Het eetdagboekje van @evitabuize

Hoi lieve lezers,

Allereerst wil ik graag iedereen bedanken voor het lezen en voor de leuke reacties op mijn vorige blog!

Cynthia vroeg mij om een eetdagboekje bij te houden. Dus deze keer wil ik jullie wat meer vertellen over wat er op een dag allemaal in mijn mondje verdwijnt.

Voor mijn voedingsadviezen ga ik met heel veel plezier naar Health advies Breda. Zelf heb ik echt niet zoveel verstand van voeding en voedingswaarden enz. dus ik vind het erg fijn om alles op een presenteerblaadje te krijgen.

Ik moet ook eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd niet zo strikt bezig ben geweest met mijn schema hoor. Mijn motivatie was een beetje kwijt en heb een paar tegenslagen gehad de laatste tijd dus ik had er even niet zo heel veel zin in. Ik behoor ook tot team emo eten, dus als je dan kan kiezen tussen een reep milka chocola met oreo of een handje vol snoeptomaatjes..…. Juist ;).

WOENSDAG

Woensdag, mijn vrije dag, ben ik gestart met 2 proteine pannenkoeken van Gymqueen in de smaak double chocolate, deze heb ik gebakken in kokos olie. Hierbij heb ik verder niks gegeten van beleg, omdat ze dus al naar chocolade smaken en dat vind ik dan ook genoeg als ontbijt. ’s Ochtends heb ik nooit zoveel zin in eten. Daarbij heb ik thee gedronken en wat supplementen genomen zoals omega-3, magnesium en een multivitamine.

Als tussendoortje heb ik Optimel Griekse Yoghurt gegeten met een mandarijn en heb ik mijn pre-workout gedronken. Dat neem ik altijd wel voor ik ga trainen. Op dit moment gebruik ik no-xplode van BSN. En tijdens de training drink ik BCAA’s (van syntech).

Na de training neem ik altijd een whey shake met een banaan. Ik gooi alles in de blender, vind ik gewoon makkelijk en ook lekkerder om mijn banaan ‘te drinken’.

Als lunch had ik een omelet van 3 eieren met groente. Ik heb hierbij een paar handjes uit een zakje boeren soepgroente gepakt, lekker dat er dan vanalles in zit.

Een tussendoortje ’s middags heb ik overgeslagen. Vooral omdat mijn lunch wat later was en ik nog behoorlijk vol zat.

(ik heb wel stiekem net voordat ik ging koken wat pepernoten weg zitten stouwen.. ssht)

Avondeten was dit keer spaghetti bolognese met o.a. gehakt, groente en smac. Bij het avondeten ben ik wat soepeler. Ik heb natuurlijk ook gewoon een gezin die ook moeten eten, en die wil ik niet al mijn ‘magere’ producten enz voorschotelen.

Gedurende de dag drink ik meestal thee en water. Maar aan het einde van de dag, zo tijdens het koken en avondeten vind ik het echt super lekker om een cola zero te drinken. Dus dat doe ik dan ook.

’s Avonds tijdens het bankhangen had ik een mooi excuus om geen kwark te eten. Ik had namelijk nog maar een klein beetje, en dat wilde ik voor de volgende dag bewaren voor mijn werk. Dus ik dacht naahh laat ik dan maar een stroopwafel eten.. zo lekker om even bovenop je thee te leggen dat die stroop dan een beetje zacht wordt!

DONDERDAG

Donderdag. Vandaag vroeg uit de veren om weer lekker te gaan werken. Zeker als ik het dan ’s morgens wat druk heb met die kleine vind ik het makkelijk om de blender weer te gebruiken. Havermout, whey en rood fruit heb ik er in gedaan. Netjes volgens schema. Goed hé?! Incl de supplementen die ik elke dag neem en dan hop de auto in naar het werk.

En kijk, hier komt het restje kwark weer aan bod. Tussendoor is deze dus aan de beurt en ik doe er nog wat noten door. Meestal neem ik een mix van ongezouten noten.

Tijdens de lunch heb ik twee volkoren crackers gegeten met jonge kaas en een bakje met wat komkommers en tomaatjes erbij. En ja, ik heb hier echt genoeg aan. Heb zeker geen honger meer daarna.

’s Middags heb ik een twix gegeten en een beker warme chocolademelk… Lekker hoor!!

Omdat we ’s avonds op het werk nog een bespreking hadden hebben we chinees besteld en gegeten. Wat ik hiervan allemaal precies gegeten heb, geeen idee! Die moeilijke namen allemaal. De bami ken ik in elk geval van naam haha. Maar wat verder, weet ik niet. Het heeft gesmaakt, laten we ‘t daar op houden.

Omdat het een lange dag was heb ik het deze avond alleen nog op thee gehouden, had verder geen tijd en geen zin ook om nog wat te eten. Vandaag geen training gedaan, het was mijn rustdag.

VRIJDAG

Vrijdag. Vandaag ga ik weer naar Health advies Breda voor mijn check-up. Omdat ik al wat laat op pad was heb ik een whey shake met banaan gedronken als ontbijt en ben ik mijn supplementen vergeten in alle haast…

Tussendoor een appel, en toen was ik in Breda beland.

In juli ben ik voor het eerst bij Health Advies geweest met toen een vetpercentage van 23%. En ondanks mijn strubbelingen en weinig motivatie de laatste weken zat ik nu op 18%. Totaaal niet verwacht! De laatste check-up (in oktober denk ik) was het 19.6%. Ik ben tevreden! Die 18% was ook wel een beetje een doel. In overleg met mijn coach Debra gaan we nu de boel een beetje meer opbouwen. Meer spiermassa opbouwen dus, wat betekent dat ik wat meer mag gaan eten. En dan tegen de zomer weer wat ‘cutten’.

Na dit bezoek ben ik samen met mijn dochtertje lekker gaan lunchen. Ik heb een tosti gegeten en nog een halve croissant met kaas van mijn dochter wat ze niet meer op kon.

Op de terugweg in de trein hebben we een klein zakje paprika chips gedeeld.

Bij thuiskomst heb ik er nog even een 30 minuten workout in gegooid. Gewoon even een total body training, en 30 minuten was nog haalbaar voordat ik moest koken.

Mijn avondeten deze keer was weer overheerlijk. Een recept wat ik eens van een collega heb gekregen en eens bij haar heb gegeten. Een ovenschotel met uit, courgette, tomaat, knoflook, geitenkaas en nog gewone kaas. Echt onwijs lekker!

De avond snack komt nog. Ik heb vandaag bij HAB nog wat nieuwe repen gekocht, dus denk dat ik er daar eens eentje van ga testen. Ben benieuwd. Vind die eiwitrepen normaal niet zo heel lekker, althans de merken die ik heb geprobeerd dan tot nu toe niet. We gaan het zien..

Dit was even een kijk in mijn afgelopen drie dagen. Overigens niet hele slechte dagen. Het ongewenst snoepen viel hier reuze mee! Toch;)?

Als je meer van me wilt weten, schroom niet.

Bedankt voor het lezen!

Je kunt Evita en Gymjunkies blijven volgen via Instagram:@evitabuize & @gymjunkies_NL

*Leer alles over de juiste voeding om jouw doelen te behalen met het boek Fitchef + 105 eiwitrijke recepten! Klik hier voor meer info. 


 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.