gezonder leven tips

3 SIMPELE TIPS OM GEZONDER TE LEVEN

Je wil gezonder gaan leven, want anders had je deze blogpost niet geopend. Heel lang was ik op zoek naar wat nou écht gezond is en wat je nu het beste kunt doen als je je levensstijl wil veranderen en in shape wil komen. Ik deel vandaag mijn 3 meest simpele tips die ik maar kon bedenken en die mij erg hebben geholpen.

Note: Houd in gedachte dat ik met al deze kleine stapjes, uiteindelijk hier ben gekomen en die 20 kilo eraf heb weten te houden. Je denkt misschien, wat hebben die kleine veranderingen voor zin? Maar geloof me, het werkt! Vanzelf ga je steeds meer goede gewoontes aanleren en uiteindelijk ben je een ander mens.

Maar nog belangrijker.. ik was van mijn dagelijkse eetbuien af en ik had ineens zelfvertrouwen! Liever wat langzamer en iets dat goed voelt voor je, dan dat je super streng voor jezelf bent en uiteindelijk weer opgeeft.

TIP 1: Doe het in stapjes

gezonder leven tips

Eet je nu helemaal niet gezond en sport je ook niet veel? Dan is het niet zo slim om een streng dieet te volgen en 7 dagen per week te sporten. De mensen die dit hebben gekund ben ik nog niet tegengekomen. Teveel restricties geeft de meeste mensen stress en daarvan gaan ze juist eten. Dus laten we maar zeggen dat 90%, op langere termijn geen strikt dieet kan volgen. Omdat we meteen drastische veranderingen willen maken, vallen we bijna allemaal weer terug. Maak het jezelf makkelijk. Begin gewoon met één klein stapje 🤗.

Voorbeeld: ik dronk nooit water en at nooit groentes/fruit.

Mijn eerste kleine stap was dus: de wekker zetten om drie keer per dag een glas water te drinken. En elke dag één stuk fruit en komkommer ( dat was het enige wat ik toen lustte). Ik bouwde dit uit en nu heb ik een gebalanceerd voedingspatroon en drink ik alleen maar water omdat ik dat het lekkerste vind😂.

TIP 2: vraag niet teveel van jezelf

gezonder leven tips

Nu ben ik gek op sporten, maar toen het nog geen gewoonte was, zag je mij nooit bewegen. Ja…van de bank naar de koelkast 😁. Toen ik wilde startte met gezond leven, ging ik vaak heel fanatiek, zes dagen sporten en na twee weken was ik er klaar mee en ging ik weer een maand niet. Herkenbaar? Dan vraag je gewoon teveel van jezelf in één keer.

Voorbeeld: ik haatte sporten en ik haatte alles wat met beweging te maken had.

Mijn eerste kleine stap was dus: Elke dag even een korte wandeling maken van 15 minuten ( later helemaal uitgebouwd en nu kan ik uren wandelen als ik wil, heerlijk!). En elke week nam ik toen een proefles bij een andere sport, om uit te vinden wat ik leuk vond. Uiteindelijk kwam ik dus bij krachttraining uit en ik was IN LOVE 💪❤.

Tip 3: vind je eigen waarheid

20 kilo lichter, vol zelfvertrouwen & TROTS! Dat ik nu mag werken met de grootste merken is een droom die uitkomt. Never give up! Je leven kan zomaar veranderen

Luister niet naar andere mensen, ook niet naar mij 😁. Dit klinkt misschien raar, maar wat ik bedoel is… voor iedereen werkt iets anders. Als we allemaal eens zouden stoppen met ”de waarheid” te hebben. En gewoon voor onszelf uitzoeken wat wij de definitie van gezond vinden dan wordt alles een stuk leuker.  Er zijn zoveel verschillende levensstijlen waar je uit kunt kiezen. Uiteindelijk kom je iets tegen wat goed voelt voor JOU! En laat iedereen maar praten, want alleen jij weet wat goed voelt. Het is ook allang bewezen dat je mindset en hoe jij je VOELT belangrijker zijn voor je gezondheid dan wat je naar binnen stopt. En natuurlijk is het belangrijk om bewuste keuzes te maken en over het algemeen gezond te leven, maar zorg dat je dit op jouw manier doet.

Voorbeeld: ik schreef op hoe mijn persoonlijkheid was. Ik ben een levensgenieter en als ik mezelf dingen verbied dan gaat het compleet mis. Iets niet meer mogen, triggert bij mij heftige eetbuien.

Mijn eerste kleine stap was: een dieet of levensstijl zoeken die niet teveel verbied en waar ik gewoon nog kan wel eens alcohol mag drinken of een lekkere dikke vette pizza mag eten 😍🍕.

JOUW WAARHEID VS MIJN WAARHEID

Ik eet veel onbewerkt, maar ook wel eens bewerkt. En ik eet weinig dierlijk, maar soms wel zuivel. En ik voel me GEWELDIG. Ik eet geen vlees, maar als jij wel vlees eet, veroordeel ik je nooit! Misschien heeft jouw lichaam dat juist nodig! Want eerlijk is eerlijk, voor ieder wetenschappelijk onderzoek is weer een tegenonderzoek. Dus niemand heeft de waarheid. Ik ben Gymjunkies gestart omdat ik jullie wil helpen je EIGEN waarheid te vinden, niet om mijn waarheid aan jullie op te dringen.

Ik luister naar mijn lichaam en voel me beter dan ooit. Zowel mentaal als fysiek, dus zoek iets dat bij je past en geniet van jouw eigen journey 🤗.

WAAROM HET GYMJUNKIE LIFESTYLE PLAN VOOR MIJ WERKT

Do You & Be You, want je leeft voor jezelf en je doet het voor jezelf. Zelf bedacht ik het Gymjunkie Lifestyle Plan, omdat er nog niks op de markt was, wat ervoor zorgde dat ik van mijn eetbuien afkwam en waarbij ik toch nog lekker mocht eten . En dan zonder al die drastische veranderingen, want dat werkte al 10 jaar niet voor mij.😅. Voor mij werkt het Lifestyle Plan dus zo goed, omdat het precies bij mijn persoonlijkheid past. Als jij jezelf in mij herkent, dan mag je altijd de code”gymjunkies10” gebruiken voor korting op het plan!

Maar ben jij iemand die bijvoorbeeld juist heel graag zonder suiker zou willen leven of 100% vegan wil worden. Bestel dan niet ons Lifestyle Plan! Dan is het aan te raden om iets anders te zoeken. Niks is fout, niks is goed 🤗. Als jij maar geholpen bent en probeer dus ook te vertrouwen op jezelf en realistisch te kijken naar wie je nu bent en waar je naartoe wilt. Als jij het juiste plan vindt voor jouw persoonlijkheid, dan zal ook jij succes hebben!

Mocht je meer tips van mij willen lezen over voeding, sport, zelf liefde en mindset? Dan kun je mij volgen op onderstaande kanalen!

Je kunt mij volgen via InstagramFacebook , YouTube Bloglovin’

Je kunt Gymjunkies volgen via Instagram of Facebook!

 

2 Reactie's
 • https://cognitionboosters.com/
  Geplaatst op 17:33h, 11 juni Beantwoorden

  Ontzettend goede tips, om gezonder te leven! ook fijn dat dit eigenlijk zo makkelijk toe te passen is.

  • Gymjunkies
   Geplaatst op 10:18h, 12 juni Beantwoorden

   Dankjewel voor je leuke reactie 🙂 ! Zo werd het afvallen en gezonder leven echt een stuk makkelijker voor me.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.