chronisch ziek

CHRONISCH ZIEK, HOE BLIJF JE POSITIEF & GEMOTIVEERD?

Het is weer mindset monday en deze week mag ik jullie weer inspireren met een blog. Het kwam eigenlijk wel goed uit, want ik moest mezelf ook weer motiveren positief te blijven. Vorige week heb ik namelijk weer een terugval gehad met mijn gezondheid. Ik heb chronische de ziekte van Lyme en diabetes type 1. Het ging heel lang goed, maar vorige week was ik ineens weer aan bed gekluisterd en kon ik niks meer. 

BOOS & VERDRIETIG

Tja wat doe je dan. In eerste instantie was ik boos en verdrietig. Ik hou ervan om druk te zijn, veel dingen te doen op een dag en bijna dagelijks te trainen. Dat ik nu voor de zoveelste keer weer niks kon is frustrerend. Ik was enorm uitgeput, alleen al de trap af gaan was teveel. Heel mijn lichaam doet pijn en ik heb meer dan 20 uur achter elkaar geslapen. Als je een eigen bedrijf hebt kan dit eigenlijk niet, alles moet doorgaan. Mijn boosheid en verdriet verdwenen gelukkig al snel en ik probeerde me te focussen op de positieve kanten ervan. Ik heb namelijk door de jaren heen gemerkt dat het alleen maar erger werd als ik negatief was en boos op mijn lichaam.

ACCEPTATIE

Dus ik heb echt geleerd dingen snel te accepteren en positief te blijven. Ik knap dan veel sneller op en dat is eigenlijk logisch, de kracht van je mind is enorm sterk en ookal ben je lichamelijk zwak, je hebt altijd je mindset nog. Het laatste jaar gaat het stukken beter met mijn gezondheid, dus gelukkig duren mijn terugvallen nooit meer lang, maar vroeger kon dit weken soms maandenlang aanhouden. Het is dan erg moeilijk om gemotiveerd en positief te blijven als je graag verder wilt komen.

DIT HELPT MIJ OM NIET OP TE GEVEN
  • Zo snel mogelijk accepteren dat het even niet anders is. Vechten heeft geen zin, je moet accepteren wat je niet kunt veranderen.
  • Blijven bewegen. Ookal was ik heel ziek, ik probeer altijd nog iets te doen. Soms gaat het echt niet en dan wacht ik gewoon tot het iets beter gaat. Als het beter gaat, ga ik wandelen door het bos. Als dat goed gaat train ik weer rustig met eigen lichaamsgewicht en als dat beter gaat kan ik weer met gewichten beginnen. Wat dat betreft heb ik een sterke mindset, zodra ik merk dat ik ook maar iets meer kracht heb dan wil ik alweer gaan bewegen.
  • Let goed op je voeding. Dit was een dingetje waar ik vroeger moeite mee had. Als ik niet kon trainen, ging ik al snel naar verkeerde voeding grijpen. Als je ook een emotie eter bent dan weet je wat ik bedoel. Je voelt je rot, dus je wil suikers en denkt je dan beter te voelen. Dit was natuurlijk nooit het geval ik voelde me alleen maar slechter. Mentaal en fysiek. Nu probeer ik dus nog bewuster op te letten wat ik eet. Na deze terugval ben ik me nog meer gaan verdiepen in wat ik als Lyme & diabetes patiënt nodig zou hebben. Wat ik precies ga aanpassen kun je binnenkort lezen op mijn eigen website.
  • Focus je op alles wat wel goed gaat en wat je wel kan. Ik lag dus in bed en kon niks meer, maar ik heb toen veel research gedaan naar mijn ziektes, ik heb gewerkt vanuit bed en ik heb veel gelezen. Normaal kom ik nooit toe aan een boek lezen, dus dat wel wel fijn eigenlijk. Gaat het even minder, focus je dan op de positieve dingen. Er is altijd wel iets. Je moet een manier vinden om je mindset positief te houden ook bij tegenslagen. Negatieve emoties of situaties horen bij het leven, het is niet te voorkomen dat je die voelt of dat er rot dingen gebeuren, maar je kunt wel controle hebben over de manier waarop je het benadert. Ik zie het als iets positiefs dat ik deze terugval heb, want nu ben ik weer meer gemotiveerd om nog meer aan mijn voeding te doen en ook werd ik nu gedwongen rust te nemen. Iets wat ik vaak vergeet en wat wel erg belangrijk is voor ons allemaal om even tijd voor jezelf te nemen.
  • Ben wat liever voor jezelf. We zijn vaak heel hard voor onszelf en dat werkt averechts. Je doet je best en als het even niet gaat dan is dat ook niet erg. Perfectionisme is goed tot op bepaalde hoogte. Je kan ook te ver gaan en dan word je ongelukkig. Gelukkig zijn is het uiteindelijk doel, dat willen we allemaal, maar we vergeten vaak dat geluk al in je zit en dat we dit vaak zelf saboteren.

Wil je graag hulp om je doelen te  bereiken dan kun je mij mailen voor op maat gemaakte schema’s met of zonder coaching! Cynthia@gymjunkies.nl 

Liefs,

Cynthia

Je kunt me ook volgen via  InstagramFacebook , YouTube & Bloglovin’

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.