leven dat het niet altijd goed gaat en die mogen er ook zijn. Dat wil zeggen als je het een keer verpest, is het de kunst om je zelf te herpakken en door te gaan, opgeven is geen optie! Je lichaam kan veel meer aan dan men denkt en mindset is hierin een belangrijke factor.

TERUG NAAR HET DIERLIJK ETEN?

Na die 3 maanden ging ik op eigen houtje verder en begon ik weer dierlijke producten te eten. Toen merkte ik wat het met mijn huid deed. Ik kreeg last van puisten en mee eters. Naast de puisten en mee eters merkte ik dat ik weer last kreeg van ochtend humeur. Daar baalde ik van en het was een goede reden om weer veganistisch te gaan eten. Naast het veganistisch eten is sporten ook een belangrijk factor als je een verandering wilt aanbrengen. Vrij snel merkte ik dat ik weer een vrolijk mens was geworden.

Ik moet ook realistisch zijn en erbij vertellen dat ik niet voor de 100% dier vrij eet. Als je een keer uiteten gaat, dan laat ik me gaan en geniet ik van het moment. Ik ben wel streng voor mezelf maar niet zo streng dat ik niet meer kan genieten. Ook in vakantie periodes geniet ik vooral en luister ik naar mijn lichaam. Ieder lichaam werkt anders en het beste is om naar je eigen lichaam te luisteren, een middenweg te vinden tussen genieten en goed voor  je lichaam zorgen. Diervrij eten heeft mij van binnen en buiten veranderd. Mijn doel is, als ik sterk genoeg ben om compleet diervrij te gaan eten.

Hopelijk is mijn verhaal een inspiratie om het eens te proberen.

Liefs, Ranoe.

Je kunt Ranoe volgen via Instagram.

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!
gezond afvallen gymjunkies

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.