beginners workout

WORKOUT BEGINNERS

Er wordt mij vaak gevraagd hoe je precies met fitness start. Hoe pak je dat nou aan? Ik kan me voorstellen dat dat best lastig is als je niet weet waar je moet beginnen. Daarom heb ik in deze blog, voor alle dappere mensen die besloten hebben om voor een fitte & gezonde levensstijl te kiezen, vandaag een workout voor beginners gemaakt!

Geen excuses meer want deze workout kun je zowel in de sportschool als thuis uitvoeren 😉. Ik denk dat iedereen de online, gratis trainingsschema’s wel kent.. Het ziet er heel makkelijk uit en er wordt vanuit gegaan dat iedereen ze kan beoefenen. In de praktijk blijkt dit vaak toch niet zo te zijn en staan er soms best nog wat moeilijke oefeningen in. Als beginner is het helemaal belangrijk dat je een oefening op de juiste manier uitvoert. Je zult in het begin langer over de workout doen dan staat beschreven, so keep that in mind.

Begin met de oefeningen uit te voeren met je eigen lichaamsgewicht en voel zelf aan of het mogelijk is om gewicht erbij te gebruiken. Met deze workout verbeter je zowel je kracht als je conditie. Zet een fles water klaar voor bij de workout en je kunt beginnen!

beginners workout

(foto bewerkt met de Lightroom presets van the couple diaries)

WARMING UP (Belangrijk! )

Herhaal deze twee oefeningen 3 keer achter elkaar (dus je doet 3 sets).

  • Joggen op je plek (2 minuten)
  • Jumping Jacks – Zet je voeten op schouderbreedte, handen raken je dijbenen, spring terug, voeten tegen elkaar, handen raken elkaar boven het hoofd. (20 keer)

OF

  • Doe de opwarming op één van de cardio apparaten in de sportschool, als je er natuurlijk voor kiest om de workout in de sportschool uit te voeren.
WORKOUT 
  • Squats 10 herhalingen – Voeten op schouderbreedte, handen naast je lichaam, naar zitpositie met rechte rug, armen naar voren, bovenbenen parallel aan de grond, bij omhoogkomen knieën en heupen volledig gestrekt.
  • Sit ups 15 herhalingen – voeten blijven op de grond, knieën gebogen, armen kruisen op je borst, rug van de grond.
  • Lunges 10 herhalingen – Schouders altijd boven je heupen, handen in je zij, stap met één been uit, knie blijft boven je hiel, andere knie raakt net de grond niet, terug in staande positie, knieën en heupen volledig gestrekt. Wissel daarna van been, iedere kant 10 herhalingen.
  • Knee push ups 10 herhalingen – Voorligsteun, knieën altijd op de grond, heupen altijd van de grond en ellebogen gestrekt, handen schouderbreedte, laten zakken, borst net niet op de grond.
  • Burpees 5 herhalingen – Voorligsteun, borst raakt de grond, heupen en knieën volledig gestrekt, push jezelf omhoog en spring met je voeten naar voren op schouderbreedte, spring omhoog, voeten van de grond, volledig gestrekt.
  • 60 seconden rust & herhaal deze oefeningen 3 keer. Je doet dus 3 setjes in totaal.

Je kunt zelf de volgorde van je oefeningen kiezen en wees niet bang om wat gewicht toe te voegen als dat goed voelt. Heel veel succes, YOU CAN DO THIS!

Wil je graag een stap verder gaan? En met voeding & training op maat jouw droomlichaam bereiken? Dan kan ik je helpen! Stuur een mailtje naar info@gymjunkies.nl voor meer informatie over de schema’s op maat met of zonder online coaching. 

Mochten jullie vragen hebben, nieuwsgierig zijn of gewoon iets willen zeggen, aarzel dan niet om me een berichtje te sturen op Instagram! =)

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.