De levensstijl van fitmom Evita!

Wat ontzettend leuk dat ik een stukje mag schrijven over mijn ‘Fitmom’ avonturen J

Mijn naam is Evita en ik ben 29 jaar. Sinds 3 jaar moeder van een prachtige dochter Jinthe, en daarmee is het ook allemaal begonnen. Na de zwangerschap wilde ik erg graag weer in shape komen. Daarvoor deed ik ook wel aan sport, maar niet erg fanatiek. Zo af en toe eens hardlopen, maar dat was het wel.

Oke, daar gaan we. Tijdens het voeden van Jinthe staat de tv aan en kijk je naar Tell-Sell. Shaun T met zijn Insanity. Je ziet chubby mensen in beeld en dan na 2 maanden zijn ze afgetraind, daar word je jaloers van! Ja duhh, kan dat echt?? Nee, photoshop heeft ook goed zijn werk gedaan natuurlijk. Maar als je pas bevallen bent en je zit nog vol hormonen en je vindt jezelf niet mooi…. Dan geloof je dat! Volgens mij heb ik mijn pa toen nog zo ver gekregen dat hij het ging kopen, hij wilde het ook wel proberen. Na het kijken van 1 workout onder het genot van een biertje gaf hij het na de warming up al op en mocht ik het hele pakket hebben! Hij zei bij voorbaat al ‘dat is niks voor mij’.

Ik ging er wel mee aan de slag. Een half jaar na de bevalling ongeveer. Zodra Jinthe sliep, ging ik sporten. Wat was het zwaar! Maar wat haal je er een voldoening uit! Erg fijn. Jammer vond ik dat deze workouts toch al gauw een 40 á 50 minuten in beslag namen. Nog even een klein rustmoment was ook wel fijn met zo’n kleine baby.

Maar toen kwam Focus T25 op de markt. 25 minuten per dag. Ook weer van held Shaun T. Dat was ideaal en dat programma heb ik dan ook helemaal afgemaakt, zelfs meerdere ronden. Wel met hier en daar een kleine stribbeling tegen en niet netjes elke dag, maar ik heb het wel gedaan. Met resultaten!

evita-1 evita

Deze foto’s zijn genomen nadat ik ongeveer één jaar bezig was met sporten

Zodra je resultaten ziet, ben je verkocht en wil je meer. Meerdere programma’s volgden van de firma Beachbody, en het sporten hoort nu gewoon bij mijn leven.

Nu doe ik een combinatie van cardio en krachttraining. Wil toch graag wat meer spiermassa opbouwen en dat lukt natuurlijk niet met alleen cardio.

Ik doe nog steeds alles thuis en ik vind het ideaal. In de afgelopen jaren heb ik al best wat spullen bij elkaar kunnen verzamelen, dus ik kan goede workouts doen op mijn zolder. Ik schaf best veel aan via gorilla sports. Betaalbaar en voor mij is de kwaliteit prima. Toch ben ik er ook over aan het nadenken om eens in de sportschool te gaan kijken, maar praktisch gezien is thuis het makkelijkste voor me. Jinthe speelt gewoon heel lief of kijkt een filmpje als ze ook thuis is. Daar heb ik gewoon ook veel geluk mee. Jinthe is een erg makkelijk meisje.

‘Maar Evita, heb je dan altijd zin om te sporten?’. Nee, ook ik heb wel eens geen zin, al komt dat niet vaak voor hoor. En soms doe ik het dan ook gewoon niet, maar 9 van de 10 keer wel. En het gevoel als je klaar bent is gewoon zo lekker.

Meningen

‘Pas je wel op dat je niet doorslaat’. ‘Je wordt wel mager hoor’. ‘Jij hebt dat toch helemaal niet nodig zoveel sporten’. Opmerkingen die ik vaak krijg te horen. En om eerlijk te zijn gaan ze het ene oor in en het andere oor weer uit. Ik ben groot en wijs genoeg en kan echt wel op mezelf passen. Ik ken intussen mijn grenzen wel, ik weet hoe ver ik kan gaan en ik weet ook wat wel of niet gezond is voor mezelf.

Daarnaast krijg ik ook genoeg positieve reacties hoor, laat dat even voorop staan. Mensen staan vooral te kijken van mijn doorzettingsvermogen, dat is leuk om te horen. Maar zoals ik al eerder aangaf. Het hoort nu gewoon bij mijn leven, mijn ritme. Met één keer sporten ben je niet gelijk fit. Als je gezond wil leven hoort sporten erbij. En dan is het best handig dat je het ook nog eens leuk vindt!

evita-transformatie

Voeding

Sinds enkele maanden ben ik ook wat serieuzer bezig met mijn voeding. Daar probeerde ik voorheen ook wel op te letten, maar weet ik veel hoe dat precies allemaal werkt met die macro’s, eiwitten, koolhydraten en met welke termen er tegenwoordig nog allemaal gesmeten wordt. Daar heb ik nu Health Advies Breda voor. Zij maken voedings- en trainingsschema’s op maat, en zijn zeer goed.

Toch vind ik dit het lastigste van allemaal. Voeding. Je kan me elke dag laten sporten, maar me elke dag trouw aan mijn voedingsschema houden… vind ik erg lastig. Ik ben zo dol op eten, en snoepen.. vooral snoepen! Dus door de week gaat het altijd goed, maar in het weekend gaat het nogal eens fout. Wat dat betreft heb ik gewoon de ruggengraat van een regenworm. Maar we moeten ook nog een beetje genieten in het leven hé!

Kortom, ik ben er echt van overtuigd dat als je iets graag wil het ook lukt. Je moet je er alleen helemaal voor geven en er vol gas voor gaan. Stop met excuses maken om niet te sporten. Wat is nu een half uurtje per dag? Dat lukt iedereen wel.

Veel liefs, Evita

Je kunt Evita blijven volgen via haar Instagram: @evitabuize


FitChef

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.