04 mrt Eiwitrijke bloemkool-crèmesoep (met champignons)
Het snertweer van de afgelopen tijd doet mij hunkeren naar een bord warme soep die ik in mijn onesie (o nee, die heb ik niet) op de bank op kan eten. En nee, ik bedoel nu dus geen snert a.k.a. erwtensoep, maar deze bloemkool-crèmesoep. Makkelijk, snel, eiwitrijk (!), vezelrijk en bovenal heel erg lekker! Om gelijk op te eten, wat je waarschijnlijk het liefste wilt, maar ook ideaal om in te vriezen en later op te warmen. En als kers op de taart, of in dit geval de bieslook op de soep, vult het erg goed, dus met weinig calorieën zit je toch snel vol.
Ingrediënten soep voor 3-4 porties
- 500 gr bloemkoolroosjes
- 50 gr ui
- 700 ml water
- 2 tl knoflookpuree/2 teentjes knoflook
- 100-200 gr Philadelphia light
- 1 bouilionblokje
- optioneel: 200 gram (kastanje)champignons
- bieslook
- zout en peper
- boter/olie om in te bakken
Bereiding
Kook de bloemkoolroosjes in 500 ml water gaar. Snipper de ui en fruit deze in een beetje boter of olie, samen met de knoflook. Voeg de gefruite uitjes en knoflook bij de bloemkoolroosjes en pureer dit tot een soep met een staafmixer. Je kan hierbij de overige 200 ml water toevoegen om de gewenste dikte van je soep te krijgen. Om de soep op smaak te brengen, voeg je nu eerst een half bouillonblokje terwijl je de soep op zacht vuur al roerend warm houdt. Je kan later altijd nog een kwart of half bouillonblokje toevoegen als je dat nodig vindt (even tussendoor proeven dus). Breng de soep verder op smaak met een beetje zout, peper en bieslook. Vervolgens maak je de soep romiger door steeds kleine beetjes Philadelphia door de warme soep te roeren en te laten smelten. Ikzelf vond 100 gram perfect, maar kies de hoeveelheid die jij lekker vindt 😉
Vlak voordat je de soep serveert, bak je de champignons die je in gelijke stukjes hebt gesneden in wat boter. Schep de soep in een bord/kom en doe on top wat gebakken champignons en nog wat bieslook.
Voedingswaarden per portie | |
Calorieën | 90 |
Koolhydraten | 8 gr |
Eiwitten | 6 gr |
Vetten | 3 gr |
Vezels | 4 gr |
Tag ons in je foto’s op instagram en vergeet niet de hashtag #gymjunkiesnl te gebruiken!
Instagram @svl.89 & @gymjunkies_nl
No Comments